Федерер: Имао сам проблем са Новаком и његовим ставом!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер изјавио је да је у прошлости имао проблем са ставом Новака Ђоковића, али да је сада све савршено.

Тенис 18.06.2015 | 11:00
Федерер: Имао сам проблем са Новаком и његовим ставом!

Федерер је реаговао на исечак из биографије Бориса Бекера који је написао да је јавна тајна да се Србин и Швајцарац не воле.

„Познато је да сам имао проблема са Новаком раније. Имао сам проблем са Новаковим ставом на почетку његове каријере, али је сада тај став савршен. Данас је све између нас савршено и потпуно фер. Не свиђа ми се то што је Борис рекао“, истакао је Федерер.

Момак из Базела потом је прокоментарисао Немца који је већ више од годину дана Ђоковићев тренер.

„Увек је опасно када много причате – некада кажете одређене ствари које не би требало да кажете“.

Новак и Роџер одиграли су до сада 39 међусобних мечева, а освајач 17 Грен слем титула има један тријумф више.

„Немам проблем са Новаком – не могу рећи да ми је пријатељ јер најбољи пријатељи су други људи, али смо срећни када се сретнемо“, додао је Федерер.

Његов сународник и велики пријатељ Стан Вавринка недавно је освојио титулу на Ролан Гаросу, спречивши управо првог тенисера планете да комплетира Грен слем.

„Оно што је он урадио у Паризу је невероватно, фантастично. Играо је као у сну на крају меча. После меч лопте скочио сам са софе, подигао руке и викао као да сам ја освојио титулу“, признао је Швајцарац.

Федерер је познат као велики добротвор, а после Вимблдона са својом хуманитарном фондацијом планира пут у Африку.

„Идем у Африку после Вимблдона ове године. Путоваћу у Малави јер је велики циљ помоћ милионима деце млађе од 18 година. Одлучио сам да својој деци покажем фотографије њиховог оца у Африци. Да им покажем ту децу и шта они једу“, закључио је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар