Завршена сједница Парламента Српске

Завршена је Осма посебна сједница Народне скупштине Републике Српске са само једном тачком дневног реда - Информација о наводној куповини народних посланика приликом избора Владе Републике Српске.

Република Српска 25.06.2015 | 21:15
Завршена сједница Парламента Српске

20:50 Народна скупштина Републике Српске усвојила је предложене закључке према којима је циљ догађаја у вези са спорним аудио-материјалом на којем се говори о "куповини" посланика, како је навела владајућа већина, био дестабилизација Српске и рушење њеног уставног поретка.

Већина није усвојила предложене закључке опозиције у вези са информацијом о "куповини" народних посланика приликом избора Владе Републике Српске 18. децембра 2014. године.

20:32 Дата је пауза од 5 минута, након које је најављено гласање о закључцима.

20:28 Чавић је потврдио да ће спорни аудио материјал послати на форензичку анализу, на једну од најпрестижнијих европских агенција, и то идентичну копију коју је доставио и Тужилаштву, а све то ће платити сам.

20:20 Посланик НДП-а Драган Чавић, као предлагач данашње расправе, захвалио се свим посланицима који су подржали одржавање Посебне сједнице посвећене афери "Снимак", односно, наводној, куповини посланика.
Он је рекао да су поводом афере "Снимак" поднесене двије пријаве Тужилаштву. Једна са питањем "Ко је снимио" и друга, кју је подниом сам Чавић, са питањем "Ко је купљен"?

Чавић је рекао да се слична афера у Македонији рјешавала на улици, јер је тако хтјела македонска опозиција, док опозиција у РС жели да се овакве ствари ријеше у Парламенту.

20:03 Предсједница Владе је устврдила да Влада Српске није формирана на корупцији.

19:55 Премијерка Цвијановић аферу "Снимак" оцијенила је као "исконструисану афера са врло јасним циљем". Она је такође додала да "свако у приватном разговору каже понеку вишка".

19:35 Посланик Вукота Говедарица затражио је да се Скупштина изјасни о повреди Пословника од стране министра Миленка Савановића, због начина на који се обратио посланику. Већина је то одбила.

19:27 Посланик НС-а Горан Ђорђић рекао је пред посланицима да га је након објављивања спорног аудио снимка премијерка Цвијановић назвала и рекла да јој је жао ако му је снимак донио неугодности и да се и сама осјећа неугодно. Ђорђић је, како тврди, тада добио обећање да ће спорна афера бити разријешена.

19:20 Посланик Адам Шукало изразио је сумњу да је мушки глас на спорном аудио снимку, глас савјетника премијерке Душана Петровића и позвао тужилаштво да испита Петровића и утврди да ли је то истина.

19:00 Горан Ђорђић из Напредне Српске рекао је да су највећи "губитници" афере "Снимак" посланици Илија Стеванчевић и Војин Митровић, као и премијерка Жељка Цвијановић, те запитао Специјално тужилаштво због чега нису испитани још неки посланици, јер се на основу гласа са спорног снимка, могу сумњичити сви народни посланици.

Поновио је Ђорђић став опозиције да премијерка и Влада треба да поднесу оставку.

18:50 Бореновић је истако да би једини логичан и моралан чин предсједнице Владе РС Жељке Цвијановић био да, у складу са Уставом, поднесе оставку.

18:43 Шеф Клуба посланика ПДП-а Бранислав Бореновић подсјетио је на обећања која су дата у експозеу мандатара, приликом формирања актуелне Владе Српске, у којима је наведена одлучна борба против криминала и корупције и садашњу ситуацију назвао парадоксом, јер, како је рекао, управо десила супротна ситуација.

Бореновић је изразио разочарење радом правосуђа у РС, посебно Специјалним тужилаштвом.

18:38 Настављено је засиједање... 

18:10 На захтјев Клуба посланика "Домовина" у току је пауза од 15 минута.

