Распродаја шампионског тима ''Орлића''!

Понуде стижу са свих страна Европе! Челси, Валенсија, Бенфика, Лион, Реал Сосиједад, Удинезе, Бриж, Порто, Стеауа, Ред Бул Салцбург, Рома, Фиорентина, Болоња, Андерлехт, Вердер, Спартак Москва… Сви они хоће српску златну децу!

Фудбал 25.06.2015 | 23:40
Распродаја шампионског тима ''Орлића''!

Време је да се наплате. Сви бисмо волели да их гледамо још у Србији, али објективно, за тако нешто не постоје услови. Златни Орлићи су тријумфом на Мундијалиту исписали историју, али и засијали у најлуксузнијем излогу за младе фудбалере.

Довољно је бацити поглед у историју па видети колико је Мундијалито променио неке велике каријере. Сви скаути који нешто значе у фудбалу су са посбеном пажњом пратили дешавања на Новом Зеланду и из дана у дан подебљавали у бележницама имена српских Орлића. Сада ће кренути лов на наш златну децу.

Према актуелном стању ствари, више од половине шампионске екипе са Новог Зеланда би могло да промени клуб у овом прелазном року.

Предраг Рајковић (Црвена звезда) - Лион, Удинезе, Бриж, Стеауа

У овом тренутку не постоји перспективнији, а јефтинији голман у Европи. У Црвеној звезди још нису начисто шта ће са Рајковићем. Уочи Мундијалита су били спремни да га продају за суму око 1.500.000 евра и Бриж је био најреалнија варијанта. После Мундијалита је друга прича. Французи пишу да је Лион озбиљно загризао. Иначе, 30 одсто обештећења иде Јагодини, тако да је Звезда у ситуацији да за најталентованијег голмана Европе узме мање од 1.000.000 евра. Ако за тако минорну суму продају Рајковића на Маракани ће се правдати чињеницом о огромним дуговањима и притиску. Али, замислите ситуацију заинтересованих клубова. Свесни су какав бисер им се нуди и колико могу са зараде на њему, тако да им се отезање не исплати. Ако Звезда буде умела да лицитира и да преговара онда може да заради више него пристојну суму.

Немања Антонов (ОФК Београд) - Ред Бул Салцбург, Црвена звезда

Његова звезда је засијала на Новом Зеланду и предстоји му метеорски успон. Овако атрактивни офанзивни бекови су суво злато на фудбалском тжишту и гарант брзе зараде у будућности. Помињало се да је Ред Бул Салцбург спреман да плати 1.200.000 евра, али питање је ко одлучује о каријери Антонова. Већина играча Романтичара су клијенти Захавијевог фонда. Антонов је и велика жеља Грофа Божовића у Звезди, али руководство клуба као да бежи од те опције и на све могуће начине тражи алтернативе на позицији левог бека.

Срђан Бабић (Војводина) - Реал Сосиједад, Наполи

Формално је члан Војводине, али клуб из Новог Сада га је још раније “утопио” менаџерском фонду као што је то био случај са свим осталим бисерима који су претходних година поникли у Воши. Новосадски црвено-бели за сићу поклањају најталентованије играче на којима фондови и менаџери зарађују вишетруко већу суму. Бабић је прошлог лета био на ивици преласка у Сампдорију, једно време се спекулисало да је на оку Барселоне, однедавно је интерес показао и Наполи, али изгледа да је све готово око преласка у Реал Сосиједад. Висина трансфера није позната.

Мијат Гаћиновић (Војводина) - Гронинген, Црвена звезда, Партизан

Још једно златно дете у власништву инвестиционог фонда (75 одсто) и показатељ како се радило у Војводини. За Гаћиновића су загризли вечити ривали, а донедавно је у конкуренцији био и Гронинген. Холанђани су изгледали као фаворити, али онда су се повукли.
“Нећу да ме унуци једног дана гледају кроз затворске решетке. Колико ја знам, Гаћиновић је најближи Црвеној звезди”, рекао је Гронингенов челник Ханс Нијланд.
У Гронингену су имали непријатно искуство са менаџером Зораном Павловићем (заступа и Гаћиновића) приликом куповине Филипа Костића из Радничког.

