А шта каже регион о ''Орлићима''?!

Хрватски “Вечерњи лист“ похвалио је репрезентацију Србије до 20 година, а вест о победи ’Орлића’ ставио је на високо, треће место на свом порталу.

Фудбал 20.06.2015 | 15:15
А шта каже регион о ''Орлићима''?!

“Изабраници Вељка Пауновића показали су нешто некласично за српски менталитет, али и менталитет на овим просторима - снагу у пресудним тренуцима“, наводи се између осталог у тексту Вечерњег.

На порталу Индеx.хр на спортском делу сајта победа Србије је главна вест, уз наслов “Срби на најтежи начин постали прваци света: У 10 дана четири пута победили у продужецима или на пенале!“

Јутарњи лист пише да је Србија “сломила фаворизовани Бразил“, уз извештај од свега пет реченица, а на сличан начин финале је пропратила Слободна Далмација.

И остали медији из региона пишу о великом подвигу српских младића – на порталу клиx.ба истиче се да је ово један од највећих успеха у историји српског фудбала, а пажња се посвећује и сузама Вукашина Јовановића.

На сајту црногорских Вијести победа Србија је на четвртом месту по важности, а прва у спортском делу сајта, уз наслов “Србија је шампион света!“ и детаљан извештај са утакмице.

“Извештај“ листа Коха диторе састоји се буквално од једне реченице, а портал спортспорт.ба посебну пажњу посветио је репрезентативцима Србије рођеним на тлу БиХ (Бабић, Стевановић, Гаћиновић). Такође, ту је још неколико пропратних вести о ’Орлићима’.

На македонском порталу Екипа вест је насловљена са “Сензација: Србија је нови светски шампион!“, али вест није ни близу врха сајта, а словеначко Дело пише да су Срби бацили Бразилце на колена.

Коментари / 0

Оставите коментар