Синдикат против поскупљења струје

Предсједништво Савеза синдиката Републике Српске још је једном позвало Владу Републике Српске да учини све да не дође до најављеног поскупљења електричне енергије у Републици Српској.

Република Српска 20.06.2015 | 16:11
Синдикат против поскупљења струје

Из Савеза синдиката истичу да би најављено поскупљење струје додатно угрозило положај радника који примају нередовне и ниске плате и већ дуже времена имају проблема са измирењем трошкова електричне енргије.

"Свако додатно поскупљење електричне енергије усложило би садашње већ годинама тешко стање у привреди Републике Српске, а у реалном животу преломило би се преко леђа радника јер би управо они били највеће жртве поскупљења струје, што је неприхватљиво", наведено је у саопштењу.

Из Савеза синдиката истичу да би евентуално поскупљење струје као базичног енергента условило поскупљење робе и услуга у Српској, а раднике и њихове породице довело у неиздржив материјални и социјални положај.

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске 11. јуна донијела је одлуку, према којој је од 1. јула предвиђено просјечно поскупљење струје за купце у систему јавног снабдијевања од 8,1 одсто, а просјечно повећање цијена за купце из категорије домаћинства износи 9,4 одсто.

Директор "Електропривреде Републике Српске" Бранислава Милекић рекла је јуче да ће најављено повећање цијене електричне енергије за привреднике бити мање од 12 одсто и да ће цијена зависити од обрачуна и јачине преносног далековода.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

срамота ме

20.06.2015 14:17

Супљих глава,а пуних дзепова,на залост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

20.06.2015 17:30

Ово је права катастрофа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

21.06.2015 08:46

Шта је то и ко је то Синдикат у РС?

ОДГОВОРИТЕ