Било је геноцида - не радимо шта Додик каже

Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов изјавио је да се у Сребреници јесте догодио геноцид, те да Русија поштује Додика, али да то не значи да ће радити како јој он каже.

Босна и Херцеговина 18.06.2015 | 17:33
Било је геноцида - не радимо шта Додик каже

У интервјуу за "Дневни аваз" Иванцов је рекао да се Коминике, који је усвојен на посљедњој сједници Савјета за имплементацију мира у БиХ, не односи само на „ужасну трагедију у Србреници, него и на друге злочине током рата".

– Ако хоћемо да дођемо до помирења, морамо се сјећати да сваки од народа има своју трагедију и датуме којих се жели сјећати и не смијемо их заборавити ни негирати – рекао је Иванцов.

Он је истакао да Русија не негира појам „геноцид" који је поставио Међународни трибунал, те да се исти десио у Сребреници. Поводом најаве предсједника Српске Милорада Додика да ће тражити да Русија уложи вето на усвајање резолуције о Сребреници коју је покренула Велика Британија, Иванцов је рекао да га поштују, али да то не значи да ће радити како им Додик каже.

– Поштујемо Додика, али исто тако и руководство БиХ и Федерације БиХ. Због низа разлога имамо тјешње везе с Бањалуком него са Сарајевом и то је повезано с нашом религијом, за то да су наша највећа улагања у Републику Српску, па и наши приступи по низу међународних питању слични Додиковим. Али, то не значи да ћемо радити како он каже. Поштујемо како он брани права Српске, како то стоји у Дејтону, али ми разговарамо и с властима БиХ и Владом ФБиХ – јасан је Иванцов.

Овом приликом Иванцов је рекао да им је Амбасадор Велике Британије потврдио да ће резолуција о Сребреници бити направљена за будућност и да ће њен смисао бити да сјећање на жртве трагедије, а њена намјера помирење народа БиХ.

– У овој резолуцији стајаће да је било жртава на свим странама и да оне морају бити поштоване, али у центру је трагедија из Сребренице. Такође, амбасадор Велике Британије рекао је да ће бити узето мишљење локалних актера, али и међународне заједнице. Овај нацрт није коначни документ и ми се надамо да ће о њему бити дискутовано у Савјету безбиједности УН, али у и БиХ. Због тога нећу да дајем оцјене о овом нацрту, јер није коначан – закључио је Иванцов за „Дневни аваз".

Због покушаја неких медија да прикрију ову изјаву, погледајте оригинални интервју амбасадора Иванцова на сљедећем линку:

www.аваз.ба

Коментари / 54

Оставите коментар
Name

Микаило

18.06.2015 15:37

Ох каква самарцина. А тек је поцело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЈКОВАН

18.06.2015 15:39

Неће ни руси више да се бламирају ...ја их у потоуности разумијем!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

19.06.2015 12:16

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=7цДвqслXЦ3М

Name

Освит

18.06.2015 15:39

Јели сад јасно ста знаци први а ста треци ред на паради на Црвеном тргу у Москви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

педја

18.06.2015 17:43

Многи нису били ни у Москви.

Name

Ми сами

18.06.2015 18:31

Какви Руси каква пм...

Name

забринут србин

18.06.2015 18:49

Цекај па јесу нас сад и браца Руси издали? Добро хвала им за оне хеликотере невидвиље сто су нам послали сто имамо за недај бозе поплава... људи моји какав Додик какво ста, отисо цовјек трзити какве виле тамо да избјегне ;) ...

