Ћорић: Једва чекам да играм против Новака!

Талентовани хрватски тенисер Борна Ћорић изјавио је да са нестрпљењем очекује први професионални меч против најбољег играча света Новака Ђоковића.

Тенис 23.06.2015 | 17:00
Ћорић: Једва чекам да играм против Новака!

Ћорић има само 18 година, али се већ пробио у Топ50 и најавио је велику каријеру у будућности.

У прилог томе иде у податак да је већ у својој каријери успео да победи великане тениса као што су Рафаел Надал и Енди Мари.

“Та два меча против двојице врхунских играча су били невероватни. Енд ии Рафа су двојица тенисера које много поштујем, имају сјајне личности и свиђа ми се како играју. Те победе су најбољи тренуци моје досадашње каријере јер су ме натерали да играм свој најбољи тенис. Много сам научио током тих дуела.”

Многи су после победа над Надалом и Маријем већ прогласили Ћорића будућим бројем један. Он каже да једва чека окршај са најбољим играчем света како би видео колико заостаје.

“Не знам да ли могу да победим сваког играча на туру у овом тренутку, прерано је говорити о томе, али сигурно је да су ми такви мечеви потребни како бих стекао искуство. Са нестрпљењем чекам дуел са Новаком Ђоковићем. Даћу свој максимум како бих у том мечу показао добар ниво тениса”, додао је млади Хрват.

Ђоковић је често у протеклих годину дана говорио о потенцијалу Ћорића, а у неколико наврата је и спаринговао са младим колегом.

“Борна опуштено игра против најбољих. Неколико пута смо тренирали заједно, пкушавам да му помогнем јер на неки начин видим себе кроз њега. Никада се нисам тако осећао када сам спаринговао са неким. Као да сам играо против себе, имамо веома сличну игру”, рекао је недавно Новак.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Немања

23.06.2015 15:43

Немој, има Ноле да те добије за 60 минута игре. Јос си ти млад за Новака.

ОДГОВОРИТЕ