Дуле: Нисмо равноправни и спорно је много тога!

Тренер Партизана Душко Вујошевич биће разочаран ако његов тим не одбрани титулу првака Србије, јер сматра да клубови немају равноправан статус.

Кошарка 18.06.2015 | 12:00
Дуле: Нисмо равноправни и спорно је много тога!

Партизан губи 2-0 у финалној серији Суперлиге од Црвене звезде, уочи трећег меча у четвртак, на којем ће домаћин бити црвено-бели.

Вујошевић је већи део прес конференције уочи овог меча причао о условима у којима клуб ради, као и о суспензији сале његовог тима у евентуалној четвртој утакмици.

"Предност Црвене звезде од 2-0 је велика, наравно. Другу утакмицу смо одиграли боље него прву, са дозом чврстине, али можда и не довољно. Краћа ротација наше клупе је апсолутно много тога одредила, а на крају и сам исход утакмице. Увек када једна лопта одлучи може се говорити о срећи, али бавећи се дуго овим послом, могу да кажем да је срећа ремек-дело", рекао је Вујошевић.

Звезда је у прошлој утакмици победила кошем десет секунди пре краја, а на тој утакмици су се десиле две неуобичајене ситуације. Прво је играч Звезде Стефан Јовић погођен у главу комадом столице, а у трећој четвртини је због недисциплине избачен са терена капитен Партизана Драган Милосављевић.

"На тој утакмици дошло је и до ситуација које имају продужени ехо и које су нормалне за нас који се бавимо се јавним послом. Тај интерес јавности превазилази пристојне ствари. Огромна је разлика је у позицији између Црвене звезде и Партизана. То сам говорио и раније и значи да нисмо ушли у овај дуел равноправно, већ хендикепирани у сваком смислу", рекао је Вујошевић.

Он је нагласио да је та разлика првенствено финансијска и да се то види у томе што Звездини "странци" у свакој уједначеној ситуацији решавају меч, као и да "вреде сваку пару".

"Ружно је правити ситуацију да су два клуба егал. Није мала мука са Партизаном какав је овог момента, са једним правим центром, без плеја. Ми у датим околностима пружамо нешто што је близу свог максимума. Ово доводи до велике нервозе код свих", рекао је Вујошевић.

Он је истакао да је Милосављевић "један од најбољих људи" које је срео и са којима је радио, као и да се такве ствари дешавају.

"Спорна суспензија, двоструки аршини"

Вујошевић је казао и да је суспензија Партизана пред евентуални четврти меч "прилично спорна", и истакао да не постоји снимак погађања Јовића и да је цела казна изречена на основу извештаја делегата, коме је тим-менаџер Звезде Небојша Илић донео столицу.

"Ја сам стварно да се уведе ред на теренима што се тиче насиља, треба направити основна правила безбедности. Јако сам против тога да се на било кога физички насрће, да се бацају предмети који могу да изазову озбиљније повреде. И јако сам против тога да се то мени ради и да прође без реакције, као што је било на утакмици пре те. Сећам се у Сплиту када је (Владе) Дивац погођен новчићем, а тај исти Леон Делеон је био делегат, никакве санкције није сносио онај ко је погодио Дивца металниим новцем. Чини ми се да постоје двоструки аршини", рекао је Вујошевић.

"Не постоји никакав снимак да је столицом погођен играч на клупи, која има заштиту. Не тврдим да је ово све режија, нећу да грешим, може да буде да је столица стварно ударила у човека. Није Партизан са Звездом у равноправним условима. Због односа спонзора и државе према једном и према другом. Из неравноправних услова смо дошли да играмо равноправне утакмице. Прошле године смо ми били прваци Србије, 13. пут узастопно, ове године би се свако други, па и тај наш противник распао, не би ни дошао до финала. То је пре свега заслуга играча. Постараћемо се да казну одрадимо већ ове године", додао је Вујошевић.

Упитан да ли би био разочаран да финале плеј-офа заврши без иједне победе, Вујошевић је одговорио: "Бићу разочаран ако не освојимо титулу".

Утакмица се игра у четвртак од 21х.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Његош

18.06.2015 10:01

Лијечи се...

ОДГОВОРИТЕ