Видео - Копа Америка: Колумбијци побједили Бразилце!

Фудбалери Колумбије победили су Бразил са 1:0 у другом колу Ц групе на Копа Америка.

Фудбал 18.06.2015 | 12:40
Видео - Копа Америка: Колумбијци побједили Бразилце!

Једини погодак постигао је Муриљо у 36. минуту на додавање Гутијереса, а после краја меча црвене картоне добили су Нејмар и Бака.

Колумбијци су се тако вратили у игру за пролаз даље после пораза од Венецуеле у првом колу, а Бразил је на старту савладао Перу. Управо се Венецуела и Перу састају у четвртак на петак од 1.30 у мечу друге рунде.

То је тек трећа победа Колумбије над Бразилом у 28 мечева, прва у такмичарском мечу још од 1991. године, када је такође на Копа Америка било 2:0.

Херој победе био је 23-годишњи штопер Интера Хеисон Муриљо – осим што је постигао победоносни погодак, он је у одбрани заједно са Кристијаном Сапатом затворио Нејмара и Фирмина.

У првих пола сата Бразил је био супериоран, Колумбијци у неким тренуцима нису успевали ни да пређу половину, али су и имали неколико контри.

У 36. минуту после убацивања из слободног ударца са десне стране Муриљо се најбоље снашао у казненом простору и по земљи послао лопту иза леђа Џеферсона.

Уследиле су шансе за Фалкаа и Гутијереса, разиграли су се Колумбијци, па се чуло и “оле“ са трибина после везаних додавања, али најбољу шансу до краја полувремена ипак је пропустио Нејмар, који није искористио идеалан центаршут Данија Алвеса.

И на почетку другог полувремена наставило се офанзивно – Куадрадо је у 52. минуту могао да дуплира предност, а шест минута касније Фирмино није искористио то што се голман Оспина оклизнуо и шутирао је преко гола.

Колумбија се успешно бранила до краја, чак је и Родригес имао шансу у 90. минуту, али је Џеферсон одбранио.

Тензија је била велика, што се и видело на крају утакмице – Нејмар је напуцао лоптом Армера, на шта је реаговао Карлос Бака, па су и Нејмар и Бака добили црвене картоне и тако оставили своје тимове пред важне борбе.

Коментари / 0

Оставите коментар