Додић: Бићемо прави када је најбитније!

Селектор младе репрезентације Србије Младен Додић рекао је да му је тешко пао убедљив пораз од Чешке (4:0).

Фудбал 23.06.2015 | 13:20
Додић: Бићемо прави када је најбитније!

Он је ипак истакао да упркос томе његова екипа мора да се издигне, јер је очекује много важан сусрет против Данске.

"Меч против Данске веома је важан за нас. Ситуација нас приморава да извучемо највише из себе и будемо најбољи кад је најпотребније. Пуни смо поштовања за селекцију Данске, али оптимиста сам, верујем у моје играче."

"Показали су да могу да буду прави кад је најтеже и верујем да ће тако бити и овог пута", рекао је Додић на конференцији за медије, преноси сајт ФСС.

Он је најавио одредјене промене у тиму у односу на утакмице против Немачке и Чешке.

"Сигурно ће бити промена у тиму, једна је изнудјена у случају Брашанца, који има парне жуте картоне. Имамо идеју и са још неким изменама, да бисмо унели свежину у тим и да се вратимо на ниво из меча против Немачке. Јасно је, у дефанзиви морамо много боље да функцоинишемо, али не смемо да занемаримо ни офанзиву јер победа нам је неопходна за наставак такмицења", објаснио је селектор.

Капитен репрезентације Марко Петковић истакао је да је екипа свесна грешака направљених током утакмице против Чешке.

"Заједништво, тимски дух, то нам је увек давало снагу до у сличним ситуацијама, верујем да ће нас и овог пута оставити на европском првенству. Дански тим је заиста јако добар, показали су то против Чешке у првој утакмици", рекао је је Петковић.

На питање новинара због чега је дефанизвна линија играла слабо против Чешке, Петковиц је одговорио:

"Није нама само одбрана била проблем на претходној утакмици. Био бих срећан да је тако, јер то би значило да само тај проблем отклонимо и све ће бити у реду. Али, није тако. Све линије тима лоше су функционисале. Мислим да је психолошка припрема најважнија", истакао је Петковић.

Српски тим има само један бод у групи и за пролазак у наредну фазу такмичења потребан му је тријумф, али и победа Немачке над Чешком.

Пласман у полуфинале избориће по две првопласиране селекције из обе групе, док ће трецепласиране селекције, у случају пласмана репрезентације Енглеске у полуфинале, одиграти меч за пето место и пласман на Олимпијске игре у Рију.

Утакмица измедју Србије и Данске игра се вечерас од 20.45 на стадиону Летна.

Коментари / 0

Оставите коментар