''Орлићи'': У финалу против Бразила је све могуће!

Омладински репрезентативци Србије одушевљени су пласманом у финале Свјетског првенства на Новом Зеланду, али су истакли да "још нису рекли посљедњу ријеч".

Фудбал 19.06.2015 | 08:00
''Орлићи'': У финалу против Бразила је све могуће!

Јунак побједе Србије над селекцијом Малија од 2:1 у полуфиналу Мундијалита на Новом Зеланду Иван Шапоњић открио је у сриједу увече да је одлучујућем поготку у продужецима претходила уиграна акција.

"Вјеровао сам кад сам улазио у игру да могу поново да постигнем погодак, то се и остварило у продужецима, била је то уиграна комбинација са тренинга, био сам на правом мјесту у право вријеме. Можда сам могао још неки пут да се упишем у стријелце, али важно је да смо побиједили", рекао је Шапоњић за сајт ФСС.

Сличан гол нападач Партизана постигао је и против Мађарске у мечу осмине финала.

"Пресрећан сам, немам ријечи да искажем емоције у овом тренутку. Ово је историјски тријумф, још увијек не вјерујемо да ћемо баш ми играти у финалу против Бразила за три дана", додао је Шапоњић.

Стријелац првог гола на мечу Андрија Живковић поручио је да млади фудбалери Србије имају још снаге, иако су три утакмице узастопно играли продужетке.

"Надам се да се цијела Србија радује, као што се и ми радујемо овдје на Новом Зеланду. Ово су неописиви тренуци, јединствен осјећај и незамислива срећа. Противник је био веома добар, потпуно другачија утакмица од оне коју смо играли у групи, а поново смо морали да играмо 120 минута", рекао је Живковић.

Дивовску борбу са играчима Малија водио је неуморни Саша Здјелар, који је претрчао километре.

"Кад сам почињао да тренирам фудбал, сањао сам и маштао да једног дана играм финале првенства свијета са Бразилом. Као што видите, снови се понекад остварују ако се за њих упорно бориш. Заиста смо једна сјајна генерација, сјајан тим... Поново смо успјели да се извучемо из тешких ситуација, али то је зато што никада не одустајемо, што се увијек боримо до краја, чак и кад то изгледа немогуће. Финале је финале, тамо је све могуће, нека нас Србија прати и даље", нагласио је Здјелар.

Штопер Срђан Бабић рекао је да је пласман у финале велики тренутак за све играче, њихове каријере, породице, али и цијели народ у Србији.

"Мали је био веома тежак противник, брзи су, технички беспријекорни, имали смо доста проблема, али смо на крају све превазишли и заслужено побиједили. Изгледа да наше утакмице не могу да прођу без продужетака, навикли смо навијаче на њих, али срећом увијек се на крају сви заједно радујемо", поручио је Бабић.

Финале између Србије и Бразила игра се у суботу од седам сати ујутро.

Коментари / 0

Оставите коментар