"Геноцид у Сребреници" Русима није споран?!

Русија је, сасвим неочекивано, потписник прекјучерашњег коминикеа УО Савета за спровођење мира у којем су наведени и ставови супротни званичној политици Републике Српске.

Република Српска 13.06.2015 | 07:29
"Геноцид у Сребреници" Русима није споран?!

Тако се амбасадор Петар Иванцов, за разлику од својих претходника, није оградио од формулације „геноцид у Сребреници“, а заједно са осталим политичким директорима дао је подршку активирању Акционог плана за чланство у НАТО.

Руски амбасадор није издвојио мишљење ни током расправе о владавини права, а високи представник за БиХ Валентин Инцко нагласио је после седнице да је коминике усвојен једногласно и да је УО посебну пажњу посветио понашању „неких политичара из Републике Српске који су управо кроз оспоравање владавине права настојали себи осигурати политички капитал“. 

Од руског амбасадора у БиХ Петра Иванцова "Еуроблиц" је тражио детаљно појашњење у вези са подршком изјавама из коминикеа УО Савета за спровођење мира која су потпуно супротна интересима званичне Републике Српске. Међутим, одговори нису стигли .

Та расправа је изродила и позив на стриктно поштовање одлука Уставног суда, а занимљиво је да је коминике дошао управо у време кад Република Српска покушава да сачува 9. јануар као Дан Републике због којег је усвојена и Декларација о заштити Закона о празницима РС.

У Декларацији се наводи да РС неће прихватити одлуку Уставног суда БиХ по апелацији бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића ако буде оспорен Дан Републике.

 Ставови руског амбасадора су још необјашњивији, када се има у виду да се Русија у изјавама функционера РС стално спомиње као највећи пријатељ и алтернатива Европској унији. Од Русије се очекује и помоћ у случају да пред  Савет безбедности Уједињених нација дође резолуција о Сребреници коју предлаже Велика Британија.

Русија би, бар према жељама званичне РС, требало да уложи вето како би са Срба скинула колективну кривицу која се ставља на терет квалификацијама „геноцида“, а коју је Иванцов сада званично прихватио. 

Професор међународних односа на Факултету политичких наука у Бањалуци Милош Шолаја каже да је очигледно да се нешто мења на међународном плану, јер се овакви ставови косе са одређеним политикама и у РС, али и изван ње. Шолаја верује да се ради о снажном упозорењу да РС, између осталог, мора другачије да почне да разговара са Европском унијом, Америком или, рецимо, Турском и да је дошло време за другачију изградњу укупних односа у БиХ.

- Навикли смо да се Русија и Турска у саопштењима после седнице обично не слажу са одређеним ставовима, али је сада постигнут консензус. Вероватно се не ради само о мишљењу руског амбасадора у БиХ, већ и чињеницом да се ставови Русије мењају на међународном плану и да је можда притиснута због односа са Украјином. Република Српска то све мора озбиљније да прати – каже Шолаја.

Извор: Блиц

Коментари / 73

Оставите коментар
Name

ацо

13.06.2015 05:35

Опааааа ста то би моји русофили,хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

13.06.2015 06:37

Ми с Русима а ви са терористима по Сирији и Ираку....

Name

Братунац

13.06.2015 05:58

Акоје ико нормалан на овом свијету рећи ће да је био ГЕНОЦИД у Сребреници.....тако да чим се будала поноси паметан се стиди...

ОДГОВОРИТЕ
Name

@братунац

13.06.2015 06:20

Нико не спори десавања у Сребреници. Али је то све одрадјено политицки, недовољно прецизно и праведно. Никада нису истразени подаци колико је Сребреницана изгинило, колико их је стварно побијено у јулу а колико током рата. Да ли су сахрањивани људи који немају везе са Сребреницом. Да ли постоје зиви који зиве преко баре, а да се наводе као побијени. Да ли је Насер Ориц уцествовао у убијању Босњака по налогу Алије Изетбеговица, како то наводи ратни градонацелник Сребренице. Кад се све то јасно испита тад сам спреман да прихватим да су Срби урадили геноцид.

