Вјеровали или не, ова занимања заиста постоје

Када бисте могли да се бавите баш било чим што пожелите, шта би то било? Иако можда волите свој тренутни посао, да ли знате да би вам неке компаније платиле да испробавате пиво или чоколаду за њих или чак да се спуштате низ тобоган? Ови послови звуче потпуно невероватно, али заиста постоје.

Занимљивости 25.06.2015 | 11:19
Вјеровали или не, ова занимања заиста постоје

ЛЕГО ПРОФЕСОР

На Универзитету Кембриџ отварају ново радно место и то за такозваног Лего професора. Иако још увек није сигурно шта тај посао подразумева, ово радно место финансираће "Лего" фондација и предавања ће бити фокусирана на играње приликом учења, развијање и образовање.

ТЕСТЕР ТОБОГАНА

Пре две године, једна компанија из Велике Британије тражила је особу која би тестирала њихове тобогане на локалитетима широм света. Од кандидата су тражили да имају јаке говорне и писане вештине, искуство у друштвеним мрежама, спремност да често путују и могућност флексибилног радног времена. Срећни добитник овог радног места шест месеци је путовао по Европи, Египту, Тунису и Тајланду и испробавао тобогане, а све то за плату од 40.000 долара.

ЧУВАР ПРИВАТНИХ ОСТРВА

Многи богаташи поседују своја приватна острва, али немају када да на њима проводе време. Да би неко водио рачуна о њиховом имању, многи власници приватних острва унајмљују људе који би водили рачуна о свему док они нису ту. Наравно, осим што могу и сами да уживају у тропском рају, овакви кућепазитељи морају да чисте, поправљају и воде рачуна о томе да све буде спремно и на свом месту када власник одлучи да дође на одмор. Они који су пробали овај посао тврде да највећи проблем може да представља изолованост и усамљеност.

ГУРУ ЗА УКУСЕ СЛАДОЛЕДА

Ако сте прави фанатик за сладоледе и волите да их сами спремате, гуру за укусе сладоледа је право занимање за вас. Произвођач сладоледа "Бен & Јеррy’с" запошљава људе којима би посао био да дан и ноћ испробавају сладоледе, потом мешају укусе, сецкају, муте све док не дођу до идеалног укуса. Опције су бесконачне, од сладоледа са укусом чипса до оног са укусом пива. Све је дозвољено док вас служи машта.

ДЕГУСТАТОР ЧОКОЛАДЕ

Иако би прави чокохоличари истог трена прихватили овај посао, Оријета Ђањорио, професионални дегустатор чоколаде, тврди да то није једини део овог посла. Прво је потребно помирисати чоколаду и утврдити арому. Потом се чоколада ломи и ослушкује њена хрскавост. Затим, Оријета ставља коцкицу у уста и пусти је да се отопи и тако проверава текстуру. Ипак, некада је овај посао непријатан, јер чоколада може да буде горка или загорела, па је зато уопште не гута, него је испљуне после пар секунди.

ПРОФЕСИОНАЛНИ СПАВАЧ

Свакоме ко воли да спава овај посао би звучао као сан, и то буквално. Један студент је тако радио за произвођаче кревета "Симон Хорн" и испробавао како се на њима спава у различитим условима, под различитим светлом, температуром, утицајем кофеина и алкохола итд. За овај посао, где је радио од 10 до 6, добијао је око 2000 долара месечно.

ЧУВАР СТЕНЛИ КУПА

Љубитељи хокеја на леду су вероватно чули за Стенли Кап, али оно што је невероватно је да постоји особа која добија плату да чува овај пехар. Фил Причард овај посао ради већ две деценије и каже да његов посао подразумева чишћење и стални надзор овог пехара.

ТЕСТЕР ВИДЕО ИГРИЦА

Да ли вам понекад дође да не одете на посао и останете код куће уз своје омиљене видео игрице? Добре вести су да неке компаније желе да вам плате да баш то радите. Ипак, ово не подразумева само забаву, јер је овај посао јако одговоран и од вас се очекује више од чистог играња игрице од почетка до краја. Морате да испробате све могућности игрице, да пронађете све багове и дефекте у софтверу. И истина је да нису све игрице много забавне, поготово не када морате да је играте изнова и изнова.

ИСПРОБАВАЧ ПИВА

Стив Брунтлет је професионални дегустатор пива компаније "Марстон'с бреwерy" и сваки дан му је као одлазак у паб. На неки начин. Овај момак обилази 250 пабова широм Енглеске и утврђује да ли угоститељи продају добру верзију пива "Марстон", проверава његову бистрину, укус и температуру. Ипак, он и поправља апарате потребне за точење пива и мора 24 сата дневно да буде дежуран. Међутим, многи се не би бунили да имају стални приступ пиву као што то има Стив.

ПИСАЦ КОЛАЧИЋА СУДБИНЕ

Вероватно сте до сада отворили на десетине оваквих колачића, али да ли сте икада помислили одакле потичу те мудре реченице? Невероватно, али, постоје компаније које плаћају људима да их смишљају. Доналд Лау из Њујорка је баш то и радио и, како каже, инспирацију је тражио свуда, те је због тога увек са собом носио мали нотес. Ипак, после неколико хиљада порука, изгубио је мотивацију, али и идеје.

Са друге стране, ту је и Реј Ричмонд, бивши новинар који је основао компанију баш за писање забавних и духовитих порука за колачиће судбине. "Ове поруке су претеча твитова", тврди Реј.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар