''Сузни момак'' Јовановић: Ми и "Чилеанци" - неупоредиво!

Фудбалер, чије је сузе након успеха видео цео свет, објаснио како се писала историја, шта му је пролазило кроз главу после велике победе и да успех "орлића" не може да се пореди са генерацијом из 1987. године.

Фудбал 23.06.2015 | 08:40
''Сузни момак'' Јовановић: Ми и "Чилеанци" - неупоредиво!

Сузе Вукашина Јовановића на крају финала СП на Новом Зеланду обишле су цео свет.

Репрезентативац Србије на коленима је постао шампион света, а његов излив емоција расплакао је многе у Србији.

У понедељак, златни "орлићи" стигли су у Београд, па смо добили прилику да од Јовановића лично чујемо шта је осећао у суботу када му је злато стављено око врата.

"Те сузе биле су нешто што се наместило после утакмице. Када освојиш Светско првенство, то се просто деси. То је нешто што ћемо памтити целог живота. Показали смо звезду водиљу млађим генерацијама, да прате оно што смо ми урадили", рекао је прво Јовановић.

Већ сасвим зрелом фудбалеру Звезде није било потребно постављати потпитање.

"Били смо јаки, били смо чврсти, хвала свим људима који су били уз нас, веровали у нас и знали да ћемо ово да направимо. Толико времена смо провели заједно, последњих месец дана, сваки дан, само што се нисмо поубијали (широк осмех)... Важно је да смо освојили злато и да то вечерас прославимо како треба. Ово је феноменално колико је људи дошло у Пазову, ова генерација је сјајна за наш фудбал".

Многи пореде актуелну генерацију "орлића" са "Чилеанцима из 1987. године. Јовановић не сматра да је то поређење на месту.

"Ова генерација нема никакве везе са 'Чилеанцима'. То је била велика Југославија, ово је Србија, са седам милиона становника, која је требало да победи Бразил. То је нешто феноменално... Оно што је САД у баскету, то је Бразил у фудбалу. Ушли смо у финале како треба, Бог нас је наградио, поготово протв Мађарске, која је била јако важна. Немам речи, стварно. Још нисмо ни свесни шта смо урадили, али ту сте ви, медији, да нас подсетите и људи око нас..."

Јовановић је потом објаснио шта му је прво прошло кроз главу после финала и велике победе.

"Прво сам пао на колена, нису ми одмах пошле сузе, него сам помислио 'Јеботе, шампион си света'. Цео живот ми је прошао пред очима у тим моментима. Добио сам доказ да се снови остварују. Можда и нисам толико веровао у њих, али, ето, остварили су се..."

Јовановић верује да ово није крај успеха "орлића".

"Народ Србије је ово заслужио. Донели смо ово злато овде и треба да уживамо, али се надам да се ова генерација неће зауставити на овом успеху", поручио је Вукашин Јовановић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

23.06.2015 06:45

Вукашине вуцино и јуначино, мене и моје друштво, који смо вас гледали расплакао си. То су сузе радоснице из срца. Сву срећу овог света ти желим...

ОДГОВОРИТЕ