Михајилица поново предсједник СРС РС

Миланко Михајилица реизабран је за предсједника Српске радикалне странке Републике Српске на данашњој сједници Скупштине ове партије у Бањалуци.

Република Српска 21.06.2015 | 17:08
Михајилица поново предсједник СРС РС

На сједници Главног одбора за замјеника предсједника странке изабран је Миодраг Деретић, на сједници Извршног одбора за предсједника овог тијела изабран је Драган Бабић, док је за генералног секретара партије изабран Дарко Матијашевић.

Скупштина странке усвојила је Декларацију о основним политикама СРС и будућности Републике Српске, у којој се наводи да ће ова странка на српској политичкој сцени дјеловати као национално одговорна, демократски оријентисана и странка домаћина, са непромијењеном политиком према Влади Републике Српске.

Радикали сматрају да је актуелна власт у Републици Српској најодговорнија за политичку нестабилност, дубоку подијељеност српске политичке сцене и народа, као и тешку економску и социјалну ситуацију.

"Први корак у правцу политичке, економске и социјалне стабилизације је промјена парламентарне већине у Српској и конституисање извршне власти од најумнијих и најспособнијих људи у политичким странкама будуће парламентарне већине, али и нестраначких личности које знањем и искуством могу допринијети избављењу из ситуације у којој се Српска налази", поручио је Михајилица.

Он је истакао опредијељеност странке за мир, договор и поштовање устава, те тражење рјешења демократским путем.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

мали ал велки

21.06.2015 15:31

Срецно Миланко,мислим да си једном рекао да цес им доци главе.Хоцес акобогда сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

21.06.2015 16:40

Овај је неунистив, Гласала цитава МЗ за предсједника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

21.06.2015 17:52

МИЛЕНКУ ДА НИЈЕ НАС ИЗ СДС, БОГ ЗНА ДА ЛИ БИ ИМАО 10 ГЛАСОВА.АЛИ ТАКО МИ НАМА ДОБРИ СВИ ОСИМ НАШИХ ЧЛАНОВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

јотиц милорад

21.06.2015 20:43

Предсједнице сретно и све најбоље и пуна подрска у будуцем раду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микајло

22.06.2015 11:41

А има и радикала у нас... Нафатао Михајлица...и довољно их било да фунцкије подијеле. Подрска из Сребренице. Радикал Миле Лудара...

ОДГОВОРИТЕ