Смјена проруских кадрова у БИА

Двојица припадника БИА Радивоје Мичић и Душко Бобић, који се доводе у везу са проруском линијом, склоњени су са места саветника шефа српске тајне полиције, сазнаје “Блиц”.

Србија 19.06.2015 | 21:38
Смјена проруских кадрова у БИА

До смена у БИА дошло је непосредно пред одлазак директора агенције Александра Ђорђевића у САД где је боравио пре десетак дана. Међутим, детаљи ове посете нису познати јавности.

Извор “Блица” каже да је склањање двојице службеника БИА повезано са захтевима Вашингтона да се Војска и безбедносне службе очисте од људи за које се сумња да су повезани са ратним злочинима или су блиски ставовима Москве.

- Такви људи по правилу и јесу проруски оријентисани и то је махом кадар из времена Милошевића - каже извор “Блица”.

Сазнајемо да је Мичић био блиски сарадник другог човека ДБ Френкија Симатовића, који је заједно са Јовицом Станишићем био оптужен у Хагу.

- Мичић је радио у обавештајној управи, био је и сведок одбране Симатовићу у Хагу. Он је био последњи сведок који је говорио у корист свог шефа - каже извор “Блица”.

Мичић и Бобић су у време ДС пензионисани, да би се потом приближили из СНС. У БИА их је вратио бивши директор Небојша Родић, сада амбасадор у Азербејџану.

- Мичић и Бобић су по промени власти учествовали у кадрирању, бавили су се нижим рангом, скидали људе, а код њих су долазили цинкароши и преносили шта ко прича, ко критикује и слично - каже извор “Блица”.

Оперативци са којима је “Блиц” разговарао кажу да је склањање Мичића и оправдано и да се БИА модернизује. У кабинету директора БИА једино су нам рекли да су њих двојица „пензионисани у складу са законом”.

„Амерички списак“
До сада је навођено да су на “америчком списку” неподобних начелник Генералштаба Љубиша Диковић и генерал у пензији и посланик СНС Момир Стојановић. Фонд за хуманитарно право два пута је доводио Диковића у везу са злочинима на Косову, док је Стојановић на црвеној потерници Интерпола због оптужнице за злочине у косовском селу Меја.

(Блиц о21:33338нлине)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

лоли

19.06.2015 19:52

Ја сам за Русију И мрзим ста раде американци. Јасно казем да су лопови И највеци злоцинци. Смијените ме смрадови И убице , убице које сте И нас посвадјали као сто И сада завадјате све сиром свијета, брата на брата , друга на друга, комсију на комсију ! Сиктер бандо из насих двориста !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Лоли

20.06.2015 05:40

Ето пуна ти куца руске технике.... Ајд сути...

Name

родјо

19.06.2015 20:26

А тек какав би био коментар господина Петрусица на све ово!? Како он казе,сви они из Удбе сто су радили за Америцку тајну скузбу ,,десило се оно сто се десило; Њихове оптузбе и коментари су сувисни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.06.2015 20:53

Био пи прикладан као и твој.

Name

марко самардзиц

20.06.2015 05:37

Спијунцине су зло,вец ИХ деценијама постављају странци,зато И немамо дрзаву!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

схерлоцк

20.06.2015 06:26

'Скини' руске , па постави америчке !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

20.06.2015 06:45

Јел то Информбиро резолуција?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

20.06.2015 20:56

Американци скидају службенике БИА-е, рашчињавају владике СПЦ, најбоље би било када би директно постављали премијере и Предсједника Републике или КОЛОНИЈЕ што и јесмо пошто су они главни код нас и онда се питамо што нам је овако како нам је, када нам други у кући глуми домаћина.

ОДГОВОРИТЕ