Станиша Мандић (Чукарички) - Болоња, Рома, Фиорентина

Стрелац гола у финалу Мундијалита је запалио Италију! Иако тек треба да заблиста у Чукаричком, тешко да ће га Брђани задржати. Прво се помињала Рома, потом и Фиорентина, али нови прволигаш Болоња је највише загризла. Болоњи новац није проблем откако је променила власника, а спона за трансфер би могао да буде директор Пантелео Корвино који је за време мандата у Лећеу и Фиорентини често куповао играче са ових простора.

Саша Здјелар (ОФК Београд) - Олимпијакос

Олимпијакос га је пре две године купио од ОФК Београда за 300.000 евра и оставио га на Карабурми као позајмљеног играча. Сада је време за праву шансу у Пиреју. Грчки медији пишу да ће Здјелар сигурно проћи припреме са Олимпијакосом и најављују га као појачање које не кошта ништа.

Сергеј Милинковић Савић (Генк) - Вердер, Удинезе

Још пре Мундијалита, крајем априла је било јасно да ће овај момак бити под опсадом јачих и богатијих клубова. Само једна сезона у Генку је била довољна да покаже од каквог је материјала саткан. Интерес Вердера и Удинезеа датира још од пролећа, а два клуба не одустају од трке за Сергејев потпис. Трансфер неће бити мањи од 2.000.000 евра.

Андрија Живковић (Партизан) - Валенсија, Челси, Реал Сосиједад, Бенфика, Сампдорија

Најатрактивнији Орлић за стране клубове у овом тренутку. Претходна управа Партизана је показала незнање и неспобоност када је такав бисер продала Захавијевом фонду за само 1.500.000 евра. Нема сумње да ће Израелац зарадити макар дупло на њему. Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, Живковић је најближи преласку у Валенсију, а није искључено да га она позајми Бенфики. Међутим, Челси је такође заинтересован, с тим што би га проследио на позајмицу у Сампдорију. Најмање шансе се дају Реал Сосиједаду.

Иван Шапоњић (Партизан) - Андерлехт, Порто, Бенфика

Момак “инзагијевског” њуха за гол би могао да буде још једно дете које Партизанови навијачи нису стигли да заволе и спреме му песму. Његов менаџер Ненад Јестровић већ дуже време покушава да обезбеди трансфер у иностранство. Нудио га је Андерлетху као замену за Митровића, а тврдио је да су Бенфика и Порто у игри. У овом тренутку није реално да га Партизан пусти за мање од 2.000.000 евра.

Марко Грујић (Црвена звезда) - Порто, Хамбург

Талентовани везиста црвено-белих је слична прича као и Јовановић. Потпуно је у власништву Црвене звезде и цело обештећење иде клубу. Иако се очекивало да добије већу минутажу у Звезди и постане један од стандардних првотимаца, врло лако би могло да се деси да већ овог лета напусти Маракану. Његов менаџер Зоран Стојадиновић има понуде Порта и Хамбурга, тако да је сада све на Звезди.

Вукашин Јовановић (Црвена звезда) - Спартак Москва

Један од ретких Звездиних бисера који је 100 одсто у власништву клуба и на којем би на Маракани могли да зараде пристојан новац. Попут Шапоњића, није се ни усталио у тиму Звезде, а већ би могао да спакује кофере. Спартак из Москве је показао интересовање за Јовановића. С обзиром да и у Звезди планирају искуснији штоперски тандем са Луковићем и Рендулићем, а ту је и Павићевић, изгледа као отворен пут за продају момка чије су сузе радоснице обишле свет.

Милош Вељковић (Тотенхем) - ?

Један из квинтета златне деце која су освојила дуплу круну је уговором везан за Тотенхем који га је слао на позајмице у Мидлзбро и Чарлтон. Али према писању острвских медија, ове сезоне ће добити шансу у првом тиму Певаца без обзира што је клуб већ потписао двојицу штопера Кирана Трипијеа и Кевина Вимера. Или ће можда опет негде на позајмицу?

Коментари / 0

Оставите коментар