Name

Перовић, Шеф

18.06.2015 18:57

А што га излобира Душко Перовић, шеф Представништва РС у Русији (Москви). Које милионе је добио за лобирање, а сад види ово. Куку леле. Ништа бољи није ни Обрад Кесић у УСА. Милиони и милиони за лобирање, и све то преко народне грбаче. Е сад да се положе рачуни за ова "лобирања". Ко је и колико мазнуо. Ко су талџије итд.? А овај ... Рус узео дебеле паре од Арапа и оне Босанке што преко оне ствари заради паре сад их троши на лобирање. Свака им част. Пара врти што бургија неће. Гарантујем да ће Путин овог пјандуру смијенити. Иначе ја сам присталица да се у БиХ десио геноцид или покушај геноцида. Сви су кидисали да једни друге униште до последњег човјеке. А шта је то друго него геноцид. Немојте да се лажемо ми који знамо ситуацију. У БиХ се људи нису клали из политичких него из вјерских и националних убјеђења. Само што су више геноцида направили направили они који су били јачи и боље наоружани. Шта се десило у Сијековцу: ГЕНОЦИД, јер су припадници једног народа (вјероисповијести) ишли на то да свјесно униште припаднике другог народа у једном мјесту. Шта се десило у Брадини: ГЕНОЦИД, јер су припадници једног народа ишли на то да униште припаднике другог народа. Шта се десило у Ахмићима: ГЕНОЦИД, Шта се десило у Сребреници , ГЕНОЦИД, Шта се десило у Дретељу, ГЕНОЦИД, Шта се десило у Олуји, ГЕНОЦИД, Шта се десило у у Јасеновцу, ГЕНОЦИД...., Шта се десило у Сарајеву под бошњачком контролом, ГЕНОЦИД, јер су у њему припадници једног народа систематски, (једног по једног) ликвидирали припаднике другог народа (сам сам ни крив ни дужан био на списку за ликвидацију СДА), итд., итд. Само што је негдје страдало више, а негдје мање људи, Да је у Брадини БИЛО 5'000 СРБА СВИ БИ БИЛИ ПОБИЈЕНИ ЈЕР СУ ПРИПАДНИЦИ ЈЕДНОГ НАРОДА ОДЛУЧИЛИ И ИШЛИ НА ТО ДА УНИШТЕ ПРИПАДНИКЕ ДРУГУГ НАРОДА. ТО СУ ЧИЊЕНИЦЕ КОЈЕ ЗНАМО МИ КОЈИ СМО ЖИВИЛИ ИЛИ ЖИВИМО НА ПРОСТОРИМА ЕX ју, А ТО ШТО ТО СВИ НЕЋЕМО ДА ПРИЗНАМО ЈЕ ДРУГИ ПРОБЛЕМ. НЕМОЈТЕ ДА СЕ ЛАЖЕМО КАД СВИ СВЕ ЗНАМО. Ако ја као припадник српског народа кажем да се у Сребреници десио ГЕНОЦИД, с правом очекујем да припадник Бошњачког народа каже да се у Брадини догодио ГЕНОЦИД, ДА ПРИПАДНИК ХРВАТСКОГ НАРОДА КАЖЕ ДА СЕ У ОЛУЈИ ДЕСИО ГЕНОЦИД, ИТД. Да ЛИ се у неким сребреничким селима десио ГЕНОЦИД, ЈЕСТЕ. Пошто се вјероватно никад неће десити ДА СВАКО ОД НАС ПРИХВАТИ И ПРИЗНА ГЕНОЦИД КОЈИ СУ НАПРАВИЛИ НЕКИ (ОТПАДНИЦИ) ПРИПАДНИЦИ ЊЕГОВОГ НАРОДА, ја нисам сигуран да ће код нас у Босни икад доћи до помирења. Ето драга браћо и земљаци. Ово су чињенце, а њих може да не прихвати само онај ко је превише национално острашћен и не види даље од сопственог носа.

Name

марко самардзиц

18.06.2015 15:40

Бједнице који је проклети интерес па лазес!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко и Лепа

18.06.2015 15:41

Одрза овај што се зове Иванцов Додику лекцију из лијепог понашања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.06.2015 15:41

Не вјерујем да ће Руси уложити вето, али се овај пита колико се и Ја питам ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика није сеоски васар

18.06.2015 18:33

Па тај нетко је представник Русије у Б и Х који само преноси став званицког Кремља.Прије тога је био представник министарстава вањских послова Русије и амбасадор у неколико земаља.Ако је Балкан а посебно Срби вазан Русији онда неце овдје послати било кога.То сто су тренутно затегнути односи измедју Запада и Русије не знаци да це се она одреци својих вриједности и да це се инатити са Британијом.

