Представљамо посљедње појачање Партизана - Дорнеласа!

Бразилац Фабрисио Силва Дорнелас потписао је уговор са Партизаном и упутио се на Тару како би се прикључио саиграчима на припремама.

Фудбал 18.06.2015 | 19:00
Представљамо посљедње појачање Партизана - Дорнеласа!

Члан Флуминенсеа, који међу црно-беле стиже на шестомесечну позајмицу, има 25 година, висок је 189 центиметара, а може да игра на позицијама штопера и левог бека.

"Први утисци су одлични. Надам се да ћу помоћи да напредују и да ће моје игре помоћи да се направе сјајну резултати", рекао је Дорнелас, кога ће Партизан имати прилику да откупи.

Новинаре је занимало да ли он познаје бившег Жуку, рекао је да га не зна лично, али да зна да је он "довео Партизан у Бразил".

Фабрисио ће у Партизану носити дрес са бројем 44.

Омладинске репрезентације Србије и Бразила играће у финалу Светског првенства за играче до 20 година на Новом Зеланду у суботу, а на новинарску констатацију да ли је свестан да ће на Тари бити једини који ће навијати за Бразил он је рекао:

"Све је то супер, али ми ћемо на крају победити".

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да верује да су црно-бели ангажовали квалитетног играча.

"Верујем да смо ангажовали играча који је ће донети квалитет и стабилност у задњу линију. Реч је о штоперу, изарзитом левоногом играчу, који може да игра на више позиција. Верујем да ће нам донети доста позитивне енергије. Он је играо не само за младу репрезентацију Бразила, већ је био и правак Бразила са Фламенгом. Играо је заједно са Рамбом Петковићем. Реч је о младом играчу, који има много искуства и надам се да ће нам помоћи и постати љубимац 'Гробара'", казао је Милинковић.

Он је додао да би Фабрисију требало помоћи у адаптацији и рекао да се нада да ;ће "језичка баријера успешно бити преброђена".

"Нама је најважније да странци у Партизану буду срећни. Учинићемо све да се они добро осећају", рекао је Милинковић.

Како је рекао тренер црно-белих, Фабрисио ће бити један од кандидата да замени Николу Дринчића код извођења прекида.

Ипак, Дорнелас је променио чак девет клубова у последњих седам година, а за Флу је одиграо само седам утакмица прошле сезоне, пре него што је забележио три наступа

Каријеру је почео у редовима највећег ривала Фламенга 2008, потом је играо за Парану, Палмеирас, Крузеиро, Атлетико Паранаенсе и Виторију.

Такође, Дорнелас је 2008. године стигао у Хофенхајм као велика нада, али је одиграо само шест утакмица у Бундеслиги.

Бразилац је четврто појачање Партизана овог лета, после Николе Трујића, Марка Јевтовића и Валерија Божинова, а до краја недеље се окечује и долазак офанзивног везисте Ал Насра Маркињоса – који тренутно наступа за Сантос.

Када је реч о прелазном року, Милинковић је рекао да је он тек почео и да се нада да ће неке "започете ствари ускоро бити приведене крају".

На питање новинара да ли ће му бити проблем да поново долази са припрема на Тари, уколико се за неколико дана буде организовала промоција још једног Бразилца – Габријела Маркињоса, он је навео да то није никакав проблем и да верује да ће тај посао ускоро бити завршен.

Црно-бели ће у понедељак добити ривала у другом колу квалификација за Лигу шампиона, а сезону званично почињу 11. јула, утакмицом првог Суперкупа Србије против Чукаричког.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗИЗЗУ

18.06.2015 18:35

КАД СУ БРАЗИЛЦИ БИЛИ ОДБРАНБЕНИ ИГРАЦИ. НИКАД ОДИГРАО 6 УТАКМИЦА ЗА ГОДИНУ ДАНА. ДОВЕДЕМО НАКЕ ТАРАБИЦЕ И ХОЦЕМО ДА УЗМЕМО НА КРАЈУ ПАРЕ СА ЊИМА А СВИ НАС ТАМБУРАЈУ У ЕВРОПИ.

ОДГОВОРИТЕ