Свештеници "истјеривали ђавола" из Мексика

Католички свештеници из целог Мексика окупили су се у централној катедрали, како би извели обред истеривања демона, с циљем да реше проблем криминала у тој земљи.

Занимљивости 22.06.2015 | 09:01
Свештеници "истјеривали ђавола" из Мексика

Предвођени кардиналом Хуаном Сандовалом Ињигерезом, надбискупом Гвадалахаре, група свештеника укључујући и егзорцисте из Шпаније спровела је ритуал затворен за јавност у савезној мексичкој држави Сан Луис Потоси.

Верски поглавари извели су “Велики егзорцизам”, који би требало да ослободи Мексико трговине дрогом и насиља међу бандама.

Отац Хосе Антонио Фортеа, шпански егзорциста и демонолог, рекао је да је церемонија “дивна и литургијска” и да никад раније није изведена у свету.

“И секуларном друштву 21. века потребне су исте велике литургије као и у Средњем веку”, рекао је он.

Иначе, папа Фрања рекао је прошлог месеца да ђаво насиљем “кажњава” Мексико, другу највећу католичку државу после Бразила.

Б 92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вјерска дилема

22.06.2015 10:30

Шта рећи после овога у дилеми сам,,да ли су више луди они који ђавола призивају или ови који га тобоже терају,,.припремите се ви који нисте прави верници јер страшни суд ,,инквизиција,,се враћа нема дилема ако не вјерујеш како ти ја кажем,,црква,, одма ниси хришћанин него сатаниста ако си мало нека важнија личност од угледа за почетак тебе ћемо прогласит безболним средњим решењем,,комуниста,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих

22.06.2015 21:18

Како ове дјаволе истјерати са политицке Сцене требали би попови и одје из цјелог свијета доци

Name

Додано

24.06.2015 05:47

Смјеста сви да отказу послусност поповима свестеницима и ходзама,кад им цркве и дзамије буду зјапиле празне дозваце се памети а онај ко вјерује мозе вјеровати и у својој куци

ОДГОВОРИТЕ