Name

Баја

18.06.2015 15:44

Теско се мени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

изгледа

18.06.2015 15:45

Да је Мајкицка наврацала до амбасаде да лобира и десило се ста се десило. Казу да се у задње вријеме Додик.интензивно креце око Добоја да се код Обрена распита како да се уцлани у Турски свијет бар Бањалуку и лактасе да убаци и колко дају ,сад је дај ста дас а руска карта му је задња јака коју је имо. Мозда измисли да га зна какав кинез и да це они помоц то му је јос остало и да се упути ка истоку да трази каквог богатог Сеика да му ували Мајкицку и Зељкицу приде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац

18.06.2015 15:55

У реду, гос'н Иванцов, имаш право на своје мишљење. Де, молим те, буди добар, па кажи шта мислиш и о пола милиона покланих Срба само у Доњој Градини - Јасеновцу, жив ми ти, гос'н амбасадоре? Је л' то био геноцид ил' су тамо играли кликера и фудбала? Слабо ми се нешто оглашаваш по тим питањима. Знам, знам да се ти не питаш шта треба да кажеш, па зато питај то оне који ти наређују шта и кад требаш рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стево

18.06.2015 15:59

Ако Руси не улозе вето,ваља поцети уцити турски језик,не мозес сад наци посао у дрзави,а камоли у унитарној Босни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре стево

18.06.2015 17:35

А де реци бисеру који то Босанац - муслиман прица турски језик или било који дрзављан Босне и Херцеговине???

Name

Вук

18.06.2015 15:59

Мора да је истина. Јер на ПТПЦ-у ни ријеци о овоме. Баја забранио да ову вијест објаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

18.06.2015 16:01

Ја би купио Путина да гласа. Сви имају цијену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козак Козара

18.06.2015 16:01

Јао Баyа , сад тек ниста од бајке о руском кредиту и и азил је фактицки упитан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЛИМ ВАС

18.06.2015 16:04

Е мој Додо али ти баћушка шукну до балчака

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

18.06.2015 16:13

Доби ти од руса велики к... И ми заједно са тобом. Треба тебе И комплет ти фамилију прогласити дрзавним непријатељима И протјерати из земље. На крају крајева има снимак гдје ти признајес геноцид а засто би од руса тразио да негирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ватрени

18.06.2015 16:15

Шта се друго може очекивати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дода јуниор

18.06.2015 16:45

Шта сте се скебали, изјавио је да није заузет коначан став, Дода ће то завршити у ћетири ока са главним Бајом Путином

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

18.06.2015 16:46

Очекујем опозив овог амбасадора из Техерана

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

18.06.2015 16:52

Нису ми јасни ови коментарии изненађење о ставу Руса па сам је Баја прије неколико година јавно изјавио да се у Сребреници десио геноцид,али код нас је памет тако кратка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вввт

18.06.2015 17:10

Додик би одма требао дати Схеллу нафту и довидјења, доста је било, наравно, правац НАТО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борис

18.06.2015 17:30

Искрено није га добио Додо него ми срби.Ал нисам се ја ни надао нецем бољем од Руса.Углавном бице нам врло теско и вјероватно це укинути Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

(не) зависне

18.06.2015 17:47

Цитам текст написан на исту тему у Копањиној фабрици лази. Питам се, како це се та (полу)новинарска свита понасати сутра кад Баја заврси у прдекани?! Покусаце нас слагати да је узео мало мало дузи годисњи одмор? ;) Пренеси народу информацију, идиоте, па ма каква она била. Амбасадор је дао интервју некој федералној новини, а ти из свега тога извлацис и објављујес оно сто Баји одговара.. за*ио ти баја До јаја. То је само мисљење руског амбасадора, не мора знацити да је он он у праву.. али пренеси онако како је цовјек рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзојссс

18.06.2015 18:08

Ма увјек су нас Руси издавали а и сто не би када сами себе издајемо. Овај нас Баки сто ... давно је то урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

18.06.2015 18:17

Амбасадор не представља своју земљу у мисљењима о политици...ово кад цује Путин смијенице га, наравно ако је ово истина ако није измисљотина...Зна се ста смије а ста не један амбасадор, тако да...небитна костатација и изјава увазеног