Name

ре Братунац

13.06.2015 06:35

Ако је ико нормалан на овом свијету схватиће да је у борбама у Сребреници и око Сребренице животе изгубило највише војника са пушком у руци, што је у свим конвенцијама легитиман циљ. Не спорим да су појединци починили ратни злочин над ратним заробљеницима, што свакако мора бити предмет правосудих институција. Геноцид је измишљен и исфорсиран у Хагу да би се, кад за то буде потребно, "стезала омча око врата" Срба и њиховог настојања да изађу из БиХ. У Сребреници и око ње је војно дјеловала једна дивизија војника, а не дивизија жена и дјеце.

Name

Кравица

13.06.2015 07:17

Поносите се Сребреницом, то гледате као велико васе страдање, ок то стоји,требало би мало да Насер Орић проговори колико је убио муслимана? Колико је муслимана покопано а јос људи зиви? Кога Русија брани и Кина храни отисао је у п...

Name

Нормалан

13.06.2015 07:18

За квалификацију геноцида није потребан нормалан већ стручан,растерећен политике и емоција. Правно геноцид је предузимање радњи на потпуном уништењу једне или више нација или групе људи. Колико знам из до сада објављених података у Сребреници жртве су били углавном заробљени и војници који су се предали. То је озбиљан ратни злочин,геноцид?

Name

Едо , Слатина - Тузла

13.06.2015 08:15

Узивајте у лијепом викенду , немојте тросити позитивну енергију на мрзњу јер сценарио за нову "плаy статион" игрицу у којој смо , назалост,сви ми актери је направљен и бице онако како се "велики" договоре ! Поздрав свима вама нормалним и неоптереценим на порталу !

Name

ВРС РВИ

13.06.2015 09:30

Прочитај књигу Ибрана Мустафића ратног начелника општине Сребреница "Планирани хаос"и његов опис Орића па ће ти многе ствари бити јасне. Већина вас је таква да вам политичари узму "лијевак" и наспу у главу како треба да размишљате...

Name

са

13.06.2015 10:06

Јао,бозе,скупили се образовани коментатори да коментарису о правном терминологији и квалификацијама. Ниво образовања на ниским гранама.парцијално тумацење Повеље о геноциду,јако поврсно, обојено својом националном негацијом и оспоравањем свега другога а само велицањем свога, заборављајуци да су ти исто људи монструозно убијани,превозени,закопавани и сакривани злоцини.системски и плански. Возаци камиона,багера,радило се по ноци,прекопавали масовне гробнице и опет одвозили и закопавали, питајте то Србе који раде у Институту за нестале БиХ. Показаце вам све документе које требате да видите.

Name

Боки

13.06.2015 17:49

Знаци нормални људи би требали да помогну да се сири једна лаз?

Name

Суд

13.06.2015 06:06

Па ваљда је надлежни суд пресудио да је Војска Републике Српске починила геноцид у Сребреници, или га појединци по обичају не признају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

13.06.2015 06:06

ЈЕДНОГЛАСАН ЗАКЉУЧАК СА САСТАНКА КОЈИ ЈЕ ПОДРЖАО И РУСКИ АМБАСАДОР: "Неки политичари из Републике Српске су управо кроз оспоравање владавине права настојали себи осигурати политички капитал“. ШТА ЈОШ ТРЕБА ДА СЕ ОБЈАВИ, КОЈИ ПОЛИТИЧКИ ПРОМАШАЈ ИЛИ КОЈА КРИМИНАЛНА АФЕРА КАТАСТРОФАЛНИХ РАЗМЈЕРА, ПА ДА СВИ СРБИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ СХВАТЕ И ПРИЗНАЈУ ШТА НАМА РАДИ ТАЈ "ГАРГАМЕЛ" ОД ПРЕДСЈЕДНИКА И ОНА ЊЕГОВА ПРЕДСЈЕДНИЦА ВЛАДЕ "ПАПАКА" СА СВОЈИМ НЕБРОЈЕНОМ ХАЈДУЧИЈОМ ОД МИНИСТАРА. ПОСЛИЈЕ ЈАВНОГ ОТКАЗИВАЊА ПОДРСКЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ДОДИКУ, НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТО... ОД ПОНЕДЕЉКА КОНАЧНО ПОЧИЊЕ РАЗМОНТИРАВАЊЕ РЕЖИМА МИЛОРАДА ДОДИКА... ЖАО МИ ЈЕ СТО НЕЦУ БИТИ ПРИСУТАН, ЈЕР ИДЕМ НА ОДМОР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

13.06.2015 06:10

Остављају Руси овај дио Балкана. Овдје се нема ста висе зарадити а ни украсти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

13.06.2015 06:13

Па И братија Русија изгледа кренула правим путем којим цијели свијет иде, а Лаки нека усваја декларацију за Арменију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа баја

13.06.2015 06:19

Опа Бајаааа ста ћеш и ķуд ћеш сад?Е јеси се био уздиг'о,мислио си да ти цијели свијет не може ниста,сад се тебе сви одрекосе јер сав свијет види да си ти највеце зло на овим просторима и највеци сијац мрзње и национализма.Стета,сви су замрзили РС због тебе а изгледа да це је и укинути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еуроскептик

13.06.2015 06:23

Геноцид је био у Јасеновцу и Јастребарском 1941 гдје су мала дјеца набијана на бајонет. Сребреница је игра Алије, Америке и наивног дијела Срба који нису процијенили ситуацију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

13.06.2015 06:24

Надам се да је ово само хајка на Додика, а не на РС. Јер свако прекрајање Балкана води ка рату...Такви смо ми Балканци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неле

13.06.2015 06:25

Само не знам када је то, кроз историју, Русија помагала српски народ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

13.06.2015 11:28

Како само можете да напишете овако нешто. У И св. рату Русија односно руски цар Николај ИИ је директно стао на страну Срба тако што је запријетио да ће склопити сепаратни мир са Аустријом ако савезници бродовима не извуку српску војску која се повукла преко Албаније. Зато смо се и одужили руском цару Николају подигавши му прелеп споменик испред скупштине Србије у Београду.

Name

Душан

13.06.2015 11:49

А када нам је Русија одмагала? Да ли је Русија икада ратовала против Срба? Да ли нас је Русија бомбрадовала? Мени је то довољно да Русију и Русе сматрам за пријатеље па макар нам никада и не помогли.

Name

опоп

14.06.2015 09:04

Русија само гледа свој интерес, али бар нас није частила осиромашеним уранијумом.

Name

професор

14.06.2015 16:43

Неле, сједи 1!!!!

Name

бб

13.06.2015 06:25

Основно правило је, у политици нема пријатеља, постоји само интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

франкфурт

13.06.2015 06:32

Договорили се Нијемци и Руси...Русима Украјина, Њемацкој Балкан....народ гладан тако да нема ни зеље а ни средстава за било какав отпор

ОДГОВОРИТЕ
Name

коко

13.06.2015 06:35

Геноцид је био не само у Сребреници него на цитавој територији данасњег мањег ентитета БиХ. Докази за то су масовне гробнице које се отварају и проналазе и дан-данас сиром тог ентитета. То не виде и не цују само они који НЕ ЗЕЛЕ да виде и цују

ОДГОВОРИТЕ
Name

...........!

13.06.2015 08:59

У Сарајеву живи више Кинеза,него Срба и Хрвата заједно!Због чега иселише (под условом да су преживјели!) толики људи? Ни не покушавам спорити одговорност злочинаца,било да се ради о Сребреници,Власеници,средњој Босни,.......Нека свако одговара за своја и недјела

Name

са

13.06.2015 12:14

Видим да користис формулацију коју је Додик користио. Истине ради у сваком мјесту у БиХ је висе Кинеза него других који су зивјели прије рата. Не постоји град који је идентицне структуре као и прије рата, требао би да видис и структуру Бањалуке, засто упорно спомињете Сарајево и структуру становниства,а свјесно избјегавате да споменете Пале и Истоцно Сарајево?! Засто упорно избјегавате да казете како су та подруцја улазила у структуру становниства Сарајева. Наравно да је сада структура другација него прије рата,али томе сигурно је допринијело и обрацање Крајисника када је позвао на сеобу Срба из Сарајева. Имате снимке колона након сто је Дејтоном то припало Федерацији. Подсјецам да се имовина и станови вратила, а вецина одлуцила на продају. Нису зељели остати,као и многи у Бањалуци.

