Намјерно обуставили истрагу о "два папка"

Шеф посланичког клуба Српске демократске странке у Парламенту Републике Српске Вукота Говедарица каже да јавност с правом има основа да сумња да је Специјално тужилаштво с намјером да заташка једну од највећих афера "два папка", односно куповине посланика, обуставило ту истрагу и то дан раније када смо поднијели захтјев за посебном сједницом Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 23.06.2015 | 11:13
Намјерно обуставили истрагу о "два папка"

"То је прави примјер како се губи повјерење грађана у њене институције. Наш најјачи аргумент је разум који већ одавно не станује у институцијама Републике Српске. Искрено, страхујем да је у питању најозбиљнија узурпација правосудних институција од стране СНСД-а на чијем челу се налази човјек који је себе, као што вам је познато, прозвао Великим Бајом", казао је у интервју Истини Говедарица.

Коментаришући обуставу истраге о куповини посланика послије седам мјесеци, Говедарица наводи да се то све послије обистинило у парламенту. "Режиму је било јасно да ћемо понудити парламенту конкретне закључке који су требали да иду у правцу окончања, а не заташкивања истраге и због тога је истрага и окончана", рекао је Говедарица.

Он поставља питање зашто никада Специјално тужилаштво није поменути снимак упутило на адресу Агенције за форензичка испитивања и вјештачења како би се утврдила права истина.

"Сада јавност с правом има основа да сумња да је то Специјално тужилаштво урадило с намјером, јер како другачије све то објаснити уколико знамо да је поменута институција била у посједу снимка који са собом носи највећу аферу од постанка Републике Српске", казао је Говедарица.

Говорећи о поскупљењју струје, Говедарица наводи да је раније најављено да ће се тражити посебно скупштинско засједање уколико дође до тога.

" Овдје је ствар сасвим јасна, струја ће да поскупи због хаотичног стања у Електропривреди, која је на прошлим изборима била својеврстан полигон и рецепт по коме је СНСД направио изборни резултат. Немојте да заборавите да је регулатор од производних предузећа из система Електропривреде добио захтјев за поскупљењем електричне енергије, што значи да све њивове промашаје треба да намире грађани који су до назад само пар мјесеци увјеравани да струја неће поскупити", казао је Говедарица.

Наглашава да је влада требала да истраје на економској политици у којој се наводи да ће обезбиједити ефикасно управљање и успјешно пословање јавних предузећа при чему ће се тражити одговорност органа управљања за постигнуте резултате.

"Умјесто тога, тражења одговорности, влада се опредијелила да на овај начин награди злоупотребе и неспособност. То само говори да је влада Републике Српске директни саучесник у комлетном хаосу који се годинама прави у Електропривреди, а за који нико није одговарао", казао је Говедарица.

Шеф посланичког клуба СДС се нада да ће то бити врло згодна прилика да ДНС учини додатни напор како би зауставио ово повећање с обзиром да је његов лидер више пута поновио да је против нових цијена струје.

Шта би требало урадити да грађанима буде боље. Говедарица каже да се треба жестоко обрачунати с институционалном корупцијом.

"Прво и основно, грађанима Републике Српске је пријеко потребан Закон о испитивању поријекла имовине. Са институционалном корупцијом се треба жестоко обрачунати и једино је на тај начин могуће враћати кредите којима нас власт задужује како би куповала социјални мир.То је основни предуслов како обезбједити привредни раст који доноси запослење и нова радна мјеста. Једно од рјешења јесте пореско растерећење рада, укидање бројних парафискалних оптерећења привреде, смањење буџетских расхода и рационализација у јавној администрацији", казао је Говедарица.

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Тукиц

23.06.2015 09:30

Видицемо данас хоце ли Сукало, Радојициц, Дакиц Споменка бити људи и гласати за истрагу.. Народ це то цјенити ... а нек се они питају ста..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

23.06.2015 09:41

За Додика-робија једина опција!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зидауз Бољсевик

23.06.2015 09:45

Рад, Ред и Дисциплина! Али прво у Владиним редовима и медју папцима у властитим редовима! То на залост не иде јер би онда сама пала. Ето каква је то Влада!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

23.06.2015 09:46

Правосудје одавно за постене градјанр и људе не постоји јер нити једно свпје законско градјанско или било које друго правп немозете пред судом остварити ако не поцастите судију или ненадјете дебелу стелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

23.06.2015 09:47

Само напријед,сада несмијете стати,народу је до гусе досло,изгледа тек сада схвацају поруке из кампање. Ви сте један цастан,постен и не корумпиран политицар. Надам се да це народ у скорије вријеме у вама препознати лидера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊКА

23.06.2015 09:49

СВИ НАРОДИ СУ ПАПЦИ!СВИ СТЕ ИСТИ,ОД ПРЕСЈЕДНИКА ДО ПОСЛАНИКА.ОВО АМЕРИКА НЕ БИ МОГЛА ИЗДРЗАТИ ФИНАСИЈСКИ ВАСЕ ТРОСКОВЕ.СВЕ СТРАНКЕ СУ УНСТИЛЕ ОВАЈ НАРОД . А,ХЕРЦЕГОВИНУ СТЕ УНИСТИЛИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

месар прави

23.06.2015 10:17

Зна се ко управља Полицијом, Тузилаством, РТРСом,тако да је фактицки апсурдно тразити да Папци ухапсе сами себе , и јатаке своје. Али како је кренуло од Сипова,све су прилике да Баја и Циркус,одлазе из насег града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

