Причао о масакру, па употребио ријеч црнчуга

Нисмо још излечени од расизма. То није само ствар отворене дискриминације и нељубазности када се у јавности изговори реч црнчуга. Друштво не може преко ноћи да избрише све што се догађало у протеклих 200 до 300 година - рекао је Обама.

Свијет 22.06.2015 | 18:10
Причао о масакру, па употребио ријеч црнчуга

Председник САД Барак Обама изјавио је, коментаришући убиство девет Афроамериканаца у једној цркви у Чарлстону, да Америка очигледно није превазишла расизам.

Он је том приликом употребио и реч црнчуга и објаснио да то што се расистички речник не користи у јавности не значи и да расизма нема.

Нисмо још излечени од расизма. То није само ствар отворене дискриминације и нељубазности када се у јавности изговори реч црнчуга.

Друштво не може преко ноћи да избрише све што се догађало у протеклих 200 до 300 година – рекао је Обама.

Он је такође казао да је фрустриран због јаког утицаја који на Конгрес има Национална асоцијација за ватрено оружје (НРА), организација која лобира против ограничавања и контроле трговине оружјем.

Амерички председник окривио је НРА за спречавање Конгреса да уведе строжу контролу након пуцњаве у једној основној школи у држави Конектикат 2012. године, када је убијено 20 ученика и шест наставника.

Обама је ипак додао да поштује чињеницу да су лов и спортско стрељаштво важни многим Американцима који поседују оружје.

Извор: Телеграф

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

22.06.2015 16:42

Јадни ви Американци,болесни сте људи,а јос то нисте схватили!!!ТО ЈЕ СТВАРНО ЗАЛОСНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

22.06.2015 19:49

Најбитније је господине Барак да ви остатку свијета силом иведете демократију и људска права па и равноправности а то да код куће некажњиво убијате "црнчуге" то је мање важно! Да нам Бог да да се сви преселите на Марс!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Ја

23.06.2015 05:24

Јадни смо и ми јер у нас није расизам,у нас је национализам,само сто се нисмо поцели зубима клати.

ОДГОВОРИТЕ