НБА - Одржан драфт, Милутинов у Спарсима!

Протекле ноћи одржан је НБА драфт, а међу 60 пикова нашла су се тројица српских кошаркаша – Никола Милутинов, Никола Радичевић и Лука Митровић.

Кошарка 26.06.2015 | 14:00
НБА - Одржан драфт, Милутинов у Спарсима!

Милутинова су као 26. пика изабрали Сан Антонио Спарси, а пошто је изабран у првој рунди, већ наредне сезоне би могао да се нађе у најјачој лиги на свету.

Међутим, мале су шансе да ће центар напустити Партизан, што признају и амерички медији, који су се већ потрудили да науче изговор његовог имена, па су за све које интересује спремили и упутство: кнее-ЦОЛЕ-ах милл-оох-ТЕЕ-нофф.

Радичевића, који тренутно брани боје Севиље, као 57. пика изабрали су Денвер Нагетси, док је последњи пик на драфту био капитен Црвене звезде и права на њега сада имају Филаделфија 76ерси.

Занимљиво, три клуба која су протекле ноћи изабрала српске кошаркаше, исто су учинили и прошле године, било директно или трејдом. Нагетси су се одлучили за Николу Јокића, 76ерси су изабрали Василија Мицића и Немању Дангубића, да би кошаркаша Црвене звезде проследили Спарсима.

За првог пика очекивано је изабран Карл-Ентони Таунс, а центра Универзитета Кентаки изабрали су Минесота Тимбервулвси. Д’Анђело Расел са Охајо Стејта иде у Лос Анђелес Лејкерсе као други пик, док су се 76ерси одлучили за центра Дјука Џалила Окафора као трећег.

Од играча који нису из Сједињених Држава први је изабран крилни центар Севиље Кристапс Порзингис и то за четвртог пика од стране Њујорк Никса. Одмах потом Орландо Меџик се одлучио за Марија Хезоњу, који тренутно брани боје Барселоне, и он је најбоље пласирани кошаркаш са ових простора на овогодишњем драфту.

Коментари / 0

Оставите коментар