Мурињо добија свој шампањац и то у Словенији!

Нови шампањац из најпознатијег словеначког подрума "Истенич" зваће се "Тхе Специал Оне", по надимку Жозе Муриња - славног португалског фудбалског тренера који је тренутно на клупи лондонског Челсија.

Фудбал 16.06.2015 | 19:20
Мурињо добија свој шампањац и то у Словенији!

Прве флаше с новим производом биће отчепљене 2018. када се обележава 50 година од како је породица Јанеза Истенича у месту Бизељско почела са производњом домаћег шампањца.

Тај јубилеј поклапа се и са обележавањем 60 година од када је Истенич бранио за омладинску фудбалску репрезентацију Југославије у сусрету с Енглеском, која је завршена нерешеним резултатом (2:2), а играла се управо на Страмфорд Бриџу - стадиону на којем игра Челси.

"Позваћу Муриња да буде кум мом новом производу", каже Истенич који је 50 флаша шампањца потопио у бунар на дубину од 15 метара, где ће на температури од 11 степени целзијуса чекати на долазак Муриња у Бизељско.

Утакмица против Енглеске у фебруару 1958, када је имао 18 година и био једини Словенац у тадашњој генерацији "плавих", усекла се Истеничу у памћење, не само због резултата, преноси Хина.

"Тада сам први пут био у Београду, памтим га по хладноћи и јакој кошави. На путу према Лондону наш ДЦ-3 најпре је слетео у Цирих, где сам први пут пио Кока - Колу, а у Лондону сам чак пробао бифтек", присећа се најпознатији словеначки винар и подрумар.

Коментари / 0

Оставите коментар