ЕП - Марина пред 1/2-финале: Сад нам треба ''хладна глава''!

Селктор кошаркашица Србије Марина Маљковић рекла је да је њена екипа пласманом у полуфинале Европског првенства направила велики резултат.

Кошарка 25.06.2015 | 23:00
ЕП - Марина пред 1/2-финале: Сад нам треба ''хладна глава''!

Она је ипак додала да Србија у дуелу са Белорусијом мора да уложи "последњи атом снаге", како би се пласирала у финале.

"Рекла сам играчицама да је много оних који су умрли у еуфорији. Треба задржати мирне главе."

"Направиле смо велики резултат. Све оно на чему смо радиле претходне три године и посебно од првог дана припрема 27. априла је стало у 40 минута утакмице против Турске", рекла је Маљковић.

Кошаркашице Србје пласирале су се у полуфинале Европског првенства у Мађарској и Руминији, пошто су јуче у Будимпеши победиле Турску са 75:63. Екипа Марине Маљковић је обезбедила и учешће у квалификацијама за Олимпијске игре 2016. године у Рио де Жанеиру.

"Све оно на чему смо потенцирали после сваке пријатељске утакмице и сваког дуела на шампионату, овога пута смо у потпуности испунили. То је наш кошаркашки стил, то је оно што ова екипа најбоље зна да уради и ја јој на томе честитам још једном", рекла је Маљковић.

Србија ће сутра од 18 часова играти у полуфиналу против Белорусије, која је победила Литванију са 68:66.

"Чека нас веома неугодан противник, чији је мотор тима америчка плејмејкерка Линдзи Хардинг. Она има добру контролу лопте, сјајно разиграва свој тим, а може да буде врло опасна и по кош. Душа тима је Анастасија Верамејенка, а ту је и доминантни центар Јелена Леучанка. Биће велики изазов да зауставимо њихове водеће играчице", рекла је селекторка.

"Морамо да будемо максимално концентрисане, јер у супротном улазе у њихов ритам у коме су веома опасне. Можемо да се надамо победи само ако, као против Турске, поштујемо наш концепт до последњег детаља", додала је она.

Маљковић је навела да само тимска игра доноси победу и да у сваком тренутку свих пет кошаркашица на паркету морају да функционишу као једна.

"Морамо да се концентришемо на садашњи тренутак. Дивно је што смо обезбедиле пласман на квалификациони турнир за Олимпијске игре, али то нас тек очекује. Ово је реалност, нешто што је на дохват руке, али опет тако далеко. Да бисмо се на крају радовале потребно је да уложимо и последњи атом снаге, концентрације и врхунске припреме. Верујем да смо способне то да урадимо", рекла је Маљковић.

У другом полуфиналу играће победници вечерашњих четвртфиналних утакмица Шпаније и Црне Горе, односно Француске и Русије.

Коментари / 0

Оставите коментар