ЕП У21: Крећу и мало старији ''Орлићи'' - први ривал Њемачка!

Млада репрезентација Србије, фудбалери старости до 21 године, почињу у среду наступ на Европском првенству у Чешкој.

Фудбал 17.06.2015 | 15:20
ЕП У21: Крећу и мало старији ''Орлићи'' - први ривал Њемачка!

"Орлићи" које са клупе предводи Младен Додић на премијери играју против Немачке од 20:45 часова на стадиону Летна у Прагу.

У другом колу Србије ће у суботу играти против домаћина Чешке од 18 часова, а три дана касније састаће се са Данском (20:45).

"Било би можда схваћено као алиби, па нисмо причали о играчима који нису ту већ су за нас најбољи управо ови, с којима чекамо почетак такмичења. Сматрам да можемо сваком тиму да изађемо на мегдан И задовољан сам урађеним током припрема. Спремни смо да кренемо у остварење превасходног циља, пласмана у полуфинале шампионата Европе. Позитивна атмосфера у екипи и играчки квалитет дају ми разлог за оптимизам. Сугерисао сам стално играчима да буду позитивни јер само тако може позитивно И да нам се врати у виду резултата. Наравно свестан сам и чињенице да свих осам селекција на овом првенству имају право на наду и могу да се надају освајању првог места", рекао је Додић уочи ЕП.

Голмани: Марко Дмитровић (Чарлтон), Никола Перић (Јагодина), Немања Стевановић (Чукарички).

Одбрана: Марко Петковић (Црвена звезда), Филип Стојковић (Чукарички), Александар Пантић (Кордоба), Урош Ћосић (Пескара), Урош Спајић (Тулуз), Лазар Ћирковић (Партизан), Немања Петровић (Партизан), Александар Филиповић (Јагодина).

Средина терена: Александар Ковачевић (Црвена звезда), Дарко Брашанац (Партизан), Младен Иванић (Војводина), Срђан Мијаиловић (Кајзериспор), МИлош Јојић (Борусија Дортмунд), Горан Чаушић (Ескишехирспор), Филип Ђуричић (Саутемптон).

Напад: Никола Трујић (Партизан), Александар Пешић (Тулуз), Славољуб Срнић (Чукарички), Лука Милуновић (Платањас).

Турнир ће отворити домаћа селекција, која ће од 18 часова у Групи А играти против Данске, такође у Прагу. У групи Б играју Италија – Шведска и Енглеска – Португалија.

У првом полуфиналу, у суботу 27. јуна од 18 часова у Оломоуцу играће првопласирана екипа из Групе Б против другопласиране из Групе А, док ће од 21 час у Прагу почети дуел првопласиране екипе из Групе А и другопласиране из Групе Б.

Финале је на програму 30. јуна од 20.45 у Прагу.

Коментари / 0

Оставите коментар