ЕП, најава: Чешка - Србија; рачуница је јасна!

Рачуница је проста – победити Чехе и у полуфиналу Европског првенства си, као и на ОИ у Бразилу. Проблем је што је само то просто. Све остало биће компликовано.

Фудбал 20.06.2015 | 14:45
ЕП, најава: Чешка - Србија; рачуница је јасна!

Уочи утакмице 2. кола Групе А на ЕУРО 2015 у Чешкој само једна ствар је проста – рачуница.

Она каже – ако "орлићи" победе домаћина, Чехе, у суботу у 18 часова у Прагу, биће и учесници полуфинала ЕП за младе и учесници наредних Олимпијских игара у Бразилу 2016.

То је добра ствар. Лоша ствар је што је само то просто. Све остало, биће јако компликовано за момке које у престоници Чешке припрема Младен Додић уз помоћ бившег селектора "орлића" Радована Ћурчића.

Али, уз подсећање да нас Чеси нису победили никад, ни кад су се они звали Чехословаци, а ми Југословени, сигурни смо да наш тим има и знања и снаге и храбрости да пред пуним трибинама, наклоњеним домаћем тиму, направи подвиг и оде међу четири најбоља.

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Младен Додић рекао је вечерас да на првенству Европе у Чешкој нема фаворита и да очекује још један тежак меч против селекције домаћина.

Србија је на премијери одиграла нерешено са Немачком (1:1), док је Чешка изгубила од Данске 2:1.

"Очекујем да овог пута наш ривал има још јачу подршку са трибина. Морамо одолети том притиску. Из чешког табора сада се свесно пребацује притисак на нашу страну додељивањем улоге фаворита. Прво коло овог шампионата, међутим, показало је да фаворита нема. Свако може сваког да победи и очекујем да се тако настави", рекао је Додића за сајт ФСС.

Анализирајући чешки тим, Додић је рекао да је приметно да домаћин првенства није прошао кроз квалификације.

"Они су играли пријатељске утакмице и имали шансу да се баве детаљима. То је с једне стране предност, с друге мана. Евидентно је да су много радили на прекидима, агресивни су у завршници. Ми смо напредовали кроз такмичење, кроз захтевне квалификације и бараж двомеч", објаснио је Додић.

Он се затим осврнуо на резултате које ове године постижу младе репрезентативне селекције Србије.

"Подсетићу вас да је пре две године, у Литванији, наша репрезентација испод 19 година била првак Европе. Имамо јединствену прилику да сутра ујутру постанемо и прваци света. Пласман на ЕП у Чешкој, међу осам најбољих европских селекција такође је велики успех. У младим селекцијама постижемо добре резултате, а сигуран сам да ће и А тим у периоду пред нама бити на нивоу који очекујемо. Омладинци су већ наши 'златни момци'. А против Бразила нека и докажу да су најбољи. Они су свакако блистава будућност нашег фудбала", рекао је Додић.

Репрезентативац Горан Чаушић поновио је да је екипа задовољна ремијем против Немачке, која је можда и најбоља селекција на турниру.

"Домаћин јесте изгубио утакмцу у првом колу, па је дуел против наше репрезентације за Чешку 'бити ил не бити', ипак не очекујем да срљају. Играће паметно, сигурно. Знамо које су им слабости, победом смо корак ближе полуфиналу", рекао је Чаушић.

Утакмице 2. кола Групе А између Чешке и Србије биће одиграна у суботу од 18 сати на стадиону Летна.

Коментари / 0

Оставите коментар