Name

1:1

13.06.2015 06:53

Па да то је то.Крим Дрзава,а РС се укида. Русија - Америка + ЕУ 1:1.а ти Баја и даље гуслај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.06.2015 07:00

А ти оно баш паметан и аналитичар

Name

ФРАНЦУЗ

13.06.2015 06:55

Није споран док се не доказе да није или да јесте био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давид Штрбац

13.06.2015 07:06

Свака озбиљна држава-политика прво ће одмјерити којим потезом или ставом добија а шта губи. Зашто се љутити на Русе ако воде рачуна првенствено о себи. Ко је нама крив ако не водимо дугорочну политику већ дневну,наравно криви смо сами себи. Што се тиче Руса довољно је што нас још само они нису бомбардовали, сви остали јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

изгледа

13.06.2015 07:08

Да, највеца звијезда на овим просторима има нови хит :Издали ме пријатељи издао Путин брат,изгубио све сам битке ал хоћу у рат. Километар Турског тока је геостратески вазнији него цијела Долактаска Република све са папцима и осталим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

13.06.2015 07:20

То је тако једноставно,само се процита пресуда Суда У Хагу. Не тумаци се пресуда нити "дух пресуде".

ОДГОВОРИТЕ
Name

гхф

14.06.2015 17:05

И ста писе?

Name

Жељко

13.06.2015 07:30

Сребреница издати град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хороскоп

13.06.2015 07:32

Ово су све политицке игре мој народе.Какав геноцид и Сребреница то је измисљено , ти који су то измислили они су то и порадили, млатара се са народом јадним, наивним, а политицари опустошише Балкан. Висе ни кокоска не би насла зрно псенице да презиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Победник писе историју

13.06.2015 07:38

Мени јос није јасно,ста одредјени зеле постици отварањем прице о том локалитету и једном реци "геноцид"? Познато је да се у политици увек несто потенцира, да би се друго сакрило.Постави се дрво,да се цела сума не би видела.За непослусне постоји "ладица" која се увек отвара онда кад неком затреба.Питам се,хоце ли стати рат у Украјини ако цео свет, па ето и Русија казе "да", нејасним збивањима у и око Сребренице? Време це да објасни све,кад-тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

13.06.2015 07:40

Ало дијаспора све сто ти "вратис" огради златном зицом о мом троску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Географ

13.06.2015 08:02

Бошњаци су вам ближи од Руса. Окрените се комшијама, као што су се они окренули вама кад сте били под водом. Три електропривреде сада на рачунима имају новаца да се изгради ТЕ Тузла и Станари, а наши политичари дају посао Кинезима. Ко је ту патриота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ МОГУ ДА МРЗИМ

13.06.2015 08:07

СВЕ ЈЕ ВЕЦ ПОЗНАТО ОКО ГЕНОЦИДА У СРЕБРЕНИЦИ БРОЈ УБИЈЕНИХ БОСЊАКА И СРБА,ОВО НИЈЕ СРЕДЊИ ВИЈЕК ПА ГУСЛАЈ СТА ТИ ЈЕ МИЛО НИКО СЕ НЕ ПОНОСИ СА ХИЉАДАМА УБИЈЕНИХ. АЛИ НЕКА СЕ ЗНА ДА СУ ЉУДИ УБИЈАНИ И ДА СЕ РАДИ О ХИЉАДАМА,СТО НИЈЕ МАЛО МИСЛИМ ДА ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА СРБИ У РС МАЊЕ ТРОСЕ ВРЕМЕНА И ЕНЕРГИЈЕ НА МРЗЊУ А ВИСЕ НА ЕКОНОМСКИ БОЉИТАК СВИХ И У РС И БИХ.А ДА ЛИ ЈЕ БИО ГЕНОЦИД ИЛИ НИЈЕ ИМАЈУ ИНСТИТУЦИЈЕ КОЈЕ СЕ БАВЕ С ТИМ. НАМА ЈЕ ЗИВЈЕТИ ЗАЈЕДНО ЗАТО МОРАМО ЗНАТИ ИСТИНУ МА КАКВА ОНА БИЛА АЛИ ЈЕ НЕЦЕ ПИСАТИ СРБИ--ИЛИ БОСЊАЦИ ВЕЦ ИНСТИТУЦИЈЕ КОЈЕ СУ ЗАДУЗЕНЕ ЗА ТО А ПРИЦЕ О НЕКОМ НАСЕРУ ИЛИ АЛИЈИ СУ ГЛУПОСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бб

