Путује и поклања музику Јужне Кореје

Бијељину је данас посјетио 25-годишњи Кан Рју из Јужне Кореје.

Република Српска 19.06.2015 | 14:11
Путује и поклања музику Јужне Кореје

У Португал је допутао авионом, тамо купио бицикл којим путује већ 36 дана са торбом пуном ЦД – ова кореанске музике. ЦД-ове поклања људима у Европи. Жеља му је да становници других земаља осјете ритам његове земље и поручи им да никада не одустају од својих снова.

Због испуњености наше свакодневице бригама и проблемима углавном ријетко размишљамо о авантурама и путовањима. Људи који нам при првом сусрету причају о сновима, идеалима, музици, љубави према земљи из које потичу, такође су ријеткост али и право освјежење у суморној стварности.

“Ја сам Кан Рју, долазим из Јужне Кореје, не Сјеверне, имам 25 година. На пут бициклом сам кренуо јер желим да представим музику моје земље. Дио мог сна је да се људи из различитих земаља након напорног дана опусте уз музику из Јужне Кореје.

Музичка индустрија у Јужној Кореји није баш успјешна, за једну музичку компанију сам радио донедавно, али је банкротирала. Тај посао ми се допао, и ево, и даље га радим волонтерски.”

Кан Рју је на ово необично путовање кренуо не само да би промовисао музику земље из које долази него и да би започео остварење свог сна и упустио се у праву авантуру.

“Прије тридесете године желио сам да урадим пар ствари - да обиђем Европу бициклом и да напишем књигу. То је мој сан. Надам се да ћу га у потпуности остварити.

Увијек идем авионом, због рата и односа између Јужне и Сјеверне Кореје. Када сам слетио у Португал, купио сам бицикл, јер било би много скупље да сам га носио као пртљаг. А код куће га заправо и немам. Ово је мој први бицикл у животу. Другари су ми и због тога рекли да је ово путовање храбар потез.”

Срећа га је до сада добро служила, бициклом је путовао кроз Португал, Шпанију, Француску, Италију, Словенију, Хрватску... И стигао до Босне и Херцеговине о којој је чуо необично лијепе приче.

“Чуо сам да је Босна најбезебједнија земља у Европи, да је безбједносни систем добар, да људи воле добру музику. Мој пријатељ који је био овдје ми је то рекао, и ја му вјерујем. Желио сам да упознам људе и поклоним им музику из Јужне Кореје.

Ви се веома разликујете од људи у мојој земљи. Тамо су сви под стресом,журе негдје, ви ми дјелујете много опуштенији и неоптерећенији послом.”

Кан је студент Технолошког факултета, тренутно незапослен, искористио је слободно вријеме да уради нешто што ће га духовно обогатити. Истовремено покушава да потроши што мање новца.

“Ова два хљеба су мој доручак, ручак и вечера, трудим се да уштедим новац. За мјесец дана сам потрошио 200 евра, мислим да то није много.”

Његова коначна дестинација је Лондон, на путу до којег ће обићи Србију, Румунију, Мађарску, Чешку, Њемачку , Холандију, Белгију... И вјероватно многе инспирисати да се присјете онога што бјеше њихов сан...

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мала

19.06.2015 13:02

Овај изгледа нема паметнијег посла....

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаа

19.06.2015 13:14

Троси исто као и наса цетвроцлана породица..