Јахте из Лопара “плове“ у свијет!

На обронцима Мајевице у подмајевичком селу Смиљевцу на подручју општине Лопаре више од деценије послује предузеће “Смиљевац пром” које се бави несвакидашњом врстом посла за наше поднебље, производњом чамаца и јахти.

Свијет 24.06.2015 | 22:58
Јахте из Лопара “плове“ у свијет!

Предузеће “Смиљевац пром” бави се производњом чамаца и јахти од полиестера , а своје купце проналази међу најбогатијом европском клијентелом. Директор овог предузећа Горан Гајић занат који је данас претворио у уносан бизнис започео је и испекао у аустријској фирми ‘Сунбеам Yацхтс’ не слутећи да ће једног дана са њом бити пословни партнер испоручујући јој своју робу која по оцјени квалитета партнера из Аустрије задовољава најстрожије европске стандарде. Њихово предузеће снабдјева добар дио аустријског тржишта новим, уникатним моторним чамцима, једрењацима и јахтама.

Фирма “Смиљевац пром“ функционише као типично породично мануфактурно предузеће, јер је у производњу чамаца и јахти укључена и његова супруга Вајка, син Милан, свастика Љубица и њен супруг Миленко Бабић.Из године у годину добрим пословањем предузеће запошљава све већи број радника, што је за мјештане овог краја од изузетне важности јер многи у њој зарађују свој хљеб.

Производимо чамце дужине око четири метра, јахте дужине од седам, осам и девет метара. Однедавно радимо и цистерне за прскалице“, каже Горан Гајић директор предузећа.Ово право мало привредно чудо гради и извози луксузне једрилице за богаташе широм планете.

Не откривајући идентитет својих клијената Гајић каже да они углавном припадају богатијем слоју људи јер и производи из њихове палете спадају у луксузне. Цијена јахти, чија производња започиње овде у Смиљевцу, а завршна обрада се обавља у Аустрији, креће се око 70.000 евра, мада праве и чамце које себи могу да приуште и они који располажу са мање новца. Наше јахте спадају у ред најпопуларнијих у свету јер матична фирма у Аустрији има традицију квалитета дугу више од 140 година. Можемо да правимо и много веће и скупље јахте, али за сада нема потребе за тако нечим јер се та градња обавља у матичној фирми у Аустрији. А и тамо их правимо ми Мајевичани. Наиме, и тамо је 90 одсто радника из нашег краја, каже Гајић.

Пословна визија овог предузетника која је, на овим просторима, била за подсмијех данас је остварена као уносан бизнис и служи као примјер како упорност и јака воља руше све баријере пред собом претварајући добре замисли у реалне пословне подухвате са добрим коначним исходима.

(Инфо БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Л.М.

24.06.2015 19:46

Поздрав за све вас Горане,радили смо сви заједно у истој фирми у Салзбургу и добри сте мајстори.Зелим вам сву срецу и само тако даље радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снежана Милошевић

24.06.2015 20:39

Нисте потписали аутора овог чланка. Снежана Милошевић

ОДГОВОРИТЕ
Name

мариц љ.

24.06.2015 21:51

Науцио цовјек ста знаци радит и зарадит паје и успјех...поздрав за Горана и фамилију од Миросавцана из Маттсееа

ОДГОВОРИТЕ