Бирмингем: Крунићева заблистала!

Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у друго кола WТА турнира у Бирмингему.

Тенис 17.06.2015 | 12:20
Бирмингем: Крунићева заблистала!

Крунићева је на старту такмичења победила Британку Хедер Вотсон са 7:6 (7-5), 6:4.

Крунићева је у главни жреб турнира дошла из квалификација, а њена противница у другом колу биће Рускиња Светлана Кузњецова, која је била боља од Карин Кнап из Италије резултатом 7:6 (7-4), 5:7, 6:2.

Током целог меча Крунићева није дозволила ривалки ниједан брејк – у првом сету Британка је у два наврата имала брејк лопте, али није их искористила. И Александра је имала две шансе, и то брејк и сет лопте на 5:4 и 6:5, али је Британка оба пута добро одсервирала.

На крају је одлучила нијанса у тај брејку – при резултату 5:5 Александра је феноменалним ритерном из форхенда дошла до сет лопте, а онда је Вотсон закуцала ритерн у мрежу.

У другом сету Крунићева је рутински чувала свој сервис, а кључни брејк направила је у седмом гему после изврсно истрчаног поена.

Са 30-годишњом Кузњецовом, супарницом у следећој рунди, Александра се до сада није састајала.

Турнир у Бирмингему игра се за наградни фонд од 731,000 долара, а титулу брани Ана Ивановић, која је као други носиоц била слободна на старту.

У уторак је пласман у друго коло оставарила је и Јелена Јанковић, након победе над Терезом Смитковом из Чешке са 6:4, 6:4.

Коментари / 0

Оставите коментар