Паун: Моји играчи пишу историју српског фудбала!

Селектор У20 тима Србије Вељко Пауновић поносан је на своје играче који пишу историју фудбала и своје земље.

Фудбал 18.06.2015 | 12:20
Паун: Моји играчи пишу историју српског фудбала!

"Орлићи" су се пласирали у финале у свом дебитантском наступу на Мундијалиту, где ће играти против Бразила у суботу.

"Поносан сам на постигнуто, то много значи нашој земљи, која се још обнавља, после тешког периода. У сваку утакмицу смо унели наш стил игре и играли смо срцем. Мали је имао више лопту у поседу, али смо се добро бранили и борили као један", рекао је Пауновић.

Србија је после продужетака у Окланду победила Мали 2:1. То је била трећа узастопна утакмица у којој је Србија играла продужетке.

"Направили смо више шанси од противника. Нисмо током целе утакмице играли како смо желели, али проблем је био више психички, пошто смо и трећи узастопни меч играли продужетке", рекао је Пауновић.

Србија је у групној фази победила Мали са 2:0, а Пауновић је навео да су обе утакмице биле сличне, али да је његова екипа у првом дуелу одиграла боље физички.

"Честитам играчима Малија на одличном фудбалу који су приказали, желим им срећу у будућности, која ће бити светла. Очекивали смо проблеме које су нам данас направили, али нисмо могли добро да одговоримо на њихову физичку спрему и снагу. То морамо да поправимо. Али, моји играчи играју веома добро, праве своју историју, историју свог тима и своје земље", рекао је Пауновић.

Селектор Малија Фањери Дијара рекао је да је његова екипа изгубила због неискуства.

"Нисмо добро почели, али смо изједначили и мислио сам да ће то бити најважнији тренутак у мечу за нас. Играли смо добро после гола, све до краја смо веровали у нашу снагу и мислили смо да можемо да победимо. Али, моји играчи су неискусни и то је главни разлог нашег пораза. Били су веома храбри током целе утакмице и желим да освоје треће место", рекао је Дијара.

"Сви код куће су врло срећни због нашег успеха на турниру, посебно јер је ова прича за нас била неочекивана", додао је селектор Малија.
Србија ће у суботу од 7 часова у финалу играти против Бразила, а Мали ће од 3.30 играти за треће место на турниру против Сенегала.

Коментари / 0

Оставите коментар