Вучић: Неке се чудне ствари дешавају

Премијер Александар Вучић рекао је поводом хапшења бившег команданта ОВК Рамуша Харадинаја у Словенији да се неке чудне ствари дешавају.

Србија 17.06.2015 | 22:20
Вучић: Неке се чудне ствари дешавају

Вучић је за Б92 рекао да је ово педесети пут да са истим тим дипломатским пасошем Харадинај путује, а сад га неколико дана пред преговоре у Бриселу хапсе.

"Очигледно ће бити притисака на Србију, али ми смо у стању да издржимо и много теже дане. Идемо у Брисел да се договоримо, али да ли ћемо то постићи, видећемо, за танго је потребно двоје", рекао је премијер.

"Остаје нам само та велика брига да очувамо стабилност, зато не смемо да реагујемомо нестрпљиво, али ни да дозволимо да нас некоунижава, понижава и гази ", додао је премијер.

"Ми не одоварамо жестоко, не одговарамо тешким речима, ни на ово што се десило са подизањем зида, ни са овим убзаним хапшењима свуда по Европи. Иако сам увек био противник завереничких теорија, али све то уз подизање тих политичких страсти у нашој земљипред долазак госпође Меркел, пред косовски дијалог у Бриселу, пред Сребреницу и одлуку ММФ-а. Верујем да ћемо све то издржати и сачувати стабилност", рекао је Вучић.

Најаву Мађарске да ће подићи зид уз границу са Србијом премијер не зна како да тумачи.

"Не знам како да то тумачим, не видим да је решење подизање зида, подизање ограда. Мораћу да питам мог пријатеља Орбана о чему се ради. Не улазе ти људи директно из Србије, они су пре тога прешли многе државе. Ми никакву кривицу немамо, ми смо транзитна земља. нико на у Европи не говори да смо за нешто криви. Ми хранимо на хиљаде тих људи који се налазе у нашој земљи како међународно право и налаже. Не знам о чему се ради, ништа нисмо криви и одједном зид према Србији, Али, наћи ћемо начин да реагујемо, достојанствено, одговорно, озбиљно и да никога не увредимо", објаснио је Вучић.

Он је додао да је порука свима у региону "ми смо трпељиви, ми смо стрпљиви, али нећемо дозволити никоме да нас понижава и да нас третира као крпу".

Премијер је боравио у Норвешкој где се састао са тамошњим политичарима и учествовао на Бизнис форуму Норвешка-Србија.

"Верујем да су наши саговорници задовољни нашом озбиљношћу. Разговарали смо о свим нашим проблемима. Ја више немам страх да ли ћемо успети у нашим економским реформама - у смањивању фискалног дефицита, полако, али сигурно се економија поправља имаћемо одличне резултате 2016. и 2017. године."

(Б92)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Братунац

17.06.2015 20:45

Е Вуцицу свака ти част,тако прави човјек реагује кад је најтезе, Све похвале из Братунца....

ОДГОВОРИТЕ
Name

чамо

17.06.2015 21:23

Куповати орузје и показати зубе нема друге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.цамо

18.06.2015 05:09

Ти би знаци опет ратовао. Ко зелио рат добио га у куци.

Name

Игор

18.06.2015 07:00

Засто куповати па некад смо то знали произвести и за извоз ?!

Name

Дени

18.06.2015 07:04

Јеси спасан, ти и орузје , или има једна паметна, цега се паметан стиди будала се дици.

Name

истоцни

17.06.2015 21:41

Ниста није слуцајно , долази " цица на вратанца " , мој Премијеру .

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

17.06.2015 21:54

Црни Вуцицу,какве цудне ствари.....зар ниси био у Америци зар ти твоји америцки пријатељи како их ти зовес нису ниста рекли или ти лазес Србе. Бице да лазес Србе као сто си лагао свих ових година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан, Самац

18.06.2015 00:19

По мени те 'цудне ствари' се састоје у слиједецем: Србија је расписала потјерницу за Харадинајем јос 2004 - знаци МНОГО ПРИЈЕ него сто је Харадинају судјено у Хагу и ослободјен је- А Србија НИКАДА није повукла своју потјерницу или је обновила новим доказима, тј са стварима за које није судјен у Хагу. И сада, три дана прије Брисела неко се сјетио да извади ту јос активну потјерницу коју Србија својом греском није повукла или зановила након пресуде суда у Хагу и ствара се утисак у јавности да је Србија крива сто у ствари гледано правно-формално и јесте [ради немарлности].

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веља

18.06.2015 01:10

Е, то нам треба. Оружје. Оружје је свим народима бивше Југославије, а посебно Србији донело "благостање" у којем данас живимо почев од 1987.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ СХВАТАМ

18.06.2015 03:15

Зашто на овакве мирољубиве изјаве Вучића неко "лупа" минусе и даје негативне коментаре. Нама (балканским народима) нико и ништа не ваља и зато не заслужујемо ни да постојимо. Кукала нам мајка. Људи нам не ваљају кад су у опозицији, не ваљају нам кад су на власти. Питао бих вас да сте у раљама ових великих сила које не знају за милост и преко нас рјешавају своје међусобне проблеме и све раде ради властитих интереса. Свијетом већ деценијама владају мрачне завјереничке силе (практично 13 фамилија) и није се лако изборити са таквим односом снага. Србија, али и остале балканске земље, уне су домаћих политичара који испуњавају њихове жеље, боље рећи чине дио те завјереничке машинерије и раде по њиховим налозима. Не знам да ли Вучић припада таквима али се има утисак да се бори за интересе Србије. А шта ћеш више. Кога би да доведу ови негативци са портала. Неког новог Дражу или Павелића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

градишка

18.06.2015 07:06

Нешто се чудно дешава, чудна су ова сва хапшења, оправдана наравно, дирајући у Србију, радећи на даљој њеној дестабилизацији, доводи се у питење и дестибилизацији читавога региона, а то све некоме одговара, коме, зна се!

ОДГОВОРИТЕ