18:00 Посланик Илија Стеванчевић рекао је да су све странке пензионера у Европи на страни власти, те да и његова Пензионерска странка, иако данас у већини са СНСД-ом, сутра била уз Савез за промјене, уколико би формирао власт. Он је додао да њега "нико не може да купи", ни, како га је назвао, Миле Додик, нити Марко Павић...  

17:52 Бундало је истакао да је у Српској неопходна промјена Изборног закона, како би се спријечиле малверзације посланичким мандатима.

17:47 Посланик ПДП-а Перица Бундало устврдио је да МУП РС посједује техничка средства којима је било могуће извршити вјештачење, те да је у МУП-у, поводом овог случаја било више политике а мање професионализма.

17:24 Све више посланика владајућих странака одустају од најављене дискусије.

17:07 Шеф Клуба полсника НДП-а Крсто Јандрић рекао је у дискусији да је кључ ове, посебне, сједнице у рукама премијерке Цвијановић, која, како сматра Јандрић, треба да устане и призна да је глас на спорном снимку њен глас и да је се "сценарио" објелодањен на аудио снимку заиста и остварио.

17:02 Михајлица је рекао да је из безбиједносних кругова добио информацију да није тачно је неопходан оргинални аудио снимак како би се извршило форензичко вјештачење и такву конструкцију власти назвао преваром.

16:58 Посланик СРС РС Миланко Михајлица поставио је питање Специјалном тужилаштву РС, зашто нису проведене све истражне радње у афери "Снимак" и због чега, поред осталог, није испитан посланик Војин Митровић о тврдњама у изборној кампањи да су на градњи болнице у Бијељини проневјерени милиони марака.

16:48 Одговарајући на оптужбе посланика опозиције, Споменка Стевановић из ДНС-а, поручила је да вјерује да је спорни снимак монтиран и сложила се са тврдњама опозиције да су велики пропуст направиле безбиједносне агенције, које су задужене обезбјеђење премијерке Цвијановић.

16:27 Говедарица је подсјетио да је у вријеме откривања афере "Снимак", тадашњи министар унутрашњих послова Радислав Јовичић увјеравао да је МУП Српске оспособљен за разоткривање афере, данас добијамо информацију да је истрага обустављена јер МУП није у могућности да обезбиједи материјал за форензичко вјештачење.

16:20 Посланик СДС-а Вукота Говедарица, у наставку засиједања, подсјетио је на сличне "афере" у свјетским демократијама, прије свега у Пољској, гдје су због "сличног снимка" оставке поднијели премијер, министри и предсједник парламента.

16:10 Скупштина још није наставила засиједање.

13:50 У Скупштини је у току још једна пауза.

13:40 Војин Митровић казао је да он и његова породица примају пријетње и уцјене због свега што се дешавало након избора, те да ће за њихову безбједност бити одговорни појединци из Савеза за промјене.

13:35 Марко Видаковић из СНСД је рекао да народ није погријешио што је изабрао ову власт и да је управо народ својим гласовима на изборима дао легитимитет овој власти и скупштинској већини, те да управо због тога није било потребе да СНСД купује посланике.

13:25 Посланици су поново "склизнули" у међустраначка препуцавања која немају много везе са темом сједнице. Говори се о патриотизму, изборима, одговорности, већини, али најмање о афери "снимак". Опозиција оптужује позицију да намјерно говори о стварима које нису тема сједнице, како би заобишли причу о снимку.

12:55 Зоран Аџић из СНСД је констатовао да је "на нашим просторима и претходних година било сличних ситуација, али нико није дизао оволику халабуку, јер није било притисака од стране међународних институција". 

12:30 У Скупштини Српске тренутно је у току пауза. Најављено је да ће пауза трајати 15 минута.

12:10 Чавић је позвао посланика Таминџију да поднесе пријаву против њега ако има сумњу да је он монтирао снимак премијеркиног разговора. Са друге стране нагласио је да ако та оптужба буде неоснована њих ће двојица наставити своју правну битку на суду, поручио је Драган Чавић.

12:00 Независни посланик Војин Митровић, рекао је да није изашао из НДП због личних интереса него због тога што је у току предизборне кампање видио да његови политички партнери не дијеле исту "енергију" са њим.