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје је истина

18.06.2015 18:30

Процитах вијест на порталу твбн, независних, ртрс и... Једну вијест "новинари" су презентовали на три опрецна става... Сад је небитно садрзај те вијести вец њена интерпретација.. Иако је јасно да садрзај одговара цињеницама изнесеним на васем порталу... Али и де фацто и де јуре овдје ИСТИНА... Јос дуго це бити раритет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноне

18.06.2015 18:36

Човјек демантовао,аваз измислио! Извукли из контекста и надували!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

18.06.2015 19:15

Камо среце да је демантовао!?То је демантовао само РТРС покусавајуци под сваку цијену да умањи знацај изреценог,не због Срба и српског народа него да спасу Додикову посјету Москви која је и онако дозивјела крах!

Name

проф

18.06.2015 18:37

Ајој Баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

18.06.2015 19:03

Неможемо ми Срби без странчарења.Жалосно је што неки јадни Срби због мржње према Додику мрзе и Републику Српску. Примитивци: Републику Српску је створио Србски Народ а не ви који пишете глупости по порталима.Она има свог предсједника и све институције које треба да поштујемо.Кад дођу избори нека свак гласа по својој савести.

Name

херцеговина

18.06.2015 18:55

Једини наси прави пријатељи су Грци и увјек су нам били браца....Руси су ... одувјек, унистили су нам дрзаву... па Тито је због тих ... отворио Голи оток јер неписмен народ мислио да су то стварно Руси који нам зеле добро.... Младиц је за вријеме рата исао у Русију да им ... милу мајку издајницку и продану... какве гадости нам раде од '92. то је незапамцено. Само Грци ! Срби и Грци браца заувјек. Ја кад одем у Грцку они мене увјек питају за РС и како народ у РС зиви јер знају како смо заједно ратовали а ја им онда прицам како је било за вријеме рата и како је сада а њима пуне оци суза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

18.06.2015 18:58

ПОСТОВАНИ АМБАСАДОРЕ, МИ СРБИ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ БИ ВОЉЕЛИ ДА СТЕ ВИ У ФЕДЕРАЦИЈУ ''УЛАГАЛИ'' И ЊИМА ''ПРИВРЕДУ РАЗВИЈАЛИ''......ПО РУСКИ НАЦИН......МИ СРБИ ИМАМО ИЗРЕКУ : ''ЈАДАН ЛИ ЈЕ ОНАЈ НАРОД КОГА ГРЦИ ХРАНЕ И РУСИ БРАНЕ''..... НЕЗНАМ ОТКУД ТАКВА ИЗРЕКА.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

18.06.2015 20:37

Ниси ти Србин.

Name

Ввтв

18.06.2015 19:19

Руси то је цист интерес, никакве љубави нема ту, они це укинути скроз Рс ако турци буду тражили , само да им Турска дозволи Турски ток

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

18.06.2015 19:51

Ма боли брига Русе за нас, они гледају свој интерес. Ма власт им је мафиа. Они ако имају какав интерес они це стати уз тебе. Да би руси ставили вето морас несто да им дас. А ми висе немамо ниста. Једино дусе. Или да нас Баја изнајми Путину да му косимо траву по Сибиру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додикова порука

18.06.2015 19:58

Убијано је у Сребреници, а и другдје. Не знам да ли це признање геноцида купити мир ЕУ-у и доступ босњацким институцијама. Медјутим, морам истаци да, и да јасемо на вранцима немоземо стици братску Русију у Чеченији другдје. Како јавља Радио Либертy:'Мосцоw, 16 Аугуст 2005 (РФЕ/РЛ) - Бетwеен 150,000 анд 160,000 пеопле -- тхис ис тхе тотал деатх толл оф тхе тwо wарс ин Цхецхнyа, аццординг то Таус Дјабраилов, тхе хеад оф Цхецхнyа'с интерим парлиамент.'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владислав

