Почела градња куће солидарности за Радиће

У Дворинама код Српца почела градња куће солидарности сиромашној породици. 

Република Српска 25.06.2015 | 07:28
Почела градња куће солидарности за Радиће

Сестре Весна и Горјана Врејић биле су одлучне да пре месец дана покрену хуманитарну акцију за изградњу породичне куће за петочлану породицу Лазара Радића и његове храниоце. Кажу, нису више могле да поднесу патње ових људи који живе у комшилуку и једва састављају крај са крајем.

Лазар има 84 године, везан је за постељу, не види и не чује, а његова супруга Милева, која има 79 година, такође је слабог здравља и није у стању да се брине о Лазару.

Због тога су одлучили да у свој дом приме Милевиног сестрића Миодрага Драгичевића из лакташког села Маглајани, његову супругу Далиборку и петогодишњег синчића Милана, који су прихватили да се о њима брину до краја живота.

- Највише нас је погодила болест Лазара и Милеве, понижавајући услови у којима сви живе и речи Далиборке да би она и Миодраг волели да имају још деце али да немају услова за то. Консултовали смо Центар "Човјек" из Бањалуке где смо наишли на разумевање да ће нам и они помоћи у хуманитарној акцији. Предузеће "Циклон" Србац одмах је донирало 10 кубика песка, фирма "Вук комерц" Србац 10 кубика шљунка, Славица Матијашевић из Белгије послала је 500 евра помоћи, па смо уз помоћ комшија ископали темељ и залили га бетоном, тако да је прва фаза готова - каже хуманитарка Весна Врејић.

Весна нам је рекла да сада треба наћи донаторе да обезбеде цемент, блокове за градњу, ситну циглу, креч, гвожђе, грађу за кров и цреп за покривање.

РАЧУН

Отворен је и жиро рачун код Хипо-Алпе-Адрија банке Србац, број 552115-35228459-57 на име Миодрага Драгичевића, где људи који желе и у прилици су да помогну, могу да дају новчане прилоге за наставак градње куће која би требало да буде усељива до краја године.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

25.06.2015 06:39

Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