ЕП - Маљковић: Свака част играчицама!

Марина Маљковић рекла је да су се репрезентатицке Србије намучиле. против Словачке на Европском првенству.

Кошарка 18.06.2015 | 20:30
ЕП - Маљковић: Свака част играчицама!

Маљковићева је додала да су у игри и даље присутне почетничке грешке које треба исправити.

Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је данас Словачку са 76:74 у првој утакмици Групе Ф друге фазе Европског првенства 2015. године у Мађарској и Румунији.

Тријумф Србији донела је Соња Петровић, која је после једног доброг продора у последњим секундама меча погодила за два.

"Видели сте како је утакмица била тешка, мислим да смо се јако намучили. И даље су присутне неке почетничке грешке које себи не смемо да дозволимо и ми то морамо да коригујемо за следећу утакмицу. Битно је да је данас победио тим, тим који се борио до краја и који је знао важност сваке лопте. Тако смо се понашали целу утакмицу. Једна веома тешка утакмица, уложили смо огроман труд и залагање до последње секунде. Победили смо упркос нешто лошијој игри", рекла је Маљковић, преноси КСС.

Селекторка је описала грешке које су биле највећи проблем Србије против Словачке.

"Тих почетничких грешака је било много. Ситуације где ми буквално поклањамо поене, нешто више у првом полувремену. Дали смо им четири поена буквално на руке, где су оне стајале назад у офсајду и ми их не видимо. То су четири поена, а ми смо победили са само два поена разлике. То је само један пример, таквих поклон поена противнику било је бар 15-20 и радићемо на томе да то исправимо".

"Понављам, честитам тиму на залагању до последњег тренутка и на тимској победи, где је свака кошаркашица битна, где је свака од њих 12 донела нешто, показала нешто и допринела победи", навела је Маљковићева.

Србија наредни меч у групи Ф игра са актуелним европским прваком Шпанијом у суботу од 20.30.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

херцеговина

18.06.2015 18:56

Хајмо дјевојке !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

19.06.2015 10:07

Марина је права цигра!!!

ОДГОВОРИТЕ