18.06.2015 20:29

Па зар неко од вас заиста мисли да Путин за несто пита овог амбасадора? Пита га таман толико колико и Додика. Сијеци ме ако уопсте зна како се зове и презива. Ако Путин процијени да је та резолуција Ок, онда це тако и бити, а ако му се уцини да Запад несто мути око Русије преко овога, јер ме не би цудило да покусају да злоцине у Украјини приказу као руски геноцид, онда од Резолуције нема ниста. То су свјетске игре преко ледја малих. Исто као сто то цини Британија, која је пола свијета опљацкала и упропастила цинеци безброј геноцида, од Индије, преко Аустралије, Јузне Африке, па до Америцког континента. Ста тек данас раде по Ираку и Афганистану!Не знам има ли ко крвавији од њих. Ето таква једна Британија доноси Резолуцију о Сребреници. Ми смо дивљаци, а они су право културни и фини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин бл

18.06.2015 21:03

Ово само доказује колико је Додик глуп, а и колико су глупи они који су повјеровали да он наводно има подрску Русије. Ово је само посљедица стратеског приблизавања Русије и Турске, Српска је ту само колатерална стета, а Додик зртвена будала на олотару тих добрих односа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС лаже

18.06.2015 21:14

Како РТРС лаже и понижава интелигенцију својих гледалаца и слушалаца.Новинар наводи како је руски амбасадор демантовао своју изјаву, а из говора амбасадора након те лажи РТРС-ова новинара, нема ништа од тога да би било ко закључивао ван разумне сумње да је демантовао.Новинар је слагао.Линк: хттп://ртрс.тв/вијести/вијест.пхп?ид=155143

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дил

18.06.2015 21:18

Нагодили су се с Америком око Украјине. Њима Украјина а Балкан Америци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС вријеђа интелигенцију гледалаца и слушалаца

18.06.2015 21:34

Руски амбасадор ништа није демантовао, послушајте снимак, то је само РТРС-ов новинар рекао да је демантовао а у амбасадоровј изјави нема изричитог демантија да није рекао.Ко не вјерује нека послуша снимак РТРС-а, у којем говори сам амбасадор: хттп://ртрс.тв/вијести/вијест.пхп?ид=155143

ОДГОВОРИТЕ
Name

мр.w

18.06.2015 22:31

Овај цунами је и покренуо Додик. Хтјео не да буде фактор и кад је Косово у питању и кад је геноцид и подрска Младицу и Карадзицу, Плавсицки и сл. Забољет це глава и Србију и Србе од овог Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубинка СтојадиновицСцхуттен

19.06.2015 02:42

Мислим да ово не иде у прилог Русији.Овај мора да је мало примио парицке.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзим Босну

19.06.2015 07:10

Овај амбасадор је за Русе важан колико и Босна. Појма он нема шта ће Руси да ураде лупа само глупости да се мало вуче по медијима а и треба му сада забранити улазак на територију Србије и Републике Српске продана пијаница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ваља

19.06.2015 07:33

Људи моји, ово не ваља никако за нас. И Руси су нас пустили низ воду

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

19.06.2015 15:59

Министар спољних послова Русије Лавров каже,међутим,нешто сасвим друго.Он каже да је у Сребреници био масакр,а не геноцид.Исто то тврди Међународни суд правде у Хагу у пресуди поводом тужбе БиХ против Србије па пресуђује да нема основа да се ѕлочин у Сребреници третира као геноцид.Не може један амбасадор да буде изнад свог надређеног.А извор информације је врло дискутабилан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

19.06.2015 16:10

Петре Иванцову, Прије него сто поцнес да прицас о геноциду морас да добро науцис дефиницију појма геноцид.А ако знас дефиницију геноцида онда је ова изјава потпуна ГЛУПОСТ.Редефинисање појма геноцид од стране Медјународног трибунала је активност усмјерена против Срба,а ста се могло друго и оцекивати од те Медјународне, кварне ,злоцинацке друзине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блејааа

20.06.2015 12:51

Треба се окренути Америци, какви пијани Руси само гледају себе Америкаа им дошла на праг, а да нас подрже то су пјанееее...Америка спас такође ИЗРАЕЛ, треба тамоооо људи владају свијетом а ми се лижемо пијаним Русима

ОДГОВОРИТЕ