Свјетски медији: Тако се дочекују шампиони!

Понедељак је протекао у знаку дочека омладинаца Србије, а чињеница да је шампионе света дочекало 50.000 људи није промакла ни светским медијима.

Фудбал 23.06.2015 | 20:20
Свјетски медији: Тако се дочекују шампиони!

Британски 'Метро' почео је свој извештај реченицом – 'Овако се организује журка за дочек' – упоредивши атмосферу испред градске Скупштине са серијом 'Игра престола'.

"Оваквим дочеком био би задовољан било који сениорски тим, али Србија је 'избацила' црвени тепих и за своје младе звезде", пише Метро, истичући велики број упаљених бакљи и димних бомби.

Ројтерс такође ставља акценат на атмосферу, додајући да је 'лудило' кренуло оног тренутка када се отворени аутобус са играчима нашао у центру нашег главног града.

Реномирана новинарска агенција наводи и да је успех младих нада дошао као 'мелем на рану' српском народу – уз осврт на транспарент у маси 'Има наде' – пошто А селекција има врло мале шансе да се домогне наредног Европског првенства, после пропуштања претходног ЕУРА и Светског првенства 2014. године.

Британски 'ДаилyМаил', уз велики број фотографија, преноси делове емотивног обраћања селектора Вељка Пауновића и капитена Предрага Рајковића, док се у чланку 'YахооСпорта' каже да је 'на традицоналном месту за славље Срба' – виђена до сада незапамћена атмосфера.

Преко 50.000 људи дочекало је испред градске Скупштине на спектакуларан начин фудбалере Србије до 20 година.

Коментари / 0

Оставите коментар