11:57 Илија Таминџија из СНСД изнио своју сумњу да је посланика Драгана Чавића монтирао спорни аудио снимак!

11:40 Драган Чавић лидер НДП указао је у свом излагању да су споредне ствари то ко је и на који начин направио аудио снимак и да власт покушава да стави акценат на то, док се на кључни проблем, а то је садржај снимка не обраћа толика пажња. Те је поставио питање: Како је то могуће да премијерка дозволи да буде снимљена? И довео у питање њену безбједносну културу и свјест о томе шта и када говори.

11:25 Расправа у Скупштини Републике Српске заиста је жучна и вербално оштра, те као и много пута до сада посланици се често у расправи удаље од тачке дневног реда.

11:11 "Овде нема никакве афере што се тиче куповине посланика", казао је Радован Вишковић, шеф клуба посланика СНСД, те додао да цитирао тврдње својих колега са јучерашње сједнице да не постоји новац за који се може купити Војин Митровић. "Ко ће купити Војина Митровића кад је он један од најбогатијих људи у Српској, за које се то паре може купити Војин Митровић", казао је Вишковић у Парламенту Српске. 

10:56 Соња Јовичевић Караџић, посланик СДС је у Парламенту питала је специјалног тужиоца да ли је премијерка поднијела пријаву о неовлаштеном прислушкивању. Ако је премијерка Жељка Цвијановић поднијела пријаву то значи да је снимак аутентичан и да је проблем само неовлаштено прислушкивање, са друге стране ако снимак није аутентичан ако је монтиран онда нема потребе за пријавом о неовлаштеном прислушкивању, јер прислушкивања није ни било, казала је Јовичевић Караџићева.

10:47 Бранислав Бореновић из ПДП позвао је премијерку Жељку Цвијановић да се обрати посланицима и одговори да ли се осјећа одговорном за снимак. И да ли је та куповина посланика озбиљан корпуцијски прекршај.

10:40 Народни посланик из СНСД Вања Бајић се извинио посланици Соњи Јовичевић Караџић због увриједљивих ријечи на јучерашњој сједници и додао да се нада да она неће подржати политику изазивања нереда, протеста и демонстрација у Републици Српској.

10:27 - Посланик НДП Здравко Крсмановић рекао је да је ова сједница историјска и да после ње ништа више неће бити исто.

Расправу о наводној куповини посланика у Републици Српској синоћ су у Народној скупштини Републике Српске обиљежили супсротављени ставови посланика владајуће странке, СНСД-а и опозиције о спорном аудиоснимку, о томе да ли је аутентичан или монтиран те да ли је у Српској било политичке корупције приликом формирања Владе Републике Српске.

За потпредсједницу Владе Републике Српске Сребренку Голић је „беспотребна“ расправа у парламенту, након, како је казала, излагања главног Специјалног тужиоца Српске Миодрага Бајића који је рекао да је истрага обустављена, јер се није могло доћи до оргиналног снимка.

Одступања од тачке дневног реда било је код већег броја посланика, уз бројне реплике, добацивања и међусобне оптужбе, често на рубу вербалног инцидента, које су услиједиле посебно након покушаја посланика НДП-а Драгана Чавића да у сали Скупштине Републике Српске пусти спорни снимак.

Коментари / 47

Оставите коментар
Name

Игор

25.06.2015 08:44

Од ових народ оцекује да им обезбиједи будуцност ? Они слузе само себи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

25.06.2015 08:44

Ја заиста молим љекаре из снсд-а, да своје посланике посаљу на озбиљне прегледе, стварно са њима није уреду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

25.06.2015 12:21

Посебно да прегледају и посматрају Војина...ПАПАК...ПАПАК...

Name

Модрица

25.06.2015 19:20

Све је са њима у реду,народ је њих изабрао.Сад нека их гледају и слусају....

