Кожа се јежи, очи сузе! Ово је Паунов говор пред Бразил!

Послушајте дирљиве речи којима је селектор мотивисао "орлиће" да направе последњи, одлучујући корак и постану шампиони света.

Фудбал 26.06.2015 | 10:20
Кожа се јежи, очи сузе! Ово је Паунов говор пред Бразил!

Како не заплакати?! Како не пружити максимум?!

Вељко Пауновић држао је на Новом Зеланду говоре попут војсковође, подижући екипу, тражећи да не одустане. Све до освајања титуле шампиона света!

"У стилу правог фанатика подизао нам је морал. Био је смирен, уливао нам је додатну сигурност. Такав менталитет, вероватно остварен животом у Шпанији, видео сам само још код Ивана Томића", открио је штопер Вукашин Јовановић.

Неколико сати пре последње утакмице - великог финала, Пауновић је такође окупио свој тим и одржао говор који ће дуго остати упамћен. У четвртак је емитован на СОС каналу.

Ово је рекао:

"Сви ми имамо испит зрелости. Уосталом, данас је на најлепши могући начин наша зрелост испраћена. Данас имамо матуру фудбалску. Играмо финале Светског првенства, са најбољим могућим ривалом на свету - са Бразилом. Хоћу да вам кажем да данас треба да уживамо. Никакав притисак не треба да имамо, сем тога да желимо да победимо. То је онај основни притисак због кога смо рођени, због кога играмо фудбал. Да уживамо и да победимо, је л' тако".

"Хоћу да вам кажем, момци, да данас не треба нико посебно да се истиче. У ком смислу? Нико не треба да се појединачно бори за своју репутацију. Сви ви који сте овде већ сте се истакли. Сви ви који сте овде већ сте се истакли и сви за вас знају. Све вас чека врхунска каријера. Данас треба да играмо за тим. Данас треба да будемо јединствени, као што смо били до сада. И још више.

"Како год да се зове наш противник, ми смо, момци, заслужили ово. Овај трофеј. Ми смо, момци, рођени да освојимо овај трофеј. Гледајте га добро, ово треба да буде наше. Како год буде било, само да дамо све од себе. Као што смо давали до сада. Данас мора печат да буде!. Данас је матура! Данас полажемо испит, данас узимамо диплому! Идемо кући са златом".

"Сад хоћу сви да устанете, момци. Хоћу да се загрлимо сви, као што смо урадили прошли пут, да се сви загрлимо. И хоћу следеће, момци, не треба сада да читамо молитву, нити било шта, сада хоћу да се гледамо у очи. Свако коме треба да жмури, нека зажмури. Нека мисли због чега смо заслужили ово. Шта је свако од вас урадио у животу због чега је урадио ово. Шта је свако од нас и за кога хоће да освоји ово. Загрлите се лепо, да осетимо један другога. Минут ћемо један да отћутимо, свако за себе. Хоћу да осетимо јединство".

"Момци, овде данас треба свако свакога погледа у очи и да каже један другоме да ће све урадити један за другога. Да ће то урадити због нас, због вас, због свих, због свега. За све нас"

Коментари / 0

Оставите коментар