Шведска бајка: манекенка и принц

Бивша звезда риалитија, манекенка и инструкторка јоге Софија Хелквист данас ће и званично понети титулу принцезе након што буде рекла судбоносно "да" принцу Шведске Карлу Филипу, трећем по реду за краљевски трон.

Забава 13.06.2015 | 07:13
Шведска бајка: манекенка и принц

Хелквист (30), позната по заразном осмеху и размаку између зуба, пореклом је из грађанске породице, а иза себе има бурну прошлост.

Са 20 година позирала је за мушки магазин "Слиц", а 2005. учествовала је риалитију "Рајски хотел", у коме су се оскудно одевени такмичари међусобно надметали ко ће последњи бити избачен из луксузног летовалишта.

Пробушени пупак и тетоваже "красе" тело будуће принцезе, рођене у градићу Алвадален у Шведској, из којег се одселила 2005. и отишла у Њујорк. У "Великој Јабуци" је студирала рачуноводство, радила као инструкторка јоге и конобарица.

"Не жалим ни због чега. Сва та искуства су ме учинила особом каква сам. Данас, не бих направила исте изборе у животу", поручила је она у документарцу о краљевској породици, емитованом на шведској телевизији.


Хелквист је, такође, била ангажована и на пољу хуманитарног рада. Заједно са својим пријатељем 2010. покренула је "Пројекат игралиште" како би помогла угроженој деци у Јужној Африци, али је тај посао напустила да би се посветила својим дужностима као будуће принцезе.

Шведски медији открили су 2010. њену везу са принцом Карлом Филипом (36), сином Густава XВИ и краљице Силвије и трећем по реду за престо иза старије сестре принцезе Викторије и њене трогодишње кћерке принцезе Естел.

Будући супружници, познати по спортском начину живота, себе приказују у јавности као модерне и отворене чланове краљевске породице, које је могуће срести док трче или шетају улицама престонице и једу пицу.

"Краљевска венчања су у прошлости била средство за изградњу моћних савезништва. Данас, њима се уједињује монархија и народ, а јача се и осећај заједништва", рекао је за новинску агенцију ТТ историчар Луиз Берлунг.

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Здрав разум

14.06.2015 14:46

Они се дрзе цврсто на земљи и не показују пуно новац. Залосно али људи из бивсе YУ раде сто они никад не би. Бас цитам да Цупо Калац говори о милион евра уговору у новој фирми да би вратио Ј. Голубовиц. Он је регистровао с кцерком Е. Јасмина Царолина Калац Линдqвист (21) Wест Царго Сwеден АБ ове године и њих двоје су једини запослени. Он злоупотребљава психицки болесну зену.

ОДГОВОРИТЕ