ЕП до 21: Чеси разбили младе Србе - 4:0!

Млада фудбалска репрезентација Србије жестоко је поражена у другом колу групе А Европског првенства од домаће селекције Чешке са 4:0, што је знантно умањило шансе за пласман у наредну рунду такмичења.

Фудбал 20.06.2015 | 20:15
ЕП до 21: Чеси разбили младе Србе - 4:0!

Као да су на терену били неки други момци, а не они који су направили много проблема Немачкој само неколико дана раније. "Орлићи" су изгледали немоћно, нису имали одговор на нападе Чеха који су пред својом публиком бриљирали, поготово нападач Климент који је постигао хет-трик.

Српској селекцији остаје да се нада добром расплету у групи, уз то да обавезно савлада Данску у последњем колу.

Првих пет минута прошло је у знаку офанзиве Чешке која је покушала високим пресингом да натера наше фудбалере на грешку, а одбрана Србије је подлегла притиску већ у осмом минуту када се Кадлец убацио из другог плана по десној страни и повратним пасом проиграо Климента који је са седам метара без проблема затресао мрежу.

"Орлићи" су се потпуно збунили, нису знали како да стабилизују игру на средини терена, а само два минута после гора Чеси су могли да удвоструче предност, и то у два наврата, јер је прво Климент изашао сам на голмана, али је Дмитровић спасао Србију, да би у наредном центаршуту Жмрхал промашио сто постотну прилику.

Пантић је морао да напусти терен на кратко јер је крварио после једног дуела, а у 13. минуту стигла је нова прилика за чешку селекцију преко Кадлеца који је са ивице казненог простора погодио пречку.

Није изгледало да ће на добро да изађе, јер једноставно нисмо могли да се изборимо за лопту на средини терена, а дефанзива је била под потпуном опсадом Чеха који су у 21. минуту ипак удвостручили предност након што је Фридек ушао у 16 метара обробао ударац који је зауставио Дмитровић, али се лопта одбила директно на ногу Климента који се још једном уписао на утакмици.

Промене су морале да се десе, јер је Србија играла сталожено, али била у минусу у два гола, што није могло да се поправи имајући у виду да наша селекција до 35. минута није имала ниједан ударац у оквир гола.

У 38. минуту коначно је српска селекција припретила на прави начин пошто је једна лопта пресекла одбрану Чешке на пола, што је омогућило Милошу Јојићу да угрози гол противника, али је голман Коубек реаговао на прави начин.

Таман када постоји нада да пређемо на половину противника, Чешка је поново била у сто постотној прилици, а Дмитровић је у 41. минуту још једном невероватном одбраном спречио потоп наше екипе.

Домаћа селекција је у надокнади првог полувремена тражила и пенал, али је судија само одмахнуо руком, тако да се на одмор отишло са резултатом 2:0.

Нико није очекивао овакав исход после доброг издања против Немаца, али је био циљ макар да се избегне убедљив пораз уколико не можемо макар до бода. Реми у 56. минуту смо скоро могли и да заборавимо пошто је Брабец послао лопту у простор између Спајића и Пантића, а поново је био спреман Климент који је заломио Дмитровића и погодио небрањену мрежу за великих 3:0.

Само три минута касније свака нада, уколико је и постојала до тог тренутка, је изгубљена пошто је Скалак продором по десној страни изборио позицију за центаршут, а онда на другој страни пронашао Фридека који је волејом погодио дијагонални угао.

Климент је у 65. минуту наставио да малтретира нашу одбрану, па је поново прешао Дмитровића, али је био превише безобразан и хтео је да се ушета у гол, тако да је наш чувар мреже успео некако да спречи пети погодак.

Чеси су без проблема контролисали утакмицу до краја, тако да ни у последњих 20 минута није било превише прилика да постигнемо макар почасни гол, тако да је ситуација за "орлиће" у овом тренутку веома лоша, али не и непоправљива.

Србија - Чешка 0:4 (0:2)
Стадион: "Летна", гледалаца: 13.000, судија: Клемон Турпан (Француска), стрелци: Климент у 7, 21. и 56. минуту и Фридек у 59. минуту.

Србија: Дмитровић, Стојковић (од 46. Петковић), Спајић, Пантић, Петровић, Чаушић (од 63. Ковачевић), Брашанац, Срнић, Ђуричић, Јојић (од 85. Милуновић), Пешић.

Чешка: Коубек, Хибс, Калас, Брабец, Кадерабек, Жмрхал, Петрак, Фридек, Кадлец (од 29. Травник), Скалак (од 74. Масопуст), Климент (од 82. Прикрил).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

орао

21.06.2015 11:25

Подигнутог цела момци и само напред ми смо уз вас.Напред Србијо!

ОДГОВОРИТЕ