Name

Михајло

25.06.2015 08:54

Људи моји народе мој, ово сто ради СНСД-а у скупстини је циркус над циркусима, и њих хитно на преглед психијатара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

25.06.2015 09:02

Ех да вам је укинути и скупстину па да вас нико не пита ста и колико крадете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

25.06.2015 09:20

ММФ,.. тиц-тац.. тиц-тац... ММФ, тиц-тац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГ

25.06.2015 09:30

Митровић је купљен термоелектраном Угљевик којој ће продавати нафтне деривате колико хоће и по којој хоће цијени .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

25.06.2015 09:58

Господо посланици, на даншњи дан 1995. године започела је агресија НАТО снага на Републику Српску, која је трајала до 14. септембра исте године. Устаните и минутом чутања одајте пошту свима који су у бјесомучном бомбардовању изгубили своје животе.Једном будите људи па се сјетите патњи и страдања сопственог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

25.06.2015 10:00

Господо из опозиције, сваки дан чекања је изгубљен дан. Расправа са њима је бескорисна,обзиром да су бескруполозни, безобразни и дрски тако да их никаква аргументација не дотиче. Узмите у руке инструменте које имате на државном нивоу и у борбу. На крају крајева ту су трибине и протести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

невјероватно

25.06.2015 10:05

Заиста како седмицама као мантру изговарају лази такореци сами себе лазу а онда кад је свима јасно да је лаз и даље лазу или једноставно окрену плоцу и прицају дијаметрално супротно као да никад о томе ријеци нису рекли...није битна тема увијек исто.лази лази лази...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

25.06.2015 10:09

Ово није висе ни лоповлук ни Политика ово је ГЛУПОСТ на босански нацин (а многи тврде да нису Босанци).

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоро

25.06.2015 10:11

Коју то енергију ти посједујес Војине !

ОДГОВОРИТЕ
Name

невесиње

25.06.2015 10:17

Ма немој Цавке тог истакнутог српског борца цовјек рањаван толико офанзива просао чувара Републике Српске ха ха ха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.06.2015 10:29

АЛО ДОСТА ВИСЕ УСТАЈ НАРОДЕ УЛИЦА УЛИЦА ДО КОНАЦНОГ ОСЛОБОДЈЕНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоча

25.06.2015 11:03

Ти само изволи, уличару један, то и јесте за такве.

Name

Цезар

25.06.2015 10:31

Какав шљам су поједини посланици у Скупштини РС, то је збиља невјероватно. Ти људи немају образа као ни медвједје гузице. Управо сам на видео линку који је омогућла БНТВ, погледао сједницу НС РС. Послушао реплике посланика Таминџије, Митровића, Тегелтије и Луке Петровића на излагање Чавића. Невјероватни су. Демагогија до даске. Покушавају да омаловаже посланика који говори о задатој теми некаквим својим наводима о свему и свачему. Заборављају да је тема политичка корупција коју је извео МД и СНСД а не Драган Чавић. Лука Петровић је био толико безобразан да је Шукала назвао "веселим" то јест педером. Уз то наводи како Шукало не може да исплати плате у странци. Наравно да не може јер није покрао РС као што је то урадила криминална група организована око МД. Имало нормалне особе, кад оно виде и чују, не би више никад за њих гласале. Овдје је основни проблем у наопако насадјеном народу који, не да није у стању да разлучи жито од кукоља, него је великом већином кукољ. Ту је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаргасх

25.06.2015 10:34

Неко овде позива опозицију да користи механизма на дрзавном нивоу.Ви би са Бакиром заједно на РС,и шта ћете онда?Тракторима у Србију као ови из Книна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пјешке

25.06.2015 12:57

јаране, од куда ти трактор када је власт све уништила и отела.

