Какав господин, али велики - Вељко Пауновић!

Селектор омладинске репрезентације Србије Вељко Пауновић сијао од среће после пласмана у финале Светског првенства. Али, није се занео - остао је џентлмен и господин.

Фудбал 17.06.2015 | 15:40
Какав господин, али велики - Вељко Пауновић!

Српском фудбалу преко су потребни, као хлеб, као вода, као ваздух, људи и личности какав је Вељко Пауновић! 

Зна фудбал, зна како да мотивише оне које тренира, зна како да води, али зна и како да се понаша!

Када је завршен исцрпљујући полуфинални меч (победа Србије 2:1), Пауновић је допустио дечацима да се порадују са српским навијачима, али онда их је прекинуо и вратио да ПОЗДРАВЕ, ПРУЖЕ РУКУ противнику.

"Пре него што кажем нешто о свом тиму, најпре бих желео да честитам Малију на сјајном фудбалу и желим тој селекцији сву срећу. Верујем да ће и у будућности бити сјајни. Екипа Малија ме је, заиста, импресионирала", почео је Пауновић излагање пред новинарима, још једном доказавши да је фудбал, пре свега, витешка игра.

Након ове господске изјаве, Паун је говорио и о "орлићима". Оним момцима због којих смо устајали у рану зору, због којих смо заборављали и кафу да попијемо, због којих смо остајали без гласа. Ма, не - није нам жао!

"Поносан сам на ово што смо урадили, то много значи за нашу земљу, која се и даље обнавља после тешких година иза ње", рекао је Пауновић и наставио:

"У свакој утакмици играли смо наш стил игре и играли смо срцем. Мали је имао већи посед лопте данас, али смо се бранили као један. Имали смо и више шанси од противника. Истина је да нисмо играли добро у појединим деловима меча, али је проблем пре свега био у физичком, него у психолошком смислу. Ово је био наш трећи меч узастопно који је отишао у продужетке. Са Малијем смо играли и у групи и победили смо нешто лакше, али тада смо били свежији. Очекивали смо да тај проблем 'исплива', јер је противник имао више енергије, снаге... То би требало да поправимо за финале, али ови моји дечаци стварно гурају одлично овде и пишу историју".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фффф

17.06.2015 15:32

Наш стил игре и јесте проблем.повести и форсирати свог голмана. Ја мислим да мали Рајковић ни на малом фудбалу не би имао више пасова

ОДГОВОРИТЕ