Како ће изгледати нови, Михин Милан?!

Џексон и Ибра у шпицу, Хумелс командант одбране, Кондогбија газда у вези...Први велики циљ је остварен, Рајола је отишао у Катар да завршава Ибрин трансфер, штопер Борусије је дао пристанак, Галијани сутра договара цену са Монаком...

Фудбал 15.06.2015 | 21:40
Како ће изгледати нови, Михин Милан?!

Оног тренутка када је постало јасно да Џексон Мартинез долази у Милан у трансферу тешком 35.000.000 евра за годишњу плату од 4.000.000 евра, добили смо потврду да ће овај прелазни рок на Сан Сиру бити другачији од претходних када је Галијани са сићом у џепу крстарио Европом и доводио ислужена имена за која није морао да плаћа обештећење.

Уплив страног капитала и финансијска ињекција од близу пола милијарде евра, охрабрила је Росонере да коначно уђу у прелазни рок онако како приличи рејтингу и имену клуба. Седмоструки првак је спремио озбиљан новац за појачања, а Мартинез је само прва у низу великих куповина.

Са озбиљним новцем на располагању, прекаљени преговарач какав је Галијани заиста може да скоцка више него пристојан тим који ће Милан вратити у врх италијанског фудбала, а у перспективи и европског.

Мартинез ће и званично постати члан Росонера после Копа Америка, али то је тек почетак. Следећа Галијанијева мисија је да Џексону обезбеди адекватног партнера у нападу. То је Златан Ибрахимовић. Иако је Швеђанин недавно демантовао могућност да ће се вратити на Сан Сиро, на Апенинима су убеђени да је он још одавно дао зелено светло Галијанију и да су паре и ПСЖ сада препреке које треба прескочити.

Ибрин менаџер Мино Рајола који дуго година сарађује са Миланом је отпутовао у Катар да се састане са првим човеком француског првака Насером Ал Келаифијем и убеди га да прода Швеђанина за петанестак милиона евра. Што се Ибре тиче, пред њим су две понуде. Двогодишњи уговор од 8.000.000 евра по сезони или трогодишњи са платом 7.000.000 евра по сезони.

Следећи циљ је јачање одбране која је била Миланова рак-рана. За будућег команданта је одабран Матс Хумелс, а Немац је признао да му се свиђа пројекат Милана и улога који би имао у њему. Манчестер Јунајтед га такође жели, али Милан се нада да ће завршити посао за 30.000.000 евра и добити немца.

На штоперским позицијама се очекује највише промена, пошто одлазе Алекс, Закардо, Мексес и Запата. Остају Бонера и Палета, али они нису у плану за прву поставу, тако да ће Милан морати да купи још једног озбиљног штопера. Помињали су се Савић из Фиорентине и Никола Максимовић као Михајловићева жеља, али тешко да ће Галијани испуњавати Михи његове ризичне жеље. Мета је Миранда из Атлетико Мадрида, а кључну улогу би требало да идгра Нелио Лукас из фонда Дојен Спортс који води бригу о Мирандиној каријери. Лукас је у клуб дошао са новим акционарима и помаже Галијанију у порелазном року. За трансфер Миранде је препрека обештећење с обзиром да Атлетико тражи 25.000.000 евра, а Милан нуди десет мање. Што се бековских позиција тиче, ту највероватније неће бити појачања тако да ће нову шансу добити Абате и Антонели.

У везном реду се такође очекују појачања, а највеће појачање би требал ода буде Жогри Кондогбија из Монака. Милан нуди Кнежевима 25.000.000 евра на име обештећења, они траже десет више. Галијани ће сутра у Француској водити преговоре са челницима Монака, а опет би велику пшомоћ требало да има од Нелија Лукаса чији је Кондогбија клијент. Очекује се да договор буде постигнут за суму од 30.000.000 евра плус евентуалне бонусе.

Поред Кондогбије, Милан жели и одличног италијанског везисту Андреу Бертолаћија који је експлодирао минуле сезоне у дресу Грифона. Могуће појачање је и талентовани бразилски везиста Лукас Лима којег жели и Порто.

Са ових седам појачања и играчима попут Хонде, Де Јонга, Ел Шаравија, Менеза или Ћерћија на клупи, у Милану се надају да су Михајловићу обезбедили тим за пласман међу три најбоља у Серији А.

Коментари / 0

Оставите коментар