Name

браиндамагед

25.06.2015 11:06

Ово се стварно висе издрзати не мозе, ово је силовање здравог разума градјана, овај Митровиц и остала црвена багра износе ствари да ти се мозак окрене и да слусајуци њихове лази, обједе, инсинуације, подметања и моралисања(цуј Митровиц моралисе некоме) позели цовјек или да их намлати ко волове у купусу, или да одмах нестане из ововг ректума европског у коме којекакви неписмени идиоти и полтрони уз помоц дрзавних ресурса од биједног народа уцјенама и цркавицама могу намаци себи гласове како би постали народни посланици и тиме опоганили и обесмислили парламент као храм демократије, а познато је ста се десава у системима гдје посланици не заступају никога осим својих водја и сопствених ситних сицардзијских интереса, тај парламент губи своју улогу коју преузима неко други! Поред тога, ако су овај Петровиц и овај Таминдзија директори у Електропривреди онда добро ми икако струје и имамо, ово су људи ограницених менталних способности и то се види из њиховог тока мисли, они имају проблема са састављањем простопросирених реценица и не вјерујем да им ИQ прелази број ципела, и они нама управљају највриједнијим системом у Републици, ове неписмене подгузне муве?! који никаквог квалитета ни људских ни струцних немају, имају потескоце са састављањем реценица, ми то плацамо директорским платама у нивоу менадзера у свјетски познатим корпорацијама?! ову двојицу момака од оваца?! и они сад предлазу поскупљење да нас јос гуле, да се јос мало повиси тросак њихове глупости? Па људи драги ста је то од нас постало, јесмо ли ми потомци Принципа, Коцица, Цопица и свих оних сто неправду и злум ни за ста не хтједосе трпити, гдје ми то идемо и какав примјер дјеци дајемо, ста им то остављамо? Брацо у памет се узимајте ако нецете да постанемо Република и народ фукара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за браиндамаг

25.06.2015 13:07

Свака ти цаст брате!

Name

ре цезар

25.06.2015 11:18

Нема овдје жита ни за погаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

25.06.2015 11:19

Народ је рекао своје понављају као рефрен, тема су "папци" и снимак, или се варам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЈКОВАН

25.06.2015 13:01

Шта је ово нема преноса уживо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

25.06.2015 13:36

"Лајкован", да ли ти је провајдер "мтел"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

25.06.2015 14:40

Све посланике у радни логор, а ти народе на улицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

25.06.2015 15:14

Како бих зелио да их све потрпам у један брод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

25.06.2015 15:21

Ако се сада опозиција преда никад висе гласати за било кога од њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

све је јасно

25.06.2015 15:40

Све је јасно, Жељка Цвијановић мора подонијети оставку. Опозиција мора захтијевати нове републичке изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаргасх

25.06.2015 16:06

Ви би изборе:)Па нису спорни резултати избора.ово је уствари и пре избора смишљен сценарио,јел ова опозиција причала и пре избора да ће бити покрадени?Јесте,тразили су изговор да праве немире по улицама ако изгубе.Јел и без та "2 наводна папка" СНСД коалиција имала 42 посланика и већину,а са њима 44.Уствари,никаквих папака није ни било,зна се из које кухиње је то дошло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Додик

25.06.2015 17:03

Ја би ово на референдум!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салле

25.06.2015 17:07

Па ови су спрдња од људи, трагикомедија... Бозе ослободи нас ових зликоваца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за гаргасх

25.06.2015 17:14

Републику Српску Крајину су уништили криминалци. Њима је било добро што она нестаје,јер једино тако неће одговарати за покрадено. Давно сам то објаснио на овом порталу. Бојим се да је сценарио исти и према њему слиједе трактори ако се што прије не ухватимо у коштац са системском корупцијом. И молим Вас, немојте мијењати тезе. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

25.06.2015 17:27

Ови из власти су стварно људи без морала и образа, и они заиста силују здрав разум нормалних људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лента

25.06.2015 17:54

Ови из позиције могу муљати колико год хоће јер и папир и микрофон трпи свашта, али једна је чињеница необорива: уништили су сву индистрију РС, опљачкано је све, и сад се чека крај. Тад ова позиција, без обзира на овакакв затуцан народ, пада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузоња

25.06.2015 18:02

Да ли ико има линк гдје се мозе погледати ова сједница? Тразио сам на Yоутубе и на Бн архиви инисqм успио наци. Ако мозе неко да постави линк,волио бих да могу ово да погледам,хвала унапред