13.06.2015 14:29

Ал си ти наиван,

Name

Сања

13.06.2015 08:27

Докле више са препуцавањима види се добро да је био геноцид у Сребреници погледајте само видео оних 6 заробљених па на мучки начин убијених, па деца су били,зло је направљено у БиХ и ако они то нису хтели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колоне

13.06.2015 08:48

Није ово никакав акт против РС-а, али јесте против владајућих структура(читај Додика).Мислим да је свима постало превише његове бахатости,превртљивости ,основне некултуре или кућног одгоја и да га више нико не жели за саговорника нити партнера.Кријући се иза "великосрпства" он је РС довео до пропасти. Дуго ће времена требати РС-у да "стане на ноге"послије овога што је он урадио. Свака следећа странка или влада, која дође на власт,имаће огромне проблеме.Професор Шолаја има право кад каже да је досло вријеме да РС мало другачије разговара са осталим свијетом.То не мора значити безусловну понизност или неко"робство", али политичку и сваку другу културу, да.У РС има људи који то могу. Баја сигурно није тај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кикс на x

13.06.2015 09:07

Цак и да је Сребреница издата зар је то оправдање да се побије толико људи???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суперхик

13.06.2015 09:28

Рука , руци. Извинити се једни другима. Признати да смо политицки папци. Да одем у кревет без страха да це ме неко заклати у сну. Хајде , сто смо глупи за себе , али због насе дјеце , није постено. Видјели и богами осјецамо , какви ликови испливају на поврсину кад нам они бране националне интересе .Не умијемо ми то , па засто да се онда петљамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

13.06.2015 09:40

А велики Баја па ни Руси га висе не требају, да ли му је јасно иста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

13.06.2015 10:03

Ко год је правио злоцине треба да одговара и да буде казњен, да би остали који то нису радили могли да зиве нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјока

13.06.2015 10:08

Добисе СНСДовци и њихови коалициони партнери ВЕЛИКОГ ДЈУРУ од Руса, а од кредита, великог и малог, не остаде ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колективни левати

13.06.2015 10:20

Надам се да це доци дан када сви заједно видимо да нас сви гледају кроз свој интерес. Вјероватно це то постати јасно тек када нам дјеца буду радна снага за бјелосвјетске лоле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

13.06.2015 10:45

Неста пара неста пријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дујо

13.06.2015 11:11

Па да сачекамо гласање о резолуцији у УН. Тада ћемо видети какав је став Русије. Ово сада не значи ништа, али ако Русија стави вето то ће показати на чијој је страни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лузер

13.06.2015 11:19

А на основу чега се тврди да Русија није издвојила мишљење? На сајту ОХР-а пише да је усвојен извјештај и уопште се не наводи како је ко гласао. Дакле извештај се увијек усваја па чак и ако руски представник издвоји мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФРАНЦУЗ

13.06.2015 11:23

Кад се буду прогласили Турци , Нијемци , Енглези и Французи као геноцидан народ онда могу се сви остали прогласити, а све док не буду они, неце нико бити . Медјународно право вази за све !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

13.06.2015 11:39

Може већина вас бити против Русије и Руса, али ја остајем русофил. Уствари на велику жалост многих болујем од болести која се зове русофилија. Хвала драгоме Богу па је болест неизлечива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Дусан

13.06.2015 11:50

Да се кладимо русофобу да не знас бекнути руски језик.... А богами кад додје странац у Бањалуку, не пита на руском, вец на енглеском или њемацком... И надам се да возис ладу и да ти је руски ТВ, и да ти је руски сат на руци... Узивај у Русима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

14.06.2015 15:44

Нису то странци то су окупатори.

