"Орлићи" послали поруку: Србијо, радуј се!

Поново је, као и у дуелу осмине финала са Мађарском, луцидни Иван Шапоњић био стрелац историјског поготка за Србију у продужецима против Малија за финале Мундијалита (2:1), о коме ће се дуго причати.

Фудбал 17.06.2015 | 21:00
"Орлићи" послали поруку: Србијо, радуј се!

"Пресрећан сам, немам речи да искажем емоције у овом тренутку. Веровао сам кад сам улазио у игру да могу поново да постигнем погодак, то се и остварило у продужецима, била је то уиграна комбинација са тренинга, био сам на правом месту у право време. Можда сам могао још неки пут да се упишем у стрелце, али важно је да смо победили... Ово је историјски тријумф, још увек не верујемо да ћемо баш ми играти у финалу против Бразила за три дана", истакао је Шапоњић.

Наш сјајни дефанзивац штопер Срђан Бабић водио је жестоку битку са брзим нападачима Малија и ниједну битку није изгубио.

"Мали је био веома тежак противни, брзи су, технички беспрекорни, имали смо доста проблема, али смо на крају све превазишли и заслужено победили. Изгледа да наше утакмице не могу да прођу без продужетака, навикли смо навијаче на њих, али срећом увек се на крају сви заједно радујемо. Ово је велики тренутак за све нас, за наше каријере, за наше породице, за наш народ. Идемо до краја", поручио је Бабић.

Андрија Живковић је начео је Мали већ на самом почетку утакмице, а затим и у продужетку извео корнер за коначну победу.

"Надам се да се цела Србија радује, као што се и ми радујемо овде на Новом Зеланду. Ово су неописиви тренуци, јединствен осећај и незамислива срећа. Противник је био веома добар, потпуно другачија утакмица од оне коју смо играли у групи, а поново смо морали да играмо 120 минута. Али не брините, остало је у нама снаге и за Бразил... Дошли смо до самог краја, до великог финала... Има ли нешто лепше", истакао је Живковић.

Саша Здјелар, претрчао је километре, водио дивовску борбу са играчима Малија и на крају заслужено отишао са терена уздигнута чела.

"Кад сам почињао да тренирам фудбал, сањао сам и маштао да једног дана играм финале Првенства света са Бразилом. Као што видите, снови се понекад остварују ако се за њих упорно бориш. Заиста смо једна сјајна генерација, сјајан тим... Поново смо успели да се извучемо из тешких ситуација, али то је зато што никада не одустајемо, што се увек боримо до краја, чак и кад то изгледа немогуће. Финале је финале, тамо је све могуће, нека нас Србија прати и даље", нагласио је Саша Здјелар.

Дефамнзивац Милан Гајић поново је одиграо фантастичну утакмицу против Маллија и са великим одушевљењем чека финалну утакмицу са Бразилом.

"Победу посвећујем свим Панчевцима, Србима из Борова села, мом куму Луки Симоновићу, као и девојци Даници. Све их много волим учинили смо ово за наш народ, за наше људе чију подршку осећамо чак и кад смо овако далеко. Бразил јесте најбољи тим на свету, али само до суботе... После ћемо видети", уз осмех је поручио Милан Гајић.

Коментари / 0

Оставите коментар