Ноле најпопуларнији тенисер на друштвеним мрежама!

Новак Ђоковић је најпопуларнији светски тенисер на друштвеним мрежама, док је Серена Вилијамс неприкосновена у конкуренцији дама.

Тенис 25.06.2015 | 08:00
Ноле најпопуларнији тенисер на друштвеним мрежама!

Ту информацију је објавио "Адоб дигитал индекс", који је спровео детаљну анализу на основу пет милиона спомињања на Твитеру, Фејсбуку, Инстаграму, броју пратилаца, и осталим елементима везаним за друштвене мреже.

АДИ је, тако, истакао да Ђоковић тренутно има више од 10 милиона пратилаца, уз појашњење да су његово име и презиме људи широм света убедљиво највише помињали на друштвеним мрежама у последњих 30 дана.

Новак је први и по броју претрага његовог имена на интернет претраживачима.

Други је по броју пратилаца на инстаграму, трећи по броју фанова на Твитеру.

На другом месту је Серена Вилијамс (друга по спомињању на друштвеним мрежама, друга по твитер-пратиоцима, 7. по Фејсбук "лајковима", прва на Инстаграму), трећи је Рафаел Надал (3. по спомињању, 1. и по Твитеру и по Фејсбуку, осми по Инстаграму), а потом следе Роџер Федерер, Енди Мареј, Марија Шарапова, Стан Вавринка, осмопласирана Ана Ивановић, те Каролина Вознијацки и Кеи Нишикори.

Реч је о традиционалном годишњем истраживању, које одређује који спортски брендови и личности су најпопуларнији и најатрактивнији спонзоре и компаније, али и за навијаче.

Коментари / 0

Оставите коментар