Жена Ивана Ракитића је видовита?!

У интервјуу за београдски "Данас", фудбалер Барселоне, Хрват Иван Ракитић открио да је његова супруга погодила резултата финала Лиге шампиона и да ће он бити стрелац. "Нисмо роботи, ми смо обични смртници, срећни што имамо једни друге".

Фудбал 16.06.2015 | 14:20
Жена Ивана Ракитића је видовита?!

Иван Ракитић је постао важан "шраф" у машинерији Барселоне. "Радилица", које има свуда по терену, дала је велики допринос освајању "триплете", а посебно у финалу Лиге шампиона против Јувентуса.

Хрватаски фудбалер дао је гол на самом почетку утакмице за вођство каталонског клуба, а потом је претрчао километре и километре. Одбрана средина терена, напад... У готово сваком кадру био је и он.

У интервјуу за "Данас", Ракитић је изјавио да ова генерација Барселоне "може да буде још боља" и да се сви већ радују новој сезони. Открио је и више него занимљив детаљ пред финале Лиге шампиона против Јувентуса.

"Нисам се оптерећивао тиме (дали ћу да дам гол), јер сам имао важнија задужења. Супруга је зато видела даље од мене. Клуб нам је дозволио да са својим лепшим половинама и дечицом будемо у истом хотелу пред меч, а моја Ракел ми је, испраћајући ме на стадион, рекла: 'Чека те тешка утакмица, Јуве ће вас намучити, али не брини, добићете их 3:1, а ти ћеш дати један гол'. Шта сам друго могао него да је послушам! Хахахаха... Пропао у земљу ако вас лажем!", испричао је Ракитић.

Хрватски фудбалер је ушао у фудбалску историју, јер је први играч који је у две везане сезоне, са два клуба, дизао европске пехаре - најпре са Севиљом у Лиги Европе, а потом са Барселоном у Лиги шампиона.

"Ко вредно и поштено ради, тај има право да се нада успеху. Мислим да сам заслужио срећу и част да будем први играч који је направио тај подвиг, уз, наравно, помоћ бивших и садашњих колега, тренера и клубова. Добро се добрим враћа", каже он.

Барселона је ове сезоне од, малтене, отписаног клуба, успела да запуши свима уста и освоји чак три трофеја.

Ракитић каже да је екипа била свесна да ствари иду својим током, да "расту" из утакмице у утакмицу и да је било потребно време да се после неколицине нових играча и тренера, треба времена да се све поклопи.

Био је то део његовог одговора на питање новинарке "Данаса" Олгице Николић - да ли је чувесни састанак тренера Луиса Енрике и прве виолине тима Лионела Месија - заправио био тај "клик" за успех, та прекретница у сезони.

"Знам да је свима занимљив тај 'случај', али људи заборављају да је сваки тим живи организам. И као такав, природно, пролази кроз успоне и падове. Они мудрији, без обзира на повремене застоје, наставе одабраним путем, стално гледајући испред себе. Ми смо били доследни, упорни, стрпљиви и уверени у успех на крају. Промена тренера и долазак седам, осам нових играча једноставно траже време за слагање 'коцкица'. Када је тај уобичајени процес завршен ушли смо у фантастичну серију игара и резултата. Епилог знате", каже Ракитић.

Упитан чији је задовољство веће - везњака Барсе јер готово сваки њихов пас нападачки трио Меси, Суарез, Нејмар претвара у гол-шансу или нападача којима се шансе стварају као на тацни, Ракитић је одговорио: "Хе, хе, хе... испада као да смо роботи".

"Уствари, ми смо обични смртници, с вишком талента, привилеговани и срећни што имамо једни друге. Уживамо у томе што радимо заједно, још кад видимо резултате тог рада... Ово се не односи само на те две линије тима, већ на целу екипу...", истиче хрватски фудбалер и додатним речима описује зашто је Барселона то што јесте:

"Остати на врху често је теже, него доћи доћи до њега, али тврдим да ова генерација може још боље. Сви тако мислимо. И сви смо нестрпљиви да то докажемо. Нисмо још честито ни почели одмор од минуле сезоне, јер смо се раштркали по репрезентацијама, а већ се радујемо следећој. Тако размишљају амбициозни људи који воле свој посао и клуб. Још ако се додатно појачамо... квалитета никада превише. И Никада доста трофеја! Оно што врхунске спортисте разликује од осталих јесте то што се никада не задовољавају оним што су постигли. Чим заврше једну мисију, они почну други. Када испуне један циљ, одмах поставе други. И нападану га као да ништа пре тога нису направили. Не само у глави. Нема дана без жестоког рада. Из дана у дан. То је кључ успеха".

Коментари / 0

Оставите коментар