Хаос у Сочију, војска евакуише становништво

Након вишечасовних обилних падавина у руском летовалишту Сочију данас је дошло до бујичних поплава, које су паралисале живот у граду, зауставивши железнички саобраћај и напола потопивши аутомобиле у неким улицама.

Свијет 25.06.2015 | 19:00
Хаос у Сочију, војска евакуише становништво

Према вестима телевизије Раша тудеј, у Сочи је послата и војска да би помогла у евакуацији људи из насеља у околини тог града. Нема података о евентуалним жртвама или повређенима, преноси Ројтерс.

Према саопштењу камермана поменуте агенција са лица места, многи грађани Сочија чисте поплављене подруме, а по неким двориштима вода је висока до колена.

У неким деловима Сочија нема воде, гаса и струје. Снабдевање би могло да буде обновљено током ноћи или сутра.

Преобилне кише су угрозиле и неке друге области Јужне Русије, укључујући житородни регион Краснодара, где је жетва почела пре неколико дана. Стручњаци предвиђају да би квалитет пшенице могао да буде умањен у неким областима, али не очекују да ће кише, чији се потпуни престанак предвиђа за два - три дана, оставити катастрофалне последице.

У суседној Грузији велике поплаве су прошле недеље усмртиле најмање 19 људи у престоници Тбуилисију и изазвале велике штете. Током поплаве су десетине животња побегле из зоолошког врта у Тбилисију, укључујући и тигра који је усмртио једног цовека пре него што је убијен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дуга

25.06.2015 19:41

Сретни су, обиће их бијеле чизмице.

ОДГОВОРИТЕ