ОДГОВОРИТЕ
Name

гага

25.06.2015 18:07

Бореновиц приликом дискусије Зељке Цвијановиц пустио фамозми снимак а премијерка занијемила и затрокирала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово је смијурија од државе

25.06.2015 18:12

Дакле, након свих ових посланика слушам сад Цвијановићку. Невјероватна је. За сличне бих закључио да су необично дрски. За њу уопште не знам шта бих закључио. Да ли је дрска или је тотална лујка. Она је изван свих контекста. Жена управо каже да нико није купован. А изјавила је да су купили два посланика - папка. Нисам сигуран да кад би била испитивана на полиграфу да би службеник могао ишта закључити да ли лаже или не лаже. Кад би је саслушао психијатар, мислим да би и он отишао затражити помоћ од другог психијатра, да помогне око његовог здравља. Ево је наставља као празан млин, скаче с теме на тему, спомиње чак и америчке филмове, још једном, невјероватна је. По муљању, за њу је додик мала маца. Она удара на интелигенцију свих у Скупштини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ниси у праву

25.06.2015 18:30

Видис да је рекла да нико није купљен и да нема папака него да је капут скројен. Само није рекла ко је од 2 бивса папка капут а ко кројац? Ил је мислила да је 2 папка кујпила за 2 капута онако бас добра од вуне и са сјајним дугмицима. Закљуцак је јасан,ово је дно дна и ста год опозиција покусала само испадају смијесни.Док не проради мотка у рукама гладног и понизеног неце бит промјене власти.До тад це нас замајават угрозавањем људских права других народа да би се дизале тензије и осталим сареним лазама а у медјувремену одосе власници Рафинерије а дугови остадосе,одосе сви који су се уградили у послове а остадосе гладни и обесправљени у цекању руског кредита са повољном каматом и без пуно троскова.И тако до краја

Name

опет брука

25.06.2015 18:19

У Невесињу издајници СДС Миковиц и Сиљеговиц сарадују са оснивацима. На наговор Мома и Боза у приватну канцеларију, коју је финансиро нацелник,иако није имо право,а у њој главну рјец води савјетник, запосљавају невјесту од осниваца и русилаца сдс.они образа немају на сваки нацин раде против босица и сдс.то је приватно предуyеце које има везе са вјетро парковима.миковиц наставља пљацку опстине и русење странке преко мутавог сиљеговица.бескицмењаци и лопови нај обицнији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оставите коментар

25.06.2015 18:20

Па људи докле висе? Зар се није висе разријесило са папцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво напредњаци

25.06.2015 18:26

Развалисе ове из власти овај Сукало и Дјордјиц !Најјаци опозиционари.Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

богаташ

25.06.2015 18:46

Ти си Чавићу јако богат када можеш да платиш све трошкове за форензичку анализу.Мислим да би ти било боље да даш то за хумаитерне сврхе.Ти се разбацујеш са парама,не знам гдје их то толико заради,ако ниси неким мутним радњама.Ти те 2 ријечи често употребљаваш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

25.06.2015 18:52

И на крају шта закључити у вези ове сједнице? "Трла баба лан да јој продје дан."

ОДГОВОРИТЕ
Name

здрав разум

25.06.2015 19:00

И тако прође још један дан, а сада у стварност, неко заради неку дневницу а ти мисли како ћеш преживјети !

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

25.06.2015 19:16

Овај Савез за Промјене баш превари своје гласаче, девети мјесец иде од обећања и избора а народ трпи годинама ову биједу која је још гора и тежа и одужи се у недоглед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

25.06.2015 20:11

Нека ми неко објасни цињеницу да је опозиција скупила 39 потписа за сазивање посебне скупштине НСРС, а на гласању за њихове приједлоге гласамо 31 ЗА и 8 Суздрзано... Црвени резимци су катастрофа али ми је јасно засто су позиција и засто цете ви бити увијек опозиција.

ОДГОВОРИТЕ