Бразилац, Аргентинац и Израелац стижу у Звезду?!

'Вечерње Новости' преносе да би у Црвену звезду до краја недеље требало да стигну четири појачања – три на крилним позицијама и леви бек.

Фудбал 26.06.2015 | 17:40
Бразилац, Аргентинац и Израелац стижу у Звезду?!

Најближи преласку на 'Маракану' је Срђан Плавшић из суботичког Спартака, који је на списку жеља новог тренера Миограда Божовића, као и Бразилац Бруно Матос из Новог Пазара.

Ипак, 'Гроф' би највеће појачање, пред евро премијеру против казахстанског Кирата 2. јула, требало да добије из Макаби Хаифе, а у питању је Израелац Идан Вереду.

Како се наводи, 26-годишње десно крило одликују брзина и сјајан дриблинг, а у Звезди га виде као идеалну замену за Дарка Лазовића, новог играча Ђеное. Очекује се да Вереду такође стигне на припреме до недеље, пошто су челници црвено-белих брзо реаговали када му је истекао уговор, који није желео да продужи из личних разлога.

С друге стране, занимљиво је да је генерални директор Звездан Терзић да је клуб одустао од Матоса, пошто је сматрао да нема квалитет за Звезду, али се ситуација очигледно променила.

Такође, велико појачање најтрофејнији српски клуб могао би да добије у Луису Ибањесу, иако се пре само неколико дана чинило да од доласка бившег левог бека загребачког Динама нема ништа. Међутим, Терзић и Блажо Раосављевић су претходна два дана боравили у Загребу, а чини се да су преговори били успешни.

Ибањес је био на корак до одласка у Мехелен, који са клупе предводи Александар Јанковић, бивши тренер Црвене звезде, али је Аргентинац дао јасан сигнал да ће због величине клуба, тренера Миодрага Божовића и близине Загреба, ипак, прихватити понуђен уговор Црвене звезде.

Срђан Плавшић има 19 година, висок је 166 центиметара, а прошле сезоне уписао је 21 меч за суботичке 'Голубове' уз један постигнут погодак. Члан је и У20 репрезентације Србије.

Идан Веред је целу своју каријеру провео у домовини, рођен је првог јануара 1989. године, а у Макаби Хаифу стигао је 2010. За пет година сакупио је 150 наступа и постигао 17 голова, при том може да игра на свим офанзивним позицијама у везном реду.

Бруно Оливеира де Матос је годину дана млађи од Израелца, а у Рашку је стигао пре две године из Жуазиренсеа. Играо је још за Национал МГ, Палмеирас и Понте Прету, а прошле сезоне постигао је четири гола на 23 наступа.

Црвену звезду је већ појачао Зоран Рендулић, који је стигао као слободан играч пошто му је истекао уговор са Чукаричким.

Коментари / 0

Оставите коментар