Данска - Србија! Срби, урадите оно што НИКАД нисте!

Само 7 пута победили смо у званичним мечевима под именом Србија, никада екипу рангирану као Данска. Можемо ли? Реците нам и ви...

Фудбал 13.06.2015 | 13:30
Данска - Србија! Срби, урадите оно што НИКАД нисте!

Фудбалска репрезентација Србије, након што је у прва четири кола Групе И квалификација за ЕУРО 2016 у Француској, скупила само бод, осам мање од лидера Португала и по шест мање од Данске и Албаније, у суботу дефинитивно игра преломну утакмицу у овом циклусу.

У Копенхагену, у Данској, "орлови" ће морати да ураде оно што никада нису од осамостаљења наше земље 2006. године!

Да, уз званичним утакмицама, као гости, победе неку репрезентацију из Топ 35 на ФИФА ранг листи.

Данци, који су нас у Београду преслишали победом од 3:1, налазе се на 29. месту на свету.

Под именом Србија, наш национални тим од 2006. до 2015. године забележио је само СЕДАМ победа на страни у званичним мечевима: Финска 0:2 (2007), Азербејџан 1:6 (2007), Аустрија 1:3 (2008), Румунија 2:3 (2009), Фарска Острва 0:2 (2009), Северна Ирска 0:1 (2011) и Велс 0:3 (2013).

Заправо, заиста вредне и сврсисходне победе биле су оне под вођством Радомира Антића на путу ка Мундијалу 2010. године у Јужној Африци када смо за кратко време покупили бодове у Аустрији (у том циклусу они су се кретали од 45. до 58. места на свету) и Румунији (ишли су од 36. ка 56. месту).

У победама над Северним Ирцима 2011. и Велсом 2013. године ствари увелико више нису биле само у нашим рукама, што се и потврдило на крају неодласком на ЕУРО 2012 и Мундијал 2014.

У односу на тим који је 28. марта 2009. победио Румуне у Констанци 2:3, што је била пресудна победа "орлова" на путу ка Јужној Африци, у саставу су само још голман Владимир Стојковић и капитен Бранислав Ивановић.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је у петак, дан пре меча, да је предстојећа утакмица са Данском једна од пресудних, али да се његова екипа добро припремала и да може да се носи са притиском.

"Свака утакмица у репрезентацији је оптерећујућа. Сигруно да је ово један од пресудних мечева у квалификационој групи и ми морамо да се носимо с тим притиском. Без обзира што је притисак велики, мислим да ћемо бити довољно мирни да одиграмо свих 90 минута концентрисано, да немамо велики страх од резултата", рекао је Ћурчић на конференцији за новинаре у Копенхагену, а преноси "Бета".

"Мислим да смо успели много да урадимо на психолошком плану, али утакмица је показатељ свега, видећемо сутра шта ћемо урадити. Искрено се надам да је труд који смо уложили у припреми утакмице и на тренинзима довољан и да смо урадили све што је потребно да би се победила једна оваква утакмица. Надам се да ће наш велики труд из претходног периода дати резултат", рекао је он.

Ћурчић је навео да зна који ће тим играти сутра, али није желео да га открије.

"Ово је критичан период за све репрезентације на крају сезоне. Период од 14 дана који смо провели заједно и промена амбијента на пет-шест дана нам доноси нове изазове. Желели смо промену амбијента, то смо добили. Имали смо мир и велику подршку наших људи који живе у Бечу, као и у утакмици у ; Сент Пелетну. На нас се пренела позитивна енергија и то нам је створило обавезу да направимо резултат, јер видимо како људи воле и желе репрезентацији добар резултат", рекао је Ћурчић.

Упитан да ли у Данском тиму "има нешто труло", Ћурчић је одговорио одрично.

"По ономе што смо видели у квалификацијама, код њих нема ништа труло. То је стабилан и јак колектив, уиграна екипа и то је препознатљиво на сваком делу терена и у сваком тренутку утакмице. У нашим условима свака утакмица која се игра добија нарочито код тренера 'бити или не бити', али нисам размишљао у том смеру. Ово је једна од најважнијих утакмица у последњем периоду, свесни смо тога", рекао је он.

БРАНИСЛАВ ИВАНОВИЋ:

"Знамо колико нам је утакмица у Београду била тешка, колико су нам направили проблема, пробаћемо да сутра исправимо грешке и дођемо до позитивног резултат. Када се играју квалификационе утакмице и то два пута са истим противником који те победи, природан мотив је да желиш да се реваншираш. У Београду смо добро кренули, имали позитиван резултат и једну изгледну шансу, али смо после тога изгубили контролу утакмице. Зна се шта се дешавало и каква атмосфера је владала у том тренутку. Мислим да смо сада много спремнији и много јачи. Желимо да урадимо све да забележимо добар резултат ова утакмица може за нас да буде одлучујућа, али свакако није последња".

ГРУПА И

Јерменија – Португалија (субота, 18.00)
Данска – Србија (субота, 20.45)

1. Португал 3-0-1 (4:2) 9
2. Данска 2-1-1 (6:4) 7
3. Албанија 2-1-1 (4:5) 7
4. Србија 1-1-2 (6:6) 1
5. Јерменија 0-1-3 (3:6) 1

*напомена: Србији су одузета три бода због прекида утакмице са Албанијом у Београду.

Србија до краја квалификација: Јерменија (4. септембар, Београд), Албанија (8. октобар, Скадар), Португал (11. октобар, Београд).

Може ли Србија да победи Данску?!

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

босанацбрцко

13.06.2015 14:18

Комсије зелим вам да се понови утакмица Данска БиХ 0:2 и нас су тад ови отписали па смо их разбил и сретнооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

мерак

13.06.2015 14:40

Надам се репризи од прије пар година Данска-БиХ 0:2 ..., наравно у корист Србије ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

13.06.2015 15:27

Сретно требаце нам

ОДГОВОРИТЕ