Шукер и ХНС: Хулигани као терористи! Неће нас побједити!

Из Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) истакли су да је “гравирање” кукастог крста на терену стадиона ‘Пољуд’ добро прорачуната акција која није случајна. Председник Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) Давор Шукер поручио је да хулигани неће победити Савез после нацистичког инциденда на ’Пољуду’.

Фудбал 14.06.2015 | 11:20
Шукер и ХНС: Хулигани као терористи! Неће нас побједити!

Кукасти крст, нацистички симбол, био је исцртан на терену стадиона ’Пољуд’ у Сплиту на утакмици квалификација за ЕУРО 2016. године између Хрватске и Италије.

У суботу је у Сплиту одржана ванредна конференција за медије на којој су челници ХНС осудили нацистички скандал на мечу са Италијом.

"Ово је веома прорачуната акција која није случајна. Треба нам помоћ државе. Боримо се да очистимо фудбал од скандала, а онда се опет осрамотимо. Ово је јасан атак на фудбал. Бичемо строго кажњени, то је несумњиво", рекао је извршни директор Дамир Врбановић Савеза, а преноси Индеx.хр.

Он је додао да компанија која одржава терен на ‘Пољуду’ сноси одговорност.

"Усмерили смо пажњу на квалитет травњака који одржава компанија која има уговор са Хајдуком, али и ХНС има уговор са Хајдуком. Постоји компанија која континуирано одржава травњак, ово је искључиво њихова одговорност. Овај атак је веома добро припремљен јер пре почетка утакмице ништа нисмо видели. Реч је о хемикалији, нисмо могли да санирамо штету", додао је он.

Врбановић је био огорчен и на представнике града Сплита и Хајдука који се нису појавили на утакмици против ’Азура’.

"Нико од представника Града Сплита и Хајдука није дошао на утакмицу. Зар је јуче играла приватна репрезентација ХНС-а? Уместо да присуствујемо свечаности која Хрватској значи пласман на ЕУРО, ми инсистирамо на приватним анимозитетима. Све због таштине. Тужна је истина и што неки високи функционери доживљавају проблем на нивоу зафрканције. С друге је стране председница, која је јасно дала до знања колико је прича озбиљна. Ово нису урадила два ‘мулца’ која су прескочила ограду. Слепи смо ако мислимо да су овакве акције навијача борба за поштени фудбал. Ово је хулиганизам на нивоу тероризма", истакао је Врбановић.

Из сплитске полиције објаснили су да увиђај на ‘Пољуду’ и даље траје.

"Кукасти крст је на југозападном делу травњака уочен крајем првог полувремена када су људи који су запослени на стадиону покушали да га уклоне, али безуспешно. Одмах по завршетку утакмице полиција је на месту догађаја обавила увиђај који је настављен јутрос и још увек траје, а упоредо с тим се спроводи и криминалистичко истраживање", казала је Жељка Радошевић из сплитске полиције.

Шукер је на ванредној конференцији за штампу истакао да му је веома жао што је пропао спектакл у Сплиту, и да цела држава мора заштити хрватски фудбал.

"Криво ми је што спектакл није прошао како је требало. Жалостан сам због играча и тренера. Веома ми је жао. Тражим од одговорних институција је да одраде свој посао и помогну хрватском фудбалу. У фудбалу смо сви заједно, то је најважнија споредна ствар на свету. Огорчен сам због овог што се догодило, биће страшно видети лица дисциплинских органа у Ниону и Женеви. Надам се да хулигани неће побиједити. Тражимо од свих да заштите хрватски фудбал, државу и град Сплит", рекао је Шукер, а преноси Индеx.хр.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxx

14.06.2015 12:37

Шукер би био добар глумац...ако су ово терористи сто су писали,ста су онда оних сто хиљада са фашистичким обиљежјима на Томпсоновом концерту...шта су онда његови играчи што поздрављају нацистичким поздравом...ста је публика која исто поздравља...ста су они играчи који се медјусобно поздрављају са нацистичким поздравом...а можда и сам тако поздравља иза камере...коме продаје м..а за бубреге

ОДГОВОРИТЕ