Кладионичарска мафија и у БиХ?!

Сумњиви мечеви које су играли Жељезничар, Травник, Зрињски, Широки Бријег, Звијезда, Челик, Борац, Славија и Витез, а под присмотром и пратњом Интерпола и УЕФА су и Сарајево, Рудар Приједор, Леотар, Младост, ГОШК и Козара.

Фудбал 20.06.2015 | 21:30
Кладионичарска мафија и у БиХ?!

УЕФА и Интрепол послали су допис на адресу Фудбалског савеза БиХ са списком клубова за које се сумња да су учествовали у намештању мечева, пише "ЕуроБлиц".

Већиха клубова са списка наступа у Премијер лиги БиХ, али има осумњичених и из Првих лига Републике Српске и Федерације БиХ.

Наводно су сумњиви мечеви које су играли Жељезничар, Травник, Зрињски, Широки Бријег, Звијезда Градачац, Челик, Борац, Славија и Витез, а под присмотром и пратњом Интерпола и УЕФА су и шампиони БиХ и Републике Српске Сарајево и Рудар Приједор, те Леотар, Младост из Велике Обарске, ГОШК и Козара.

Такву проценуубрзали су мечеви 26. кола Прве лиге Републике Српске, на којима се сматра да је било много нерегуларности, због чега је Фудбалски савез Републике Српске покренуо поступак, како би се доказало да ли је било намештања утакмица.

Нарочито се то односи на дуеле теслићког Пролетера и Рудар Приједора, односно требињског Леотара и Подриња из Јање.

"Ово што је започето у Фудбалском савезу Републике Српске на крају минуле сезоне је само почетак онога што ће се догађати у наредном периоду, јер је кладионичарска мафија у БиХ и на Балкану прешла преко црвене линије. УЕФА то не може више да толерише, нити хоће. Тек ће свега бити када се отвори 'Пандорина кутија', која је стигла у ФС БиХ и која треба да буде прослеђена Тужилаштву БиХ", истакао је неименовани извор.

Директор такмичења Премијер лиге БиХ Елмир Пилав само је кратко изјавио да је босанско-херцеговачка елита "на оку УЕФА" и да клубове вероватно очекују ригорозне казне.

"Веома занимљива је чињеница да већина мечева који су били под присмотром у ствари су били јавна тајна и за њих су знали чак и поједини челници Савеза, али нису реаговали. На списку који се прати налази се десетак тренера, 12 представника клубова и више од 60 играча који су добро повезани и делују синхонизовано. Ове бројке су запрепашћујуће, али истините и јако лоше по фудбал у БиХ и региону", додаје се.

ФС РС најавио је да ће данас бити познате прве одлуке о евентуалном намештању мечева у Првој лиги Републике Српске, након што су саслушани представници свих клубова који се терете за нерегуларности.

Коментари / 0

Оставите коментар