ЕП - Марина: Мораћемо тимски на Словакиње!

Селектор женске репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да њен тим очекује тешка утакмица против Словачке на старту друге фазе првенства Европе.

Кошарка 18.06.2015 | 10:20
ЕП - Марина: Мораћемо тимски на Словакиње!

"Словачка је тим у правом смислу те речи. Пет кошаркашица на паркету игра заједно и у одбрани и у нападу и у досадашњем току шампионата су показале највећу тимску снагу од свих екипа. Дуго су заједно на окупу. Као и Русија имају Американку на позицији плејмејкера која води главну реч у екипи", рекла је Маљковићева за сајт КСС.

Српске кошаркашице су са Словачком играле током припрема за ЕП и то на турниру у Лиону, када су савладале свог наредног противника са 85:53.

"У односу на нашу утакмицу у Лиону, прикључиле су им се Кристи Толивер и Зузана Жиркова, два најбоља стрелца тима на шампионату. Борбене су у сваком тренутку утакмице и за сваку лопту, па нас сигурно чека веома тежак меч", додала је Маљковићева.

Србија се у првој рунди такмичила у групи Ц у којој је заузела друго место са скором 3-1, док је Словацка имала учинак 2-2, али је такодје пренела у другу фазу по победу и пораз.

Утакмица између Србије и Словачке игра се у четвртак од 15.30 сати у Ђеру.

Коментари / 0

Оставите коментар