Акционари: Глухаковић нас је оштетио!

Након што је министар трговине и туризма Предраг Глухаковић продао робну кућу “Боска” иако она није приватно власништво, дошло је до продаје простора власништва малих акционара, тврде представници малих акционара који су се данас окупили пред робном кућом “Боска” у Бањалуци.

Република Српска 15.06.2015 | 23:08
Акционари: Глухаковић нас је оштетио!

Мали акционари тврде да је министар Глухаковић продао још једну зграду у њиховом власништву, која се налази одмах преко пута бањалучке Боске, иако се, како кажу, по статуту продаја може извршити само уз сагласност већинских власника.

Огорчени због оваквих поступака наставиће протесна окупљања све док неко из власти не стане у заштиту њихових права.

“Предсједник Републике Српске Милорад Додик, увијек наглашава да воли Републику Српску, а то подразумјева да воли и грађане Републике Српске. Продајом “Боске” угрожена су људска права и имовинска права, грађана Републике Српске”, кажу акционари РК “Боска”.

Они додају да не дају своја права, те да ће наплатити сваку конвертибилну марку.

“Ако они не мисле ово да ријеше онако како треба, има ко ће. Ми ћемо ово рјешавати како знамо и умијемо. Ићи ћемо до краја”, поручују акционари.

У међувремену, мали акционари поново траже састанак са ресорним министром Глухаковићем.

“Тражимо да се ово хитно заустави, и очекујемо да ће овога пута министар Глухаковић бити коректан, а не да ће као у ранијим случајевима заказивати састанке, па их отказивати. Мислимо да је ово веома озбиљно и крајње је вријеме да се сви надлежни органи уозбиље и да имовину врате стварним власницима, малим акционарима, који су власници “Боске” са око 68 одсто капитала”, истиче секретар УМА Републике Српске Огњен Југовић.

Мали акционари на крају подсјећају да су још у марту 2007. године поднијели тужбу против Републике Српске ради утврђења власништва по основу уписа и уплате интерних дионица, поврата дионица и промјене броја акција, акционарских удјела, признавања дионица и акција, уписа акција у Централни регистар хартија од вриједности, заштите имовинских и основних људских права и накнаде штете.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Брод

15.06.2015 21:15

Е мој Југовићу проћићеш са овом бандом као стари Југ Богдан на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

*_*

15.06.2015 23:11

“Ако они не мисле ово да ријеше онако како треба, има ко ће. Ми ћемо ово рјешавати како знамо и умијемо. Ићи ћемо до краја”, поручују акционари._____ То значи да ћете морати узети оружје у руке, јер Вук ћуд неће промијенити никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

16.06.2015 07:11

Они воле само себе и никога више.За своје џепове би продали и оца и мајку,шта је теби народе више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник Боске

16.06.2015 07:38

Глухаковићу гдје су мјенице? Сви знамо да си у првом мандату дошао ма мјесто министра са СРЕДЊОМ СТРУЧНОМ СПРЕМОМ И након двадесетак дана отишао у Нови Сад и купио диплому. Молим те наведи само 5 људи који су са тобом студирали. И такви лопови нам кроје капу и воде ресоре.ХОЋЕШ ЛИ БРОЈ АУТА И ИЗНОС И ДАТУМ КАДА СИ ИШАО ДА КУПИШ ДИПЛОМУ!!! Е и то ће бити кад будеш на суђењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

акционар.

16.06.2015 10:31

Ево посла за Сипу, и правосуђе ако смију радити? Жао ми је тих људи који правду траже на улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

16.06.2015 12:33

Предраг Глухаковић из Брчком је напредовао само у лоповлуку!Од ситног спортског лопова који је намјештао рукометне утакмице за пар стотина марака,напредовао је у озбиљног криминалца зрелог за тешку робију!

ОДГОВОРИТЕ