23.06.2015 10:17

Сто јест јест. Не знам има ли опозиција идеју ста и како. Мислим да њима власт и не треба, тренутно је боље у опозицији. 5000 мјесецно, одговорност нула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

23.06.2015 10:18

Владавина права и закона је цивилизацијска тековина напредних земаља која подразумјева систем вриједности по којем су политицари циновници који проводе законе и предлазу и усвајају нове у циљу унапредења постојецих.Код нас су политицари средњовјековни владари коју узимају колико хоце,постављају полицију тузиоце,судије,да бране њихову власт а не да спроводе законе.У ствари они су господари зивота и смрти на овим просторима а будуци да је ово национално подјељена земља сваку критику резима прогласавају издајом националних интереса.Приступање Европској Унији уводи друга правила и другацији систем цији систем вриједности ово сто данас имамо дефинисе као Дрзаву огрезлу у криминалу и корупцији а носиоце функција виде у затвору а не у дрзавној управи.Реците молим вас само један разлог засто би три национална лидера,три најмоцнија,три најбогатија цовјека у овој земљи у овој земљи били за промјене и процес приблизавања Европи,ја цу вам навести сто разлога засто су против.Док су они овде не треба да овде долазе комесари за просирење ни Меркелова да не би реметили њихову средњевјековну идилу или не дај бозе показали народу да је пут у будуцност могуц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

наша земља

23.06.2015 10:35

Шта чека Мектић зашто не истражи злоупотребу средстава из електропривреде!? Од приче нема ништа,почните радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

23.06.2015 11:53

Сви сте ви папци! Све странке унистити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

23.06.2015 12:03

Додику није ништа друго ни остало него да производи папке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

23.06.2015 12:23

Све си у праву добри наш Вукота,лоповска власт нас убија,а ви ништа не радите да г..на отјерамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

23.06.2015 12:50

Дарко Бањаццццццц!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

23.06.2015 13:27

Мислим да све истраге о папцима и плутајућим треба, ради економичности, објединити у једну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИТ

23.06.2015 13:30

Ми,Срби се у историји нисмо никад борили да створимо јаке дрзавне институције,него само лицности које це имати ауторитет у народу,од Обреновица,Карадјордјевица,Слободана Милосевица,Тадица,Вуцица,па Конацно до насег Баје.Милосевиц,Тадиц,Вуциц и понајвисе нас Баја су практивно и предсједници и премијери и судије и све друго.Ми увијек мислимо да це нам проблеме конкретна лицност ријесити и зато имамо стање у друству на нули.Мит нам је изгледа вазнији од стварности,па нам и ово јадиковање полако постаје дио насе историје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуевара

23.06.2015 15:47

Сто би рекао један цовјек, ми смо гори од оних дрзава из Латинске Америке, они имају бар војску и кад је оваква ситуација они преврат изврсе и застите устав... А код нас, нема ко да заузда ове дезертере на власти... Гдје су били 92-95 кад је било најтезе! Мука ми је висе од прице о угрозености РС! РС је најугрозенија од Бањалуке, Српца, Мркоњиц Града, Лактаса, Кнезева и слицних полтронских мјеста јер су сви на руководецим мјестима махом одатле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рециклаза

23.06.2015 19:08

Подрска Говедарици и Бабаљу. Само нас такви могу спасити. Само рециклирај папке, а има их знас ти то добро, не гаси

ОДГОВОРИТЕ
Name

вазда

23.06.2015 19:52

Уз вукоту је Невесиње. Нормално они људи који нису послусници резима, нити њихови сарадници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

23.06.2015 20:37

Вукота све што кажеш је тачно, али шта ми обичан народ имамо од тога. За вас смо гласали да нас заступате у парламенту и да се институционално борите против ових кримоса. Сад пошто сте већина ви из СзП на нивоу БиХ што не смијените Зупца из СИПЕ и онда користите СИПУ за хапшења криминалаца.Овако ви се из опозиције уљуљкали добра плата, одговорности немате, мислите да ћете нешто промијенити вашим апатичним приступом. Не нећете већ ћете народ натјерати да више никако не излази на изборе јер нема за кога гласати.А шупље приче свакоме је преко главе:треба ово, треба оно

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

24.06.2015 08:56

ВИ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ СТЕ У ПРАВУ И ТО ЗНАЈУ СВИ ГРАЂАНИ РС, АЛИ ОЧИГЛЕДНО НЕМАТЕ ХРАБРОСТИ ДА НЕШТО УРАДИТЕ, МА НЕ БОЈТЕ СЕ, ВАШЕ ЈЕ ДА КРЕНЕТЕ, А НАРОД ЋЕ БИТИ УЗ ВАС, ДА ЈЕ ОБРНУТА СИТУАЦИЈА ВИДЈЕЛИ БИ КАКО БИ СНСД РЕАГОВАО, АКО СЕ БОЈИТЕ ОНДА НЕМОЈТЕ ВИШЕ ПРИЧАТИ, ГУБИТЕ КРЕДИЛИБИТЕТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

24.06.2015 09:04

Е ЈЕСИ ОТКРИО АМЕРИКУ, ПА ТО СВИ ЗНАЈУ, СТИСНИТЕ ВИ ПЕТЉУ И ИЗВЕДИТЕ НАРОД НА УЛИЦЕ, А АКО НЕ СМИЈЕТЕ ОНДА СТЕ ВИ НАЈВЕЋИ ПАПЦИ, ВРИЈЕМЕ ВАМ ИСТИЧЕ.

ОДГОВОРИТЕ