Name

дон

13.06.2015 12:07

Где ја као обичан грађанин могу да се информишем да ли је Иванцов или било који други представник издвојио или није издвојио мишљење на овој седници? Нигде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

13.06.2015 12:07

Ово су Турци и Руси ишуровали. Знају Руси да Турцима и уопште исламском свијету треба БиХ. То је најдаље докле исламски свијет може да "догура" на запад, а исто тако то је најдаље колико западни свијет може да догура на исток. Вјероватно ће се ићи на стварање државе посредника, што ако будемо паметни можемо јако добро уновчити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ја ба

14.06.2015 09:59

Не буди сигуран. ..

Name

Душан

13.06.2015 12:20

Поштовани, очигледно сте погрешили. Написали сте русофобу. За Вашу информацију русофоб мрзи Русе, а ја сам русофил зато што волим Русе. И не знам зашто уопште комуницирате са мном. Русофилија јесте као што сам написао неизлечива, али је на вашу велику жалост и преносива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

13.06.2015 13:18

Сам Бог зна колико је Срба покопано у Потоцарима, сада то одговара страним силама, док им не додју исламисти пред врата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста год!

13.06.2015 14:03

Ста год да је било вама помоци нема, ви немате своје ја..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

13.06.2015 14:39

Какав црни геноцид? Помирите се ви исламисти са чињеницом да се РЕПУБЛИКА СРПСКА одваја заувјек од терориста и постаје самостална држава и никаква ресолуција то променити неће. Живео Српски народ!!! Живела самостална и не зависна РЕПУБЛИКА СРПСКА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Милојко

13.06.2015 20:26

Милојко кад це то бити требао си датум написати да знамо.

Name

Спартацус

13.06.2015 14:45

Идемо даље ово је само још задњи трзај и покушај исламске државе заједно са америком и еу а наравно и натом да зауставе Републику Српску у напретку ка независности ...али даље неће моћи референдум ће ускоро а ви гласајте за шта хоћете тако су радили и турци па опет данас има и Срба и Српских земаља

ОДГОВОРИТЕ
Name

невер

14.06.2015 17:21

Нема ниста од тога.

Name

мр.w

13.06.2015 16:19

Добро је неко рекао СТО висе Додика то мање РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈА

13.06.2015 18:23

Братунац, јеси у праву Срби имају право да знају колико до 11.7 а колико после у та 4 дана, дијалог је једино средство да се разумијемо, наравно истина. Истина је да је тамо велико гробље, узраста разноразних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

невесиње-србија-уса-марс-...-поглед-на-велез-кад-сунце-залази

13.06.2015 20:52

ја зивим далеко и мозе се реци дуго ван земље - нас два-три-цетири-пет милиона и све мање - посстујмо се - вијетнамаца 100 милиона, кинеза 1000 милиона, какве су нетрпељивости измедју њих (сигурно да су велике) - али ја их не резумем зато сто нису део мене - хајде да разумемо насе мале нетрпељивости ... - и саццувамо себе да нас време све заједно не прогута

ОДГОВОРИТЕ
Name

кј

14.06.2015 19:55

Срби и Бошњаци само сами себи можете помоћи и напредовати а непријатељи би волели да се што више медјусобно уништавате .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ееее Душане...

14.06.2015 20:09

Изгледа да си ти стварно неизлечив . Ал' у глави.Зивот ти пролази ни у чему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марцо Поло

14.06.2015 21:28

1.Какав црни геноцид----једино мјесто у историји цовјецанства,гдје нико није умро природном смрцу у периоду од 5 година(91-96) 2.Преко 2000 војника је изгинуло у пробоју преко Црног Врха ( неки од српских метака,неки од муслиманских) 3.Зене и дјеца су транспортовани превозним средствима(аутобуси,камиони...)до "слободне територије" 4.хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ЈмХТиуwпихА

ОДГОВОРИТЕ