УЕФА: Хитан поступак против Хрватске!

Европска фудбалска унија потврдила је да је покренула поступак против Фудбалске федерације Хрватске у вези кукастог крста на трави Пољуда у мечу са Италијом.

Фудбал 16.06.2015 | 19:00
УЕФА: Хитан поступак против Хрватске!

На ТВ снимку се јасно виде обриси 'свастике', који би Хрвате могао да кошта пласмана на ЕУРО 2016. године.

УЕФА је покренула хитну истрагу – уз оптужбе ХНС за кршење тачке 14 правилника Европске куће фубала – које се односе на расистичко понашање.

Меч у Сплиту (1:1) одигран је пред празним трибинама, јер је Хрватска претходно кажења због расистичких песама својим навијача у дуелу са Норвешком у марту.

Такође, после последње рунде квалификација за ЕУРО у Франуској, УЕФА је покренула истраге против још три национална савеза.

Фудбалска федерација Босне и Херцеговине суочена је са могућом казном због "прекидања химне противника", у дуелу са Израелом, као и убацивање и употребу пиротехничких средстава и расистичко понашање.

С друге стране, Фудбалска асоцијација Ирсе суочена је такође са проблем паљења и убацивања пиротехнике, док је национални Савез Румуније у проблему због 'непримерних транспарената'.

Одлуку у вези свих случајева донеће тело УЕФА за Контролу, Етику и Дисциплинске поступке на састанку 16. јула.

У међувремену, комесар за безбедност ФС Хрватске Зоран Црвк признао је да су знали да се на терену Пољуда налази нацистички симбол уочи меча са Италијом.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

16.06.2015 17:05

Да је којим слуцајем се то десило у Београду вец би екипа Србије била избацена из даљег такмицења

ОДГОВОРИТЕ