ЕП до 21 - Јојић: Показали смо да можемо много!

Фудбалер Србије Милош Јојић рекао је да је Немачка фаворит на предстојећем Европском првенству за играче до 21 године у Чешкој.

Фудбал 16.06.2015 | 12:40
ЕП до 21 - Јојић: Показали смо да можемо много!

Он је међутим додао да је његова екипа већ показала да уме да направи подвиг.

Фудбалска селекција Србије до 21 године допутовала је у Чешку и сместила се у Прагу, где ће бити смештена током прве фазе предстојећег шампионата Европе, које се одржава од 17. до 30. јуна.

Србија ће играти у Групи А са Немачком, Чешком и Данском. Први противник изабраницима Младена Додића биће Немачка, у среду, 17. јуна.

"Играче Немачке познајем, практично сви играју у Бундеслиги. Они су готово у најјачем тиму, одазвали су се, практично, сви играчи које је њхов селектор желео. То значи да су фаворит за освајање првог места на првенству, Немачка много очекује од њих, али ова наша генерација у младој репрезентацији већ је показала да може да прави подвиге. Елиминација Шпаније у баражу најбољи је пример за то", рекао је Јојић.

"Нису нам се прикључили сви играчи из А тима, али то не значи да овај тим нема квалитет. Напротив. Показали смо и раније да имамо вредност. Истина је, у јавности нас нешто нису посебно испратили, али наша мотивација и циљ који смо поставили не мења се ни најмање због таквог третмана. Остало је још мало да се освежимо и да изађемо на терен", додао је фудбалер Борусије из Дортмунда.

У табор младе реопрезентације стигао је и Филип Ђуричић који је припреме у Бијељини пропустио због обавеза које је имао у А тиму."Жеља, идеја с којом се будим сваког дана и циљ остаје исти. Искрено сматрам да је учешће на шампионату Европе велика ствар за сваког играча, то даје печат каријери и радујем се изазову који је испред мене", казао је Ђуричић.

Он је навео да очекује тежак меч против Немачке на старту шампионата.

"Неће бити лако, они нису изгубили ниједну утакмицу у квалификацијама, ипак мислим да можемо до изненађења. Пустићемо да буду фаворит пре меча, што им објективно припада, а све остало ћемо видети на терену. Успех нам доноси мирноћу за наставак турнира и потрудићемо се да стигнемо до њега", рекао је Ђуричић.

Утакмица првог кола Групе А између Србије и Немачке игра се у среду, 17. јуна, од 20.45. Три дана касније Србија игра против домаћина Чешке (18.00), а 23. јуна против селекције Данске (20.45).

Коментари